رئیس کمیته نفت و گاز مجلس در گفتوگو با ایلنا خبر داد؛
راه اندازی فاز دوم پالایشگاه آغار و دالان در آینده نزدیک
فاز اول پالایشگاه ۴۰ میلیون متر مکعب تولید گاز داشته است که با وارد مدار شدن فاز جدید ۲۰ میلیون متر مکعب دیگر نیز به میزان تولید این پالایشگاه آغار و دالان افزوده می شود.
رئیس کمیته نفت و گاز کمیسیون انرژی از راه اندازی فاز دوم پالایشگاه آغار و دالان خبر داد و گفت: با راه اندازی فاز دوم این پالایشگاه ۲۰ میلیون متر مکعب به تولید گاز پالایشگاه افزوده می شود.
نادر فریدونی، نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین در گفت وگو با خبرنگار ایلنا از راه اندازی فاز دوم پالایشگاه آغار و دالان خبر داد و گفت: پالایشگاه آغار و دالان از جمله پروژه های متوقف مانده بوده که با مساعدت وزارتخانه نفت در حال راه اندازی است.
رئیس کمیته نفت و گاز کمیسیون انرژی تصریح کرد: فاز اول پالایشگاه یاد شده ۴۰ میلیون متر مکعب تولید گاز داشته که با وارد مدار شدن فاز جدید ۲۰ میلیون متر مکعب دیگر نیز به میزان تولید این پالایشگاه اضافه می شود.
وی خاطرنشان کرد: بهره برداری و میزان تولید پالایشگاه آغار و دالان گام موثری در جهت اشتغال و تولید گاز داخلی و همچنین تاثیر بسزایی در اقتصاد ملی و منطقه خواهد داشت.
گفتنی است که میدان گازی آغاردر فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز و ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی فیروز آباد در مجاورت شهر قیر قرار گرفته و در سال ۱۳۵۱ کشف گردیده است. در این میدان ۱۶ حلقه چاه وجود دارد که ۱۳ حلقه آن تولیدی است و توان تولید روزانه " ۲۲/۵ " میلیون متر مکعب گاز و ۵۹۰۰ بشکه مایعات گازی را دارد. تولید از این میدان از اواخر سال ۱۳۷۷ آغاز گردیده که گاز و مایعات گازی میدان پس از تفکیک، جهت فرآورش توسط دو خط لوله جداگانه به طول ۹۰ کیلومتر به پالایشگاه گاز فراشبند ارسال می شود. این میدان دارای تسهیلات سرچاهی، چهار مرکز جمع آوری گاز، خطوط لوله جریانی که گاز چاه ها را به چند راهه ها، و از چند راهه ها به تسهیلات مرکزی و نهایتاً به پالایشگاه فراشبند انتقال می دهد. همچنین یک مرکز جمع آوری و تفکیک که شامل لخته گیر، تفکیک گره های دو فازی و سه فازی، اتاق کنترل، ایستگاه پمپاژ، سیستم های دریافت و ارسال توپک است.
همچنین میدان گازی دالان نیز در فاصله ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز و فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر فراشبند قرار دارد. این میدان در سال ۱۳۵۴ کشف و بهره برداری از آن ازسال ۱۳۷۱ آغاز شده است. در این میدان ۱۴ حلقه چاه حفاری شده است که ۱۲ حلقه آن تولیدی است. توان تولید روزانه این میدان ۲۱ میلیون متر مکعب گاز و ۴۹۰۰ بشکه مایعات گازی در روز است. این میدان دارای تسهیلات سرچاهی، خطوط لوله جریانی که گاز چاه ها را به چند راهه ها و از چند راهه ها به پالایشگاه انتقال داده و سه مرکز جمع آوری گاز و همچنین پالایشگاه گاز فراشبند است. گاز تولیدی از میدان های دالان و آغار جهت فرآورش به پالایشگاه فراشبند که در کنار میدان گازی دالان واقع شده است ارسال می شود. سایت پالایشگاه شامل لخته گیرهای جداکننده گاز از مایع، تفکیک گرهای دو وسه فازی، شش واحد نم زدائی گاز با تری اتیلن گلایکول، یک واحد تقلیل نقطه شبنم هیدروکربوری، واحد تثبیت مایعات گازی، مخازن ذخیره، ایستگاه بارگیری مایعات گازی، سیستم های ارسال و دریافت توپک و پمپهای ارسال مایعات گازی است. گاز تولیدی این پالایشگاه بنا به نیاز می تواند جهت تزریق در میادین نفتی با خط لوله ۴۲ اینچ به طول ۳۳۰ کیلومتر به مناطق نفت خیز و یا توسط خط لوله ۳۰ اینچ به طول ۲۵ کیلومتر به خط لوله سراسری گاز شماره دو ارسال شد. همچنین مایعات گازی تولیدی توسط خط لوله ۸ اینچ به طول ۱۵۴ کیلومتر به پالایشگاه فجرجم و نهایتاً به بندر طاهری و یا توسط تانکر به پالایشگاه شیراز فرستاده می شود.