رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
بیتوجهی به ظرفیتهای کشاورزی، مانع توسعه پایداراست/ ضرورت اصلاح قوانین برای حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: استفاده هوشمندانه از ظرفیتهای داخلی، دانشبنیان شدن و اصلاح قوانین، تنها راه تضمین امنیت غذایی و توسعه پایدار کشاورزی است.
به گزارش ایلنا، محمد جوادعسکری امروز ٩ اردیبهشت در اولین همایش هم اندیشی تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و واردکنندگان نهاده های کشاورزی با کارشناسان و مسئولین فنی داروخانه ها و کلینیک های گیاهپزشکی و آزمایشگاه های خاک و آب در راستای تولید محصول سالم و اخذ شناسه کیوآرکد در شیراز، افزود: ایران با وجود ظرفیتهای عظیم، نتوانسته یا نخواسته از این پتانسیلها بهطور کامل استفاده کند.
وی با اشاره به نقش حیاتی امنیت غذایی در هر کشور، اظهار داشت: جنگ اوکراین و روسیه نشان داد که بحران در یک نقطه از جهان، امنیت غذایی سایر مناطق را تحت تأثیر قرار میدهد.
عسکری با اشاره به وجود ۲۵۰ هزار فارغالتحصیل کشاورزی، از عدم بهرهگیری مؤثر از این ظرفیت انتقاد کرد و گفت: اگر از این نیروها بهموقع استفاده نشود، تبعات منفی به دنبال خواهد داشت. از بدو ورود به مجلس، با تشکیل جلسات با تولیدکنندگان، صنایع تبدیلی و صادرکنندگان، به دنبال راهکارهایی برای تولید غذای سالم و صادرات آسان بودیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از دعوت رئیس دیوان محاسبات در اولین جلسه کمیسیون خبر داد و گفت: بررسی برنامههای پنجساله نشان داد که در حوزه آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، نواقص جدی وجود داردیک سال قبل از تدوین برنامه هفتم توسعه، از دستگاهها خواستیم ایرادات برنامههای پنجم و ششم را اعلام کنند و پیشنهادات خود را برای امنیت غذایی ارائه دهند.
عسکری از تشکیل کمیته بررسی منطقهای و جلسات با وزرا و سازمان برنامه و بودجه خبر داد و گفت: اگر برنامه هفتم بهدرستی اجرا شود، پاسخگوی نیازهای مردم خواهد بود.
وی با تأکید بر شعار سال مقام معظم رهبری مبنی بر سرمایهگذاری و تولید، اظهار داشت: جمعیت ۵۰۰ میلیونی پیرامونی ایران، فرصتی بینظیر برای صادرات محصولات کشاورزی است. امنیت غذایی اولویت اول کشور است و میتواند اشتغال، تولید و صادرات را تقویت کند.
وی از تصمیمات خلقالساعه در دستگاهها انتقاد کرد و افزود: طبق ماده ۲۵ قانون بهبود فضای کسبوکار، هیچ مقامی حق ایجاد محدودیت غیرقانونی در تولید و صادرات را ندارد؛ ممنوعیت یکروزه صادرات به بهانه تنظیم بازار، به تولید آسیب میزند.
عسکری با اشاره به مشکلات صادرات محصولات کشاورزی، گفت: در دنیا، کشورها برای تنظیم بازار، ابتدا صادرات را انجام میدهند و در صورت کسری، با نظارت دقیق وارد میکنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به تولید ۲.۶ میلیون تن مرغ در سال اشاره کرد و گفت: با مصرف داخلی ۲.۲ میلیون تن، مازاد تولید باید صادر یا به صنایع تبدیلی هدایت شود، اما خلل در تولید، زیانبار است.
وی با قدردانی از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و رئیس آن، دکتر گلمحمدی، از تلاشهای این سازمان در دانشبنیان شدن کشاورزی تمجید کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به وجود ۱۲ تا ۱۳ هزار عضو هیئت علمی در دانشگاههای کشاورزی، از نگاه مقالهمحور انتقاد کرد و گفت: در انرژی هستهای، ۳۰ مقاله به محصول صادراتی تبدیل شده، اما در کشاورزی این اتفاق کمتر رخ داده است.
وی از طرحهای مجلس برای استفاده از ظرفیت دانشبنیان خبر داد و افزود: در برنامه هفتم، حمایت از فارغالتحصیلان و بیمه محصولات کشاورزی پیشبینی شده است.
عسکری از پیگیریهای مجلس در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب طرحهای کشاورزی خبر داد و افزود: این طرحها، دغدغههای کشاورزان و تولیدکنندگان را برطرف خواهد کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی از هوش مصنوعی بهعنوان ابزاری برای افزایش بهرهوری نام برد و گفت: استان فارس در این زمینه پیشرو است و باید به عنوان پایلوت قرار گیرد.