باهنر در نشست خبری:
مقایسه رتبه ما در برخی شاخصها نسبت به قبل از انقلاب شبیه معجزه است/ با تصویب FATF تحریمها حل نمیشود
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: در برخی از شاخصها اگر رتبهمان را با قبل انقلاب بسنجیم شاید شبیه معجزه باشد ما در برخی از شاخصها رتبهمان تک رقمی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا باهنر در نشست خبری خود که صبح امروز برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه و دهه فجر گفت: در چهل سالگی انقلاب اسلامی بیانیه گام دوم منتشر شد و ما هم در جامعه اسلامی مهندسین روی این بیانیه کار کردیم. یکی از فرازهای این بیانیه اصولی بود که با استقرار جمهوری اسلامی داشتیم و الیالابد بر آن استوار هستیم اما در چهل سال دوم استقرار نظام جمهوری اسلامی باید فاصله بین واقعیتها و ایدهآلها توسط جوانان کمتر شود.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: در این ۴۷ سال که از انقلاب اسلامی میگذرد شاید بیش از نیمی از جمعیت ما انقلاب را درک نکردهاند اگر اینها از ما بپرسند که شما چه کار کردهاید که به انقلاب افتخار میکنید در پاسخ به این سوال یک استدلال قابل تکیه است و آن اینکه در سال ۵۷، ۲۰۰ کشور در دنیا بودند که هر کدام در شاخصهایی مانند توسعه، بهداشت و ... رتبههایی داشتهاند ما میتوانیم این قیاس را داشته باشیم که ایران در سال ۵۷ در این شاخصها در چه رتبهای بوده و الان در چه رتبهای است و این میتواند یک پاسخ به جوانانی باشد که انقلاب را درک نکردهاند.
وی ادامه داد: در برخی از شاخصها اگر رتبهمان را با قبل انقلاب بسنجیم شاید شبیه معجزه باشد ما در برخی از شاخصها رتبهمان تک رقمی است.
باهنر تصریح کرد: درقبل از انقلاب در تهران پزشکان بنگلادشی و هندی در بیمارستانها حضور داشتند ما در شاخص بهداشت در اول انقلاب از آخر سوم آسیا بودیم الان در آسیا رتبه سوم یا چهارم هستیم. این رتبه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی است.
وی ادامه داد: این در شرایطی است که در ۸ سال جنگ تحمیلی به تعبیر سازمان ملل هزار میلیارد دلار به زیرساختهای ما آسیب وارد شده بود. در حوزه آموزش نیز امروز تعداد مهندسان ما از نظر کمی از مهندسان کانادا بیشتر است. ما الان پزشک بیکار داریم در حالی که در اوایل انقلاب پزشک بنگلادشی در کشور داشتیم برخی از پزشکان ما در اروپا از ایران مشهورتر هستند.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: در بیانیه گام دوم آمده بین واقعیتها و ایدهآلها فاصله افتاده است این فاصله در موضوعاتی مانند حوزه سیاسی است یکی از ابزارهای اصلی غیراجتناب دموکراسی، حزب است. دانشگاههای ما دانشمند تربیت میکنند اما حکمران تربیت نمیکنند. احزاب میتوانند کادر حکومتی تربیت کنند.
وی ادامه داد: ما در کشورمان ۲۰۰ حزب داریم اما احزاب کوچک و کم ظرفیت و کمجمعیتی هستند که در انتخابات جبهه تشکیل میدهند و بعد از انتخابات جمع میشوند اما حزبی که مستمر باشد و کار دولت را رصد کند، نداریم ما نیاز به ۴ الی ۵ حزب قدرتمند پاسخگو داریم. یکی از مشکلات کشور ما این است که احزاب را مدیریت نکردیم تا قدرتمند باشند.
باهنر ادامه داد: شاید یکی از دلایل اینکه ما حزب قدرتمند نداریم ما سیاسیون باشیم چراکه ما منافع حزب را میخواهیم اما هزینه حزب را نمیخواهیم. فعالان سیاسی منافع حزب را میخواهند اما هزینه آن را نمیپردازند. روسای قبلی جمهور هم همینطور بودند آقای احمدی نژاد گفت اصولگرا هستم اما بعد زیر آن زد آقای خاتمی هم همینطور بود. تنها جایی که میتوان کادر سیاسی ساخت در حزب است. باید این پلکان ترقی پله به پله طی شود یکی از مشکلات ما در کشور ساختار سیاسی است. در حال رایزنی با وزارت کشور هم هستیم تا ۵ الی ۶ حزب قوی را روی کار بیاوریم.
وی درباره FATF گفت: درباره این مسئله در رسانه ها یک موضوع اشتباهی ایجاد شده است الان پالرمو و سی اف تی در مجمع در حال بررسی است نه اف ای تی اف. مجموعه کنوانسیون FATF چهل و یک حکم دارد که همراهی و هماهنگی اعضا را نیاز دارد که اگر همراه نباشند، فقط قدرت اعلامی خواهند داشت و ممکن است بعضی از کشورها به این شکل در لیست سیاه بروند و قابل اعتماد در امور بازرگانی نباشد.
باهنر با بیان اینکه ایران تاکنون به ۳۸ حکم FATF عمل کرده است، گفت: این احکام مانند قانون پولشویی و دیگر قوانین است و برخی مثل پالرمو و CFT ابتدا در مجلس دهم تصویب شد و بعد با شورای نگهبان به اختلاف افتاد و در نهایت به مجمع آمد مجلس باید از مصوبه خود دفاع میکرد اما به دلیل تفاوت مواضع مجلس یازدهم با مجلس دهم در این مسیر فاصله افتاد. اگر مصوبهای تا یک سال در دستور کار مجمع نباشد از دستور خارج میشود و حالا پالرمو و CFT با اجازه رهبری مجدد در کمیسیونهای مجمع بررسی میشود و در نهایت به صحن مجمع میرود و آنجا باید تصمیم گرفته شود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در مورد اینکه در مجمه تصویب میکنند یا نه، باید بگویم من سخنگوی مجمع نیستم. من با تصویب هر دو کنوانسیون موافق هستم و بارها این موضوع را مطرح کردهام. این دو هنوز به مجمع نیامده فعلاً در کمیسیون جلو میرویم و برخی از بحثها باقی مانده است. در کمیسیون بحثهایی که درباره مواردی از پالرمو و سی اف تی مطرح شده مورد موافقت و تصویب قرار گرفته است ام هنوز یکری از مباحث مانده است.
باهنر ادامه داد: CFT دارای ایرادات شورای نگهبان است و پالرمو مورد ایراد شورای عالی نظارت مجمع است و نسبت به موارد ایرادی حضور ذهن ندارم.
وی گفت: با تصویب FATF تحریمها حل نمیشود اما عدم تصویب این دو مورد بار سنگینتری روی تحریمها است و بعد از تحریم دیگر نیاز نیست تازه به دنبال تصویب این موضوعات برویم. حتی اگر برخی از کشورها بخواهند تحریم را دور بزنند، تحریم کنندهها سود میبرند و کشورهایی که بخواهند با ما همکاری کنند دچار مشکل خواهند شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره تعیینتکلیف لایحه ساماندهی کارکنان دولت گفت: امروز دولت هرچه درآمد دارد برای هزینه جاری مصرف میشود عرف کارمندی کشور هم عرف معمولی نیست. دریک کشوری که جمعیت بیشتری از ما دارد فقط ۶۰۰ هزار نفر کارمند دارد اما ما با ۸۰ میلیون جمعیت به ۴ الی ۵ میلیون نفر حقوق کارمندی میدهیم. مجلس دوره قبل مصوبهای داشت که کارمندانی که شرکتی هستند استخدام دولت شود. اما این را بدانید کارمند جماعت به طور متوسط از ۸ ساعت، ۲۰ دقیقه کار مفید دارد. مجلس میگفت ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار نفر بیشتر نیستند اما سازمان امور استخدامی میگوید بیش از این هستند. مجمع تشخیص مصلحت نظام با این موضوع مخالف است.
باهنر درباره نقاط قوت و ضعف اجرای شعار سال مبنی بر تولید ملی با مشارکت مردم گفت: بیش از ۱۰سال است که شعار رهبری با موضوعات اقتصادی است. اما دست اندرکاران مملکت نتوانستهاند یا نخواستند پاسخ مناسبی به این خواسته به حق رهبری بدهند. ما به بخش خصوصی در اقتصاد میدان ندادهایم. متاسفانه در کشور ما برخی با جان گرفتن بخش خصوصی مخالف هستند. یک سری بنگاههای خصولتی هم داریم که سود میبرند اما زیانده هستند. اینها نمیگذارند بخش خصوصی در کشور رشد کند. متاسفانه براساس شعار سال با مشارکت مردم هیچ اقدامی صورت نگرفته است و حتی برخی واگذاریها را هم میخواستند پس بگیرند. از واگذاریهایی هم که شده ۹۰ درصد به خصولتی واگذار شده و ۱۰ درصد به بخش خصوصی واقعی واگذار شده اما بخش خصوصی هم نباید سوءاستفاده کند. یکی از مشکلات ما این است که اصل ۴۴ قانون به درستی اجرا نشد و توصیه ما این است که سیاستهای کلی اصل ۴۴ در مجمع یکبار بازخوانی شود.
وی درباره برداشت اشتباه طرف غربی گفت: کدهای زیادی را از مصاحبههای غربیها می توان پیدا کرد مانند همین رئیسجمهور جدید آمریکا که گفته است ایران قوی است. برخیها میخواهند بگویند ترامپ دیوانه است و غیرقابل پیشبینی است و از سوی دیگر ایرانهراسی را تبلیغ میکنند. رهبر انقلاب میفرمایند اگر دشمن کینهتوز ما یک لحظه به این نتیجه برسد که نظاماسلامی را با گزینه نظامی از بین ببرد میداند که نمیتواند البته هزینههای زیادی همبه ما تحمیل میشود.
باهنر گفت: نیازی هم نیست که ما قدرت دفاعیمان را در صدا و سیما نشان دهیم. آنها بیعقلیهای زیادی دارند اما این بیعقلی را نخواهند داشت که گزینه نظامی را اجرا کنند آنها هم برای منافع خودشان فعالیت میکنند ما هم نباید از موضع ضعف اظهارنظر کنیم. ایران گاو شیرده نیست.
وی درباره اینکه افرادی به دنبال این هستند که هر مسئلهای را در کشور قطبیسازی کنند، گفت: مقام معظم رهبری چندین بار تاکید کردهاند که فضای حاشیه کشور را به متن نیاوریم. مهمترین و اصلیترین قدرت ما بیش از موشکها و پهبادهای ما انسجام ملی و همراهی مردم با حاکمیت است اگر دشمن ما را تحریم میکند و جنگ رسانهای دارد هدفش این است که شکاف در مردم ایجاد کند اگر این دوقطبیسازیها آگاهانه باشد خیانت است. رسانهها باید جهاد تبیین را در دستور کار داشته باشند تا از ایجاد دو قطبی در کشور جلوگیری شود.
باهنر درباره ساماندهی بازار خودرو و تأخیر در تصویب آن تصریح کرد: ما که بحث مصلحت را داریم باید سبد سیاستی را با هم ببینیم و اگر بخواهیم مباحث را انفرادی ببینیم امور پیش نمیرود. دولت در لایحه خود ۲ میلیارد دلار را برای واردات خودرو اختصاص داده است و مجلس گفته است که این را به ۳.۳ میلیارد برسانید و در مورد ۲.۲ میلیارد توافق کردند اما همچنان مجلس به ۳.۳ میلیارد اصرار دارد و دولت میگوید ما یک مقدار مشخصی درآمد ارزی داریم و باید برای کالاهای اساسی اولویتبندی کنیم.
وی ادامه داد: مدیریت متراکم کشور چارهای جز اولویتبندی ندارد، در رابطه با واردات خودرو باید مشخص شود که آن کسری ارزی را از کجا تأمین میکنند. مبحث دیگر این است که حدود ۷ میلیارد دلار به واردات قطعات خودرو اختصاص میدهیم و عرف جامعه اینطور است که خودروسازان داخلی با گرانترین قیمت خودرو را میفروشد و خریداران متضرر هستند و خودروسازان در آستانه ورشکستگی هستند در حالی که باید وارد بازی برد برد شویم و من به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام میگویم که بودجه ۲.۲ میلیارد کافی است.