خبرگزاری کار ایران

راستینه در گفت‌وگو با ایلنا:

رشد اعتبارات فرهنگی در بودجه ۱۴۰۲ با رشد بودجه عمومی قابل قیاس نیست/ در تصویرسازی از جمهوری اسلامی ایران در جهان بد عمل کردیم

رشد اعتبارات فرهنگی در بودجه ۱۴۰۲ با رشد بودجه عمومی قابل قیاس نیست/ در تصویرسازی از جمهوری اسلامی ایران در جهان بد عمل کردیم
کد خبر : ۱۳۲۷۱۲۲

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: طی دو سال گذشته با تلاش‌های کمیسیون فرهنگی و همکاری دولت و مجلس سهم بودجه فرهنگی از نیم درصد در سال ۹۹ به ۲/۵ درصد از بودجه عمومی رسیده اما هنوز در قیاس با کشورهای اروپایی که میانگین ۸ درصد از بودجه به فرهنگ اختصاص پیدا می‌کند بسیار فاصله دارد و اندک است.

احمد راستینه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با سهم بودجه فرهنگی از لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، گفت: اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر در لایحه ۱۴۰۲ نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۱ از رشد ۱۳ درصدی حکایت دارد اما وقتی به رشد بودجه عمومی نگاه می کنیم که ۴۲ درصد است، معنایش این است که رشد اعتبارات حