خبرگزاری کار ایران

محسن رضایی:

استانداردهای لازم را در احزاب‌مان نداریم

استانداردهای لازم را در احزاب‌مان نداریم
کد خبر : ۸۱۸۱۰۹

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اینکه ما فقط احزاب را برای انتخابات بخواهیم و بعد هم آنها افراد را به درون حکومت بفرستند و آنها هم با احزاب تا انتخابات بعدی خداحافظی کنند، نشان می‌دهد که باید یک بازنگری اساسی درباره نقش احزاب در حکومت و اداره کشور در پیش بگیریم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ظهر امروز ۱۱ مهرماه ۹۸ در همایش «نقش احزاب در انتخابات مجلس» ضمن تشکر از هیئت رئیسه خانه احزاب و وزارت کشور، گفت: اینکه در آستانه انتخابات احزاب در حال فعال شدن هستند را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم که انتخابات پیش‌رو از هر سال دیگر پر شورتر باشد و یک جوابی به کسانی که ملت ایران را ظالمانه و غیرقانونی با تحریم‌های سختی مواجه کردند از سوی ملت ایران داده باشیم.

وی افزود: این انتخابات هم یک تکلیف شرعی برای ادامه نهضت، مقاومت و انقلاب و حفظ میراث شهدا است و هم یک پاسخ مهم به کسانی است که امسال شدیدترین تحریم‌ها را علیه مردم ما برقرار کردند.

رضایی با بیان اینکه امیدوارم که مسئولان، مسئله احزاب را در کشور جدی‌تر بگیرند، گفت: احزاب شاید تنها نهادی باشند که هم در حاکمیت هستند و هم در جامعه؛ بنابراین هم نقشی در اعتلای جامعه بر عهده دارند و هم نقشی در کارامدی کشور و اداره کشور بر عهده‌شان است.

وی اظهار کرد: اینکه ما فقط احزاب را برای انتخابات بخواهیم و بعد هم آنها افراد را به درون حکومت بفرستند و آنها هم با احزاب تا انتخابات بعدی خداحافظی کنند، نشان می‌دهد که باید یک بازنگری اساسی درباره نقش احزاب در حکومت و اداره کشور در پیش بگیریم.

رضایی بابیان اینکه از طرف دیگر نقش احزاب در اداره جامعه بسیار مهم است، گفت: این نقش‌ها مانند تربیت دولتمردان و سیاستمداران آینده مخصوصا الان که چهل سال انقلاب می‌گذرد بسیار مهم است.

وی ادامه: ما با مشکل انتقال بین نسلی مواجهه هستیم یعنی نسل اول و دوم در حال خداحافظی است و نسل سوم و چهارم پا به عرصه می‌گذارد، چقدر ما این نسل را آماده کرده‌ایم که مسئولیت‌ها را بر عهده بگیرند؟! امروز ایران نسبت به ۱۰ سال پیش مسئولیت‌های بیشتری بر عهده دارد و علاوه بر افزایش جمعیت، کشور با مسائل پیچیده دیگری نیز روبرو است که در این رابطه هم به نظر می‌رسد باید یک باز اندیشی مهم صورت بگیرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: موضوع بعدی یک موضوع تاریخی است ۱۰۰ سال است و کمی بیشتر که مسئله حزب و تشکیل احزاب در ایران شروع شده است اما امروز ما از استانداردهای حزبی لازم در کشور، چه از نظر اعضا و هواداران و چه از لحاظ ارتباط احزاب با حکومت، دانشگاه‌ها، مسائل علمی و علوم سیاست و قوانین علمی و مقررات برخوردار نیستیم و در حقیقت استانداردهای لازم را در احزاب‌مان نداریم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در چند سال گذشته سیاست‌های کلی انقلاب را تصویب کردیم و مقام معظم رهبری آن را ابلاغ کردند، گفت: اولین انتظار این است که خود احزاب مطالبه‌گر شوند یعنی احزاب بیایند سیاست‌های کلی نظام را از دولت مجلس و قوه قضاییه مطالبه‌گری کنند.

وی ادامه داد: اگر احزاب ما مطالبه‌گر سیاست‌های کلی نظام که مربوط به همه دستگاه‌ها است، شوند می‌توانند به دستگاه‌های ما هویت روشنگری و پایدار بدهند و همچنین از مسائل و درگیری‌های جزئی که بین احزاب با خودشان یا با حکومت اتفاق می‌افتد، جلوگیری می‌کنند.

وی با بیان اینکه مجلسی‌ها آمدند یک طرح عجولانه در مسئله استانی شدن انتخابات دادند، گفت: البته دارای نکات خوبی هم بود اما چون یک نکته آن را مجمع تشخیص و شورای نگهبان ایراد گرفت اکنون در مجلس خوابیده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: لایحه‌ای که دولت داده کامل‌تر از طرح مجلس است، اما در اینجا احزاب می‌توانند یک قانون انتخابات درست و حسابی بعد از چند سال از تشکیل احزاب به وجود بیاورند.

رضایی یادآور شد: احزاب در کشورهای توسعه یافته بر اساس سلیقه مردم شکل می‌گیرد در تمام کشورهای دنیا سلیقه سیاسی مردم از دو، سه یا چهار رویه تشکیل می‌شود. در آمریکا دو سلیقه وجود دارد، سلیقه دموکرات‌ها که بر آزادی تاکید دارند و سلیقه تولید و پیشرفت که مربوط به جمهوری‌خواهان است.

وی تشریح کرد: لذا وقتی دموکرات‌ها می‌آیند خدمات عمومی می‌دهند اما وقتی جمهوری خواهان می‌آیند، اشتغال را افزایش می‌دهند و این موضوع برای مردم کاملاً شناخته شده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: سلیقه مردم آمریکا نیز همین است و لذا می‌بینیم این سلیقه‌ها بین مردم جابجا می‌شود اما فراتر از آن نمی‌رود. مردم هرگز از اول تا آخر به دموکرات‌ها یا جمهوری‌خواهان رای نخواهند داد و انتخاب‌ها بین این دو حزب در گردش است.

وی طرح این سوال که در جامعه ما چند سلیقه وجود دارد؟، گفت: کسانی که در اتاق فکر احزاب هستند، روی سلایق مردم کار مطالعاتی انجام بدهند.

رضایی بابیان اینکه برخی موارد در جامعه ما ثابت است، گفت: ایرانیت، اسلام و انقلاب؛ از مشروطه تا الان مردم ما یک مردم انقلابی هستند و استقلال و هویت شان را می‌خواهند حفظ کنند. اینها سلیقه نیستند اینها اصولی هستند که بر آنها حاکم است.

وی گفت: دو یا سه سلیقه در ایران حاکم است که شامل آزادی، پیشرفت و عدالت است. اگر به روسای جمهور قبلی نگاه کنید می‌بینید که دو تا از آنها محورشان عدالت است و دو نفر از آنها نماد پیشرفت هستند و یک نفر از آنها نماد آزادی هستند اما اگر قرار باشد این مدام تکرار بشود و احزاب هم باید همین آرایش را بگیرند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز