دبیر کل کانون شرکتهای لیزینگ ایران:
شورای پول و اعتبار تصمیم نهایی درباره مجوز لیزنیگ مسکن خواهد گرفت
بانکها نمی توانند به شرکت های لیزینگ خود تسهیلات پرداخت کنند و این جزء همان محدودیت های اعمالی از سوی بانک مرکزی است.
حمید شیروانی دبیر کل کانون شرکتهای لیزینگ ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز فعالیت شرکتهای لیزینگ از سال ۱۳۵۴ در ایران، اظهار داشت: هم اکنون ۲۸ شرکت لیزینگ دارای مجوز عضو کانون و ۸ شرکت نیز عضو انجمن لیزینگ ایران هستند.
به گزارش ایلنا، وی با بیان اینکه در تلاش هستیم جامعه لیزینگ ایران تشکیل شود، گفت: در همین ارتباط البته جلسهای با آقای تهرانفر معاون نظارت بانک مرکزی داشتیم و توضیحاتی را ارائه دادیم.
دبیر کل کانون شرکتهای لیزینگ ایران با تاکید براینکه تامین مالی در این شرکتها از یک تا ۱۵ سال انجام می شود، تصریح کرد: الان بخش کوچکی از فعالیتهای لیزینگ در بخش خودرو است و فعالیتهای دیگری در بخش های صنعت و حمل و نقل در دستور کار داریم.
شیروانی از نامه نگاری با رئیس کل بانک مرکزی و وزیر راه و شهرسازی در ارتباط با راه اندازی لیزینگ مسکن خبر داد و گفت: درخواست مجوز لیزینگ مسکن هم اکنون در جلسات فرعی و کارشناسی شورای پول و اعتبار مطرح شده و مورد رسیدگی قرار گرفته است.
به گفته وی، شورای پول و اعتبار تصمیم نهایی را درباره مجوز لیزنیگ مسکن خواهد گرفت و در صورت اخذ مجوز فعالیت های خوبی را در حوزه مسکن خواهیم داشت.
دبیر کل کانون شرکتهای لیزینگ ایران در ادامه با تاکید براینکه از بین ۳۰۰ شرکت لیزینگی تنها ۳۵ شرکت مجوز فعالیت دارند، تصریح کرد: بارها از نیروی انتظامی و بانک مرکزی درخواست کردیم جلوی فعالیت شرکتهای غیر مجاز لیزینگی را بگیرند تا مردم گرفتار آنها نشوند؛ روز گذشته هم در جلسه ای با معاون نظارتی بانک مرکزی این درخواست مجدد مطرح شد.
شیروانی از برگزاری همایشی با عنوان لیزینگ، کارآفرینی و توسعه اقتصادی در ۲۶ خردادماه خبر داد و گفت: محورهای این همایش، چارچوب فقهی و حقوقی صنعت لیزینگ؛ تامین مالی، مدیریت دارایی، بدهی و ریسک در صنعت لیزینگ؛ این صنعت و رفاه اجتماعی و نقش لیزینگ در تامین مالی بنگاه ها هستند.
حمیدرضا ابدالی رئیس هیات مدیره کانون شرکتهای لیزینگ ایران نیز به بیان توضیحاتی درباره عملکرد این شرکتها طی سالهای گذشته پرداخت و تصریح کرد: از سال ۸۰ تا ۸۶ شرکتهای لیزینگ فعالیت های خوبی داشتند ولی از سال ۸۶ به بعد بخاطر محدودیتهای بانک مرکزی فعالیتهای این شرکتها با محدودیت همراه شد.
وی با تاکید براینکه ضوابط بانک مرکزی موجب محدودیت فعالیت های شرکت های لیزینگ شده است، افزود: حتی لیزینگ های متعلق به بانک ها و خودروسازها نیز با محدودیت های بانک مرکزی طی سال های اخیر رشد نکرده اند. بانکها نمی توانند به شرکت های لیزینگ خود تسهیلات پرداخت کنند و این جزء همان محدودیت های اعمالی از سوی بانک مرکزی است.
به گفته ابدالی، طی ۴ سال گذشته شرکتهای لیزینگ تقریبا تعطیل شدهاند و علت آنهم نرخ های سود ۱۵ درصد است چراکه وقتی قیمت تمام شده پول ۲۶ درصد است و بانک ها هم با این نرخ تسهیلات می دهند دیگر برای شرکتهای لیزینگ سود ۱۵ درصدی منفعت ندارد. شرکت های لیزینگ با سود ۱۵ درصد نه می توانند تامین مالی کنند و نه می توانند با این نرخ تسهیلات دریافت کنند.