برگزاری مراسم پایانی و معرفی برگزیدگان جشنواره استارتاپی ملی حرفه سبز
آیین پایانی نخستین جشنوارۀ استارتاپ ملی حرفۀ سبز با معرفی برگزیدگان این دوره از جشنواره در دانشگاه شیراز برگزار شد.
به گزارش ایلنا، سیدفخرالدین افضلی، عضو هیأتعلمی دانشگاه شیراز هدف از برگزاری جشنواره را آمیختهشدن فضای کسب و کار با آموزهها و فرهنگ صحیح محیطزیستی برشمرد و گفت: جشنواره استارتآپی ملی حرفه سبز در سه بخش مختلف برگزار شده که عبارتست از: بخش اصلی مونتورینگ و رقابت تیمهای استارتاپی، بخش کارگاههای کسبوکار و بخش کارگاههای محیطزیستی باعنوان شبانگاههای داغ محیطزیست.
وی افزود: محورها و حوزههای مختلف محیطزیستی بهمنظور حضور علاقهمندان در کارگاههای تخصصی استارتآپی تعیین شد و در معرض اطلاع مخاطبان قرار گرفت که حدود ۶۳ ایده از سراسر کشور در دبیرخانهی جشنواره دریافت شد و از این تعداد، ۲۵ ایده انتخاب و ۹ ایده بهعنوان ایدههای برتر انتخاب شدند.
عضو هیأتعلمی دانشگاه شیراز گفت: جایزه ۱۵ میلیون تومانی به سه ایده نخست و ارائه تسهیلات به تیمهای برتر ازجمله حمایتهای جشنواره از ایدههای برتر است.
افضلی ضمن بیان آمار عددی و تحلیلی از جزئیات برنامههای اجراشده همچون محورهای استارتاپ و سخنرانیها و تنوع ایدههای دریافتی گفت: در بخش شبانگاه داغ که یکی از بخشهای جالب توجه و پرمخاطب بود، بیش از ۵۰ نفر از اساتید، محققان و صاحبنظران از سراسر کشور با بیش از ۵ هزار مخاطب ثبت شده، مهمترین و جدیدترین مسائل محیطزیستی کشور در حوزههای مهم طی دوماه برگزاری شبانگاه را بهطور تعاملی و دوطرفه با مخاطبان مورد بحث و بررسی قراردادند.
او گفت: برای مخاطبان نیز جوایزی غیرنقدی تدارک دیده شده است که به آنها اختصاص خواهد یافت.
این مقام مسئول، توجه بیشتر برخی نهادهای مرتبط ازجمله صندوق ملی محیط زیست از اینگونه رویدادها را خواستار شد.
محمدهادی صادقی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز در این آیین، ضمن سپاسگزاری از برگزارکنندگان این رویداد، استمرار چنین برنامههایی میان محیطزیست و دانشگاه شیراز را بسیار ارزشمند دانست و از اجرای این رویداد استارتآپی که باحمایت اداره کل حفاظت محیطزیست فارس برگزار شده بود، ابراز خرسندی کرد و گفت: دانشگاه شیراز آمادگی هرگونه همکاری با سازمان حفاظت محیطزیست را دارد.
توانمندسازی جوامع محلی و ایجاد کسبوکارهای جدید مستلزم ارائه ایدهها نو
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیطزیست کشور در این مراسم ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد ارزشمند گفت: جهان جدید جهانی آکنده از معضلات محیطزیستی است؛ خوشبختانه عمدهی مباحث و معضلات و مشکلات محیطزیستی موجود امروز در بخش ویژهبرنامههای شبانگاه داغ محیطزیستی این جشنواره مطرح شده است که این نگاه بسیار ارزشمند بود.
نورالله مرادی؛افزود: با توجه به این پیچیدگیها طبیعتا نیاز اکنون جهان و کشور ما این است که راهحلهای مناسب برای برونرفت از این وضعیت بهویژه در حوزهی محیطزیست داشته باشیم. یکی از راهکارهای برونرفت از این وضعیت بهرهگیری از دانش جدید، فناوریهای نوین و حوزههای مختلف دانشی است که کمک میکنند تا بتوانیم بخشی از بار عظیمی از این مشکلات را که بر طبیعت و محیطزیست تحمیل کردهایم، کاهش دهیم.
مرادی گفت: رویدادی که شاهد آن بودیم، رویدادی است که زمینههای مناسبی برای گسترش این نگاه در بین مسئولان و مدیران اجرایی فراهم کرده است. همه ما باید تلاش کنیم از ظرفیتهای علمی و اجرایی کارآفرینان و طراحان کسبوکارهای علمی، کسبوکارهای دوستدار محیطزیست و زیست سبز استفاده و آنان را حمایت کنیم.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیطزیست درخصوص توانمندسازی جوامع محلی گفت: توانمندسازی جوامع محلی و ایجاد کسبوکارهای جدید پدید نمیآید مگر با خلق ایدههای جدید و ما باید بتوانیم به جوامع محلی آموزش بدهیم و برای رسیدن به بهرهبرداری خردمندانه از منابع موجود باید احتیاط و بحث انگیزشی مناسب را به جامعه مخاطب ارائه داد. در هر صورت از طریق روشهای مختلف محیطزیستی بحث سوشیال مارکتینگ و بحثهای بازیاریابی اجتماعی را دستمایهی کار خود قرار دهیم و با این نگاه برای حوزههای مختلف محیطزیست برنامه ریزی کنیم تا مشارکت مردم را افزایش دهیم.
مرادی گفت: اعتقاد دارم که استارتآپها بخش مهمی است برای اینکه بتوانیم بخشی از بار اضافهای که بر اکوسیستم تحمیل کردهایم و بار اضافی که بر استخراج و بهرهبرداری از منابع زیستی وارد کردهایم را کم کنیم.
حمایت از ایدههای خلاقانه در حوزه محیطزیست
او در خصوص تعامل سازمان محیطزیست با دانشگاهها، گفت: سازمان محیطزیست مخصوصا در دورهی جدید اعتقاد راسخ دارد که راه برای همهی ایدههای جدید که میتوانند زمینهساز احیاء، اعتلا و حفظ محیطزیست باشند، باز است. دوستان با نگاه حل معضلات محیطزیست فضای تعامل را با سازمان حفاظت محیطزیست باز کنند. دانشگاه میتواند معضلات محیطزیستی را احصا کنند و در حل مشکل کمک کنند.
مرادی گفت: ما اعتقاد داریم هرکدام از دانشگاههای استان میتوانند با ارائهی طرحها و راهکارهایی، مباحث محیطزیستی را حل کنند و بارها به این نکته تأکید کردهایم. همچنین میتوانیم کنسرسیوم دانشگاههای استان را ایجاد و در این کنسرسیوم این خرد جمعی را که در کل استان هست، تجمیع کرده و فرایندهای مهم را برای حل معضلات و برونرفت از مشکلات حوزهی آب و تالاب رفع کرد.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیطزیست کشور گفت: سازمان محیطزیست آمادگی این را دارد که پیشنهادات دانشگاه را محقق کند و طی یک نشست مشترک هماندیشی طراحی کند. اگر کنسرسیوم تشکیل شود با همراهی محیطزیست و همینطور کمکهای سازمان میشود مرکز نوآوری را راهاندازی کرد. صندوق ملی محیطزیست اساسنامه خاص خود را دارد همکاری لازم را انجام میدهد، ما از شرکتهای دانشبنیان حمایت میکنیم و زمینهی این ارتباط فراهم میشود تا همهی ما دست در دست هم با طراحی ایدههای مناسب فشار را از روی محیطزیست و منابع طبیعی برداریم و با ایدههای خلاقانه و فضاهای استارتآپی این کار انجام شود. از ایدههای خوب حمایت ویژهای خواهیم داشت و برگزاری این استارتآپ، اقدام ارزشمندی است که به همهی کسانیکه در این جشنواره شرکت کردهاند تبریک میگوییم.
عطا پورشیرزاد؛ مدیرکل حفاظت محیطزیست فارس هم از تعامل محیطزیست و دانشگاه شیراز ابراز خرسندی کرده و بخش عظیمی از مشکلات محیطزیست و تالاب را برداشت آب از سد و چاههای غیرمجاز بالادست خوانده که باعث خشکی دریاچه شده است و در ادامه اظهار امیدواری کرد که دستگاهها بهویژه دانشگاه با محیطزیست تعامل داشته باشند تا مشکل تالابها حل شود.
او گفت: ما به معنای واقعی مدیریت آب نداریم و امیدواریم با استفاده از ایدههای استارتاپی بخشی از مشکلات تالاب را مرتفع کنیم.