مرتضوی:
وزارت کار متولی مسکن نیست/ تحت هیچ شرایطی در گفتوگو با یکی از نمایندگان از متراژ مسکن صحبت نشد
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: یکی از نمایندگان به بهانه تشکیل تعاونی نزد من آمد، در پاسخ به وی گفتم ما از تشکیل تعاونی مسکن استقبال و حمایت میکنیم، تحت هیچ شرایطی در این گفتوگو از متراژ مسکن صحبت نشد. وزارت کار که متولی مسکن نیست ما متولی اشتغال هستیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدصولت مرتضوی در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در مورد حواشی ساخت مسکت ۲۵ متری گفت: یکی از نمایندگان به بهانه تشکیل تعاونی نزد من آمد، در پاسخ به وی گفتم ما از تشکیل تعاونی مسکن استقبال و حمایت میکنیم، تحت هیچ شرایطی در این گفتوگو از متراژ مسکن صحبت نشد. وزارت کار که متولی مسکن نیست ما متولی اشتغال هستیم.
وی با اشاره به آمار اشتغال در دولت سیزدهم گفت: در هفت ماهه امسال ۶۵۵ هزار فرصت شغلی از سوی دستگاههای اجرایی در سامانه رصد با حد و رسم و مشخصات کامل ثبت شده است که این رکورد جدیدی در تاریخ اشتغال است. در ۱۹ ساله گذشته رقم تابستان امسال بیسابقه بوده است و رکورد نوزده ساله را دولت سیزدهم با کمک مردم و همت سرمایهگذاران و علاقهمندی کارآفرینان شکسته است و من از این بابت در حضور شما تشکر میکنم.
مرتضوی با بیان اینکه نرخ بیکاری یک درصد کاهشی بوده است، گفت: براساس گزارشهای رسمی مرکز آمار در تابستان امسال به نسبت تابستان سال گذشته ۹۰۷ هزار اشتغال جدید ایجاد شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتمای یادآور شد: اشتغال خالص یعنی اشتغال منهای بازنشستگان و کسانی که بیمه بیکاری میگیرند؛ اگر بیمه بیکاری در سال را ۱۸۰ هزار نفر محاسبه کنیم و بازنشستگان را حدود ۳۰۰ هزار نفر تخمین بزنیم نزدیک به ۱ میلیون و ۲۸۰ هزار نفر به روایت مرکز آمار ایران اشتغال ایجاد شده است که ۹۰۷ هزار نفر آن اشتغال خالص است.
مرتضوی ادامه داد: افزایش نرخ مشارکت اقتصادی از ۴۱ درصد به ۴۱.۶ درصد و نرخ بیکاری از ۸.۹ درصد به ۷.۹ درصد کاهش یافته است. همچنین نرخ بیکاری جوانان از ۲۳ درصد به ۲۰.۱ درصد کاهش پیدا کرده و نرخ بیکاری فارغالتحصیلان از ۱۳.۲ درصد به ۱۲ درصد کاسته شده است.
وزیر کار یادآور شد: اشتغال ناقص از ۹.۲ درصد به ۷.۹ درصد کاهش داشته و سهم اشتغال فارغالتحصیلان از کل اشتغال کشور از ۲۶.۵ درصد به ۲۶.۸ درصد افزایش یافته است. همچنین اشتغال تماموقت از ۷۲.۶ درصد ارتقا پیدا کرده و نرخ مشارکت اقتصادی زنان از ۱۳.۷ درصد به ۱۴.۶ درصد افزایش را تجربه کرده است.
وی افزود: نرخ بیکاری زنان از ۱۷.۲ درصد به ۱۵.۴ درصد کاهش یافته و اشتغال زنان از ۱۱.۳ درصد به ۱۲.۳ درصد افزایش یافته و در مجموع در ۲۱ استان نرخ بیکاری روند کاهشی داشته است.
مرتضوی درباره جایگزینی صدک بندی به جای دهک بندی هم توضیح داد: صدک بندی ها ممکن است مقداری بار مالی برای دولت داشته باشد ولی در صورت اجرا، شناسایی و تخصیص اعتبارات خانوارهای مشمول، به شدت تخصصی خواهد شد.