معاون وزیر صنعت معدن وتجارت:
آمار واردات خودرو نگران کننده نیست
اقتصاد و تجارت مدیون زحمات دستگاه دیپلماسی خارجی است که در راه توسعه اقتصادی و صادرات تنش زدایی کردند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: آمار واردات خودرو نگران کننده نیست وقیمتها را در داخل رقابتی میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، افخمی راد، معاون وزیر صنعت معدن و تجارت پیش از ظهر امروز در اولین نشست خبری خود با اشاره به آمار ۴ ماهه تجارت خارجی اظهار داشت: در این مدت۱۶.۱میلیارد دلار صادرات(با احتساب میعانات گازی و بدون احتساب خدمات فنی ومهندسی) صورت گرفته است که نسبت به مدت مشابه درسال گذشته ۲۱ درصد به لحاظ ارزشی و۱۳ درصد به لحاظ وزنی رشد داشته است.
وی عمدهترین بازار صادراتی ایران را چین عنوان کرد و گفت: در چهار ماه گذشته سه میلیارددلار(به جز نفت) کالا به چین صادر شده است.
وی افزود: همچنین دراین مدت یک میلیارد و ۷۵۰میلیون دلار کالا به عراق و یک میلیارد و۲۳۵ میلیون دلار کالابه امارات صادر شده و پس از آن به افغانستان، ترکیه، ترکمنستان و هند بیشترین کالاهای ایرانی به این کشورها صادر شده است.
وی ادامه داد قیمت متوسط هر تن کالای صادراتی ۴۷۶ دلار است که این رقم نسبت به سال قبل ۶.۷ درصد رشد داشته است.
افخمی راد در ادامه با اشاره به میزان واردات در چهار ماهه ابتدای سال ۹۳ خاطرنشان کرد: در این مدت ۱۷.۶ میلیارد دلار کالا وارد شده که به لحاظ وزنی ۴۲ درصد وبه لحاظ ارزشی ۳۶ درصد رشد داشته است.
وی عمده کالاهای وارداتی را گندم، وسایل نقلیه و برنج عنوان کرد و گفت: در این مدت ۸۸۰میلیون دلار گندم به کشور وارد شده است و قیمت متوسط هر تن کالای وارداتی هزار و۳۳۸ دلار بوده که ۵درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه در شرایط تحریم روند تجارت خارجی روند مطلوبی نیست گفت: اقتصاد و تجارت مدیون زحمات دستگاه دیپلماسی خارجی است که در راه توسعه اقتصادی وصادرات تنش زدایی کردند.
وی ادامه داد: برخی با واردات مخالف بوده ودیدگاه منفی دارند اما واردات مکمل صادرات بوده وبه توسعه اقتصادی کمک میکند وتنها باید آن را مدیریت کرد.
وی گفت: سازمان توسعه تجارت ایران درجهت حذف قوانین دست وپا گیر مانند ثبت سفارش اقدام کرده زیرا با کم شدن تعداد اسناد و مدارک زمان و هزینه نیز کمتر میشود.
وی همچنین با بیان اینکه دراواخر سال گذشته تفاهم نامه تجارت ترجیحی آزادبه امضا رسید، گفت: انعقاد این تفاهم نامه با کشور ترکیه موجب کاهش تعرفه برخی از اقلام صادراتی به ترکیه شد و به نوعی بازارهای صادراتی گسترش پیدا کرد.
وی درخصوص واردات خودرو افزود: بنده با واردات خودور موافقم زیرا این موضوع باعثافزایش کیفیت محصولات ورقابتیتر شدن قیمتها میشود و دو برابر شدن واردات در چهار ماه گذشته نگران کننده نیست و با ایجاد تعرفه میتوان از صنایع حمایت کرد وبه گونهای واردات را کنترل کرد.
وی در خاتمه گفت: این سازمان تاجایی که ممکن بوده محدودیتهای صادراتی و وارداتی را حذف کرده است و از تصمیماتی که منجر به موانع صادراتی شود خودداری خواهد کرد.