قاسمیپور در نطق میان دستور:
ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین مواد غذایی از سوی دولت قطع شده است/ ما در کشورمان قانون پایستگی مدیر داریم
عضو هئیت رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: عدالت حقیقی در حذف ریشههای فقر است نه به زنجیر کشیدن قربانیان فقر اما با این وضعیت اسفبار تورم چه راهی برای شرافتمندانه زیستن باقی مانده است.
به گزارش ایلنا، شیوا قاسمی پور در نشست علنی امروز(چهارشنبه دوم مهرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: در هفته دفاع مقدس هستیم میخواهم به بهانه احترام به سبکبالانی که جان خود را فدای آرمانهای صادقانه سرزمینشان کردند و در تقدیم جانشان در راه وطن یک لحظه هم تردید نکردند و هرگز حاضر نشدند حتی از یک جفت پوتین بیتالمال سوءاستفاده کنند نکاتی را به خودمان گوشزد نمایم.
نماینده سروآباد و مریوان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: سوگند به راستگویانی که ملت را به انقلابی که ملجاء و امید مستضعفان و درماندگان بود، سوق دادند و عاشقانه روح مطهرشان را تقویم حفاظت و پاسداری از وجب به وجب خاک این سرزمین نمودند. اما متاسفانه بعد از این همه سال باید از خودمان بپرسیم آیا واقعا برای همان درماندگان و بیچارگان هیچ امید و پناهگاهی باقی مانده است؟ از کردستان گرفته تا سیستان از خوزستان تا ایلام، کرمانشاه، خراسان و ....چه بر سرمان آمده، مگر قرار نبود کوه نشینان را بر کاخ نشینان ترجیح دهیم و گلبانگ عدالت و برابری طنینانداز شود.
وی تصریح کرد: کجای عملکرد بسیاری از مسئولانمان جایی برای تیمار این اقشار درمانده و غوطهور در فقر، گرفتاری، بیماری و بدبختی وجود دارد که متاسفانه هر روز و هر لحظه بر تعدادشان نیز افزوده میگردد؟
قاسمی پور یادآور شد: کی قرار بود برای سرمایهداران و آقازادهها بهشت بسازیم؟ کی وعده دادیم که پناهگاه اختلاسگران، سودجویان و دستیازان به بیتالمال شویم؟ توان حتی خریدن تخممرغ را از بیچارگان و مستضعفان بگیریم؟
این نماینده مجلس یازدهم، افزود: در خصوص نظارت بر بازار، ارائه خدمات و کالاها ضروری است که دولت از افزایش افسارگسیخته قیمتها جلوگیری کند و بیش از این زندگی را بر مردم سخت نکند. لطفا کم دم از مقاومت مردم بزنید، اگر اینطور جلو برود در چند ماه آینده نان خشک هم مانند گوشت و تخم مرغ از سفره مردم بیرون میرود. افتخار دولت آن است که اجناس و مایحتاج مردم به وفور یافت میشوند اما به چه قیمتی وقتی مردم توان خرید را ندارند. فایدهای ندارد. چرا ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای تامین مواد غذایی قطع نمودید؟
وی خطاب به رییسجمهور، اظهار کرد: اعتراف شما به چه درد مردم میخورد، کجاست گشایش، پایش و نظارت شما؟
قاسمی پور خطاب به وزیر آموزش و پرورش افزود: چرا برای اجرای قانون تعیین تکلیف ۴ گروه نیروهای حقالتدریسی، مربیان پیش دبستانی، خرید خدمتها و نهضتیها که در سال ۹۵ تصویب شده و تاکنون باید اجرایی میشد و مشمولین به پیمانی تبدیل وضعیت میشدند، اقدامی صورت نگرفته است؟
وی خاطرنشان کرد: در خصوص تعیین تکلیف و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی و دستگاههای اجرایی و شهرداریها لازم و ضروری است که دولت اقدام عاجل کند، انتظار میرود برای تعیین تکلیف چنین نیروهایی یک حرکت جدی و نتیجهبخش از سوی دولت صورت پذیرد.
عضو هئیت رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، خطاب به نمایندگان مجلس، عنوان کرد: این چه خودخواهی و سرسختی است که گریبانگیرمان شده و مجالمان نمیدهد تا داد مردم بیچاره را بشنویم و بپذیریم که ما نیز اشتباه داریم و در پی اصلاح آن باشیم.
