خبرگزاری کار ایران

معاون امور بین‌الملل وزارت دادگستری در گفت‌وگو با ایلنا:

از چه کشورهایی تبادل زندانی صورت می‌گیرد؟/ بیش از ۹ هزار زندانی خارجی در ایران داریم

از چه کشورهایی تبادل زندانی صورت می‌گیرد؟/ بیش از ۹ هزار زندانی خارجی در ایران داریم
کد خبر : ۱۶۰۷۶۷۹

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری با اشاره به انتقال محکومان به داخل کشور گفت: آمار دقیقی از زندانیان ایرانی در خارج از کشور وجود ندارد ولی بر اساس اطلاعات دریافتی غیررسمی حدوداً ۴۵۰۰ زندانی ایرانی در خارج از کشور داریم. کمیته انتقال محکومین وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران بر اساس تکالیف قانونی خود آمادگی دارد زندانیان واجد شرایط خارجی را در چارچوب معاهدات و در صورت رضایت زندانی به کشورشان منتقل نماید. بیش از ۹۰۰۰ زندانی خارجی در زندان‌های ایران داریم که بیشتر آن‌ها مربوط به کشور افغانستان است.

عسکر جلالیان معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین وضعیت لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور گفت: این لایحه هم اکنون در نوبت صحن علنی مجلس شورای اسلامی برای تصویب است، انشاءالله با درایت و تدبیر بتوانیم پس از تصویب لایحه و دیگر اقداماتی که لازم است، مشکلات حقوقی قضایی ایرانیان خارج از کشور را به حداقل برسانیم. 

وی درباره تسهیل تردد ایرانیان خارج از کشور به ایران گفت: لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور دسترسی ایرانیان خارج از کشور را به خدمات دولت هوشمند و برقراری ارتباط با ایرانیان خارج از کشور، از طریق تهیه بانک اطلاعات فراهم می‌آورد. در ماده ۴ این لایحه به جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور و سهولت سرمایه‌گذاری آن‌ها در داخل کشور و همچنین سهولت جذب و همکاری با نخبگان اشاره شده است. 

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری تصریح کرد: یکی از مواد موثر در تردد و بازگشت ایرانیان به داخل، ماده ۱۰ این لایحه است که بر اساس آن «بمنظور تسهیل تردد ایرانیان خارج از کشور دولت موظف است با تشکیل هیاتی به ریاست نماینده وزارت امور خارجه از طریق ایجاد سامانه استعلام، امکان اطلاع ایرانیان خارج از کشور از آخرین وضعیت تردد به کشور را که مبنای رفتار دستگاههای اجرایی با استعلام کنندگان خواهد بود فراهم نماید» همچنین در لایحه دستور تشکیل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور به منظور حفظ هویت ایرانی اسلامی، دفاع از حقوق و جلب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور، با همکاری سایر وزیران و دستگاه‌ها و ارگان‌های دولتی و غیر دولتی صادر شده است. 

جلالیان خاطرنشان کرد: نکته بعدی در خصوص ماده ۱۱ می‌باشد در این ماده آمده است «آن دسته از ایرانیان خارج از کشور که تا زمان لازم الاجرا شدن این قانون بطور غیر مجاز از کشور خارج شده‌اند در صورت بازگشت مشمول مجازات مواد ۳۴ و ۳۵ قانون گذرنامه مصوب سال ۱۳۵۱ نمی‌شوند» 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره اینکه انتقال محکومان به ایران برچه اساسی صورت می‌گیرد، ادامه داد: انتقال محکومان از سایر کشورها به ایران بر اساس موافقت‌نامه‌های منعقد شده میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای طرف معاهده صورت می‌گیرد. در حال حاضر از کشورهای ترکیه، تایلند، عراق، سریلانکا، هندوستان، ژاپن و ارمنستان محکومان به کشور منتقل می‌شوند. 

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری درباره تعداد زندانیان خارج از کشور تصریح کرد: آمار دقیقی از زندانیان ایرانی در خارج از کشور وجود ندارد ولی بر اساس اطلاعات دریافتی غیررسمی حدوداً ۴۵۰۰ زندانی ایرانی در خارج از کشور داریم. کمیته انتقال محکومین وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران بر اساس تکالیف قانونی خود آمادگی دارد زندانیان واجد شرایط خارجی را در چارچوب معاهدات و در صورت رضایت زندانی به کشورشان منتقل کند. بیش از ۹۰۰۰ زندانی خارجی در زندان‌های ایران داریم که بیشتر آن‌ها مربوط به کشور افغانستان است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز