یک فعال اجتماعی مطرح کرد؛
طرح فلاحت در فراغت زمینه ساز توسعه پایدار است/ فارس جای آزمون و خطا نیست

یک فعال اجتماعی در استان فارس گفت: طرح فلاحت در فراغت زمینه ساز توسعه پایدار، ایجاد اشتغال و پیوند انسان با طبیعت است.
به گزارش ایلنا، حجت الاسلام سید بهرام حسینی با گلایه از نقدهای مخربی که در زمینه ماهیت باغ شهری ها مطرح شده، افزود: باغشهرها در اندیشه بزرگانی چون مرحوم آیتالله حائری شیرازی روشی کارآمد برای توسعه پایدار، بهرهبرداری معقول از زمین، ایجاد اشتغال، و پیوند انسان با طبیعت در قالب «فلاحت در فراغت» بود.
وی تصریح کرد: تخریب یکپارچه این میراث، بدون تمایز قائل شدن میان مجاز و غیرمجاز، بیتوجهی به ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این فضاهاست.
حسینی افزود: برخی اظهارات نسنجیده با سیاستهای کلان دولت چهاردهم در زمینه توسعه عدالتمحور، اشتغال پایدار و رونق کشاورزی خُرد، مغایرت آشکار دارد و انتظار میرود اظهار نظر در این زمینه با دقت بیشتری بیان شود و به جای رویکردهای تخریبی، راهکارهای اصلاحی و حمایتی ارائه کنند.
این فعال اجتماعی با طرح این سئوال که چرا برخی بدون برنامه با سرمایههای اجتماعی سرستیز دارند، بیان داشت: فارس جای آزمون و خطای نیست.
وی با اشاره به اظهارنظرهای مثبتی که پیرامون باغ شهرها مطرح شده افزود: طرح«فلاحت در فراغت» یکی از ابتکارات علمی و دینی در حوزه توسعه پایدار و پیوند انسان با زمین و تولید است. این طرح با هدف ایجاد اشتغال پایدار، احیای فرهنگ کار، بازگرداندن روحیه خوداتکایی به مردم، و بهرهگیری از اوقات فراغت در مسیر تولید و فلاحت طراحی شده بود؛ نگاهی که هم با تعالیم دینی ما سازگار است و هم پاسخگوی نیازهای اقتصادی جامعه امروز.
حسینی خاطرنشان کرد: تردیدی نیست که توجه به چنین طرحهایی، به جای کنار نهادن آنها، میتواند بخش مهمی از مشکلات معیشتی و فرهنگی جامعه را برطرف سازد. نادیده گرفتن اندیشههای بزرگان دینی و اجتماعی، جز عقبماندگی و تضعیف ظرفیتهای ملی، حاصلی در پی نخواهد داشت.
وی اظهار داشت: امید است با بهرهگیری از الگوهای بومی و دینی همچون “فلاحت در فراغت”، زمینه پیشرفت متوازن و همهجانبه جامعه اسلامی را فراهم آوریم.