وی افزود: مسئولانی را در برنامههای مختلف صدا و سیما بارها دیدهایم که از قیمت اجناس بیخبر هستند، آیا میتوانند درد ملتی را که سالهاست کارشان به عضو فروشی رسیده درک کنند؟ چه اصراری است بر نگهداری آنها در پستهای حساس و تاثیرگذار؟ ۴۱ سال از عمر انقلاب اسلامی میگذرد، ما چه زمانی میخواهیم تصمیم بگیریم مدیران پیرمان را با احترام روانه خانه کنیم و مملکت را به دست جوانان و نخبگان تازه نفس بدهیم که شاید بتوانند با انگیزه و نشاط بیشتری کشور را اداره کنند؟
قاسمی پور یادآور شد: متاسفانه ما در کشورمان قانون پایستگی مدیر داریم به این معنی که مدیران از گردونه خارج نمیشوند، بلکه فقط در طول زمان از شکلی و سازمانی به شکلی و سازمان دیگر درمیآیند تا این رویه ادامه یابد، نمیتوانیم به آینده روشن امیدوار باشیم. بیایید بشنویم، لمس کنیم و چارهاندیشی کنیم، فریادهای مردم رنجدیده و جوانانی که از بیکاری و فقر کارشان به خلاف و قاچاق رسیده و متاسفانه تنها راه محاکمه را به رویشان گشوده است. یادمان باشد دزدهای کوچک قربانیان فقر هستند و دزدهای بزرگ ریشه فقر هستند. عدالت حقیقی در حذف ریشههای فقر است نه به زنجیر کشیدن قربانیان فقر. دریغ از اندکی تامل که با این وضعیت اسفبار تورم مگر راهی برای شرافتمندانه زیستن باقی مانده است؟ آیا حقوقهای قطره چکانی، دستمزدهای اندک با انفجار قیمتها همخوانی دارد؟ ارتشاء و فسادهای موجود محصول همین زمینه و نابسامانیها است.
وی تصریح کرد: من به نمایندگانی از مردمانی پاکدل و غیور افتخار یافتهام در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم فرهیخته شهرستانهای مریوان و سروآباد حضور یابم تا بیانگر آرزوها، دردها و رنجهایشان باشم و با موکلانم پیمان بستهام لحظهای از دفاع از حقوق و تحقق خواستههایشان غافل نگردم و به فضل الهی به این پیمان پایبند خواهم ماند.
قاسمی پور با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیهاش، تاکید کرد: در حوزه انتخابیهام روزی نیست روح و جانمان از شنیدن خبر مرگ کولبران، تصادفات جادهای، خودکشی جوانان و نوجوانان، فرار نخبگان، آمار فراوان طلاق و جرم و جنایت و .....نلرزد، مگر این مردم از چه خدمتی کوتاهی کردهاند، در انقلاب سهیم نبودند؟ آوارگی و شهید شدن در هشت سال دفاع مقدس در برابر صدام جنایتکار را به جان نخریده و با جان و مالشان تمام دوران جنگ تحمیلی را در خط مقدم به سر نبردند؟ چه میبایست میکردیم و دریغ ورزیدهایم؟
وی گفت: سالهاست که مریوان با مشکل راه ارتباطی خود با شهرستانهای مجاور که میتوانند نقش مهم اقتصادی را ایفا کند دست به گریبان است. راه ارتباطی مریوان، پاوه، سروآباد و کامیاران و مریوان-بانه و از همه مهمتر راه ارتباطی مریوان با مرکز استان سنندج است که یکی از مهمترین مبادی عبور کالا و واردات و صادرات کشور همین مسیر سنندج-مریوان است که به مرز باشماق منتهی میشود. روزانه صدها کامیون و تریلر از این مسیر ناهموار، پر خطر و پیچ در پیچ کوهستانی میگذرند که هزاران تُن کالای صادراتی و وارداتی را جابجا نمایند و برغم درآمد سرشار از این فقط رنج تصادف و کشتار در جاده برای ساکنان این دو شهرستان باقی ماند. گویی وزیر راه و شهرسازی و همکارانشان اساسا دغدغهای یا عجلهای برای اتمام این پروژه ندارند، پروژهای که ۱۶ سال است از وعده اتمام آن میگذرد.
این نماینده مجلس یازدهم، افزود: کولبری امروز واژهای است که با محرومیت و رنج مردمان مرزنشین گره خورده و به نمادی از دادخواهی و تظلم مردم تبدیل گشته است. ساماندهی مرز و برخورداری مردمان مرزنشین از ۲ تا ۳ درصد درآمد مرز و صرف آن در امر توسعه شهرستانهای مریوان و سروآباد به راحتی میتواند برای همیشه کولبری را از کول جوانان این دیار بردارد.
عضو هئیت رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سطح اعتبارات حاصل از این امر در بخشهایی که مزیت نسبی این دو شهرستان به شمار میرود نظیر گردشگری و کشاورزی همگی میتوانند زمینه اشتغال را فراهم کنند.