علی مطهری:
طولانی شدن حصر موسوی و کروبی مشکل قانونی و شرعی دارد
دادگاه موسوی و کروبی علنی برگزار شود. / در کنار موسوی و کروبی احمدینژاد نیز باید محاکمه شود. / احکام تاج زاده و نبوی در سال ۸۸ سختگیرانه بود. / برگزاری تجمع ۹ دی پس از خطبههای نماز جمعه رهبری محلی از اعراب نداشت. / برخی افراد به دنبال حذف نقش منتظری در انقلاب بودند.
شیراز - ایلنا: نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که ریشه بروز فتنه این بود که گروهی گفتند نظر رهبری با احمدینژاد است، افزود: به نظر من احکام صادر شده در سال ۸۸ برای افرادی نظیر تاجزاده و نبوی سختگیرانه بود، چراکه اتهام وارد شده به این دو نفر شفاف و واضح نبودو اعلام ارتباط با آمریکا و دیگران اتهام شفاف و صریحی نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز، علی مطهری که شامگاه شب گذشته(۷دی ماه) در جلسه تحلیل آزادی بیان در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز سخن میگفت، افزود: رهبری هیچگاه در انتخابات رای خود را اعلام نمیکنند و اگر هم نظر و رای رهبری اعلام شود مابقی افراد جامعه میتوانند آزادانه رای دهند.
وی برگزاری این نوع انتخابات را از خصوصیات نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: مردم در انتخابات آزاد هستند و میتوانند آزادانه از کاندیدای خود دفاع کنند و به او رای دهند.
مطهری در ادامه به استیضاح وزیرکار در دولت گذشته اشاره کرد و افزود: در آن زمان رهبری مخالف این داستان بودند اما ما به دلیل تخلفهای متعددی که مرتضوی مرتکب شده بود، مسئله را تا آخر پیگیری کردیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این مطلب که اگر قرار است برای موسوی و کروبی دادگاهی برگزار گردد این دادگاه باید علنی و در مقابل دید گان مردم باشد، افزود: طولانی شدن حصر موسوی و کروبی از لحاظ قانونی و شرعی مشکل دارد و اگردرچنین شرایطی برای این دو نفر مشکلی پیش آید نظام باید هزینهٔ سنگینی را پرداخت کند.
مطهری در عین حال موسوی و کروبی را را از تخلف مبرا ندانست و ادامه داد: اگر قرار است این دو نفر محاکمه شوند، احمدینژاد نیز باید محاکمه شود.
وی به انعکاس خبر پیروزی احمدینژاد در انتخابات ۸۸ از سوی خبرگزاری فارس و آن هم پیش از پایان زمان رای گیری اشاره کرد و افزود: موسوی به استناد این خبر به نتیجه انتخابات اعتراض کرد و پس از آن اتفاقات دیگری رخ داد.
مطهری ادامه داد: برگزاری دادگاه علنی موسوی و کروبی باعثبروز فضای آرام در کشور خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری اجتماع در روز ۹ دی ۸۸ انتقاد کرد و افزود: اگر پس از انتخابات، احمدینژاد اجازه برگزاری اجتماع را به حامیان موسوی و کروبی داده بود و اجازه داده بود که سخنان معترضین به نتیجه انتخابات پخش شود، هیچگاه چنین اتفاقاتی رخ نمیداد.
وی گفت: زمانی که مقام معظم رهبری در خطبههای نماز جمعه، مردم و دولت را از برگزاری هرگونه تجمع در خصوص انتخابات منع کردند، برگزاری تجمع ۹ دی محلی از اعراب نداشت.
مطهری صدا و سیما را نیز در بروز اتفاقات سال ۸۸ مقصر دانست و افزود: اگر رسانه ملی به معترضین اجازه دفاع داده بود و به موارد مطرح شده در قانون اساسی در خصوص آزادی بیان عمل میکرد هیچگاه شاهد بروز چنین اتفاقاتی در کشور نبودیم.
وی در عین حال بروز برخی رفتارها نظیر پاره کردن عکس امام(ره) و برخی رفتارهای رخ داده در روز عاشورای سال ۸۸ را نکوهش کرد و افزود: درآن روز عدهای هم مشغول عزاداری بودند و به همین دلیل نباید تر و خشک پای هم بسوزند.
مطهری ادامه داد: اگر قالیباف در سال ۸۸ مسئولیت داشت هیچگاه شاهد بروز چنین اتفاقاتی نبودیم چراکه قالیباف میتوانست مسایل رخ داده را مدیریت کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به مبحثآزادی در کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در بسیاری از موارد آزادی بیان وجود دارد ولی متاسفانه برخی از افراد در برخی از حوزهها خطوط قرمز مصنوعی ایجاد کردند و حتی این اجازه را به خود دادهاند تا برخی اتفاقات و حوادثانقلاب را سانسور کنند.
وی در پایان به نقش آیت الله منتظری در انقلاب اشاره کرد و افزود: برخی از افراد به دنبال حذف نقش منتظری و اقدامات مثبت وی در انقلاب بودند، اما باید به مسایل واقع گرایانه نگاه کرد. اگر رفتارهای آیت الله منتظری انحرافاتی داشته است، خدماتی نیز توسط وی به انقلاب ارائه شده که باید به آنها توجه کرد.
مطهری گفت: برخی از اصل ولایت فقیه برداشت اشتباهی دارند و تصور میکنند کسی نباید تفکری مخالف با تفکر رهبری داشته باشد، در حالیکه شخص مقام معظم رهبری بارها فرمودهاند که مرز التزام به ولایت فقیه احکام حکومتی است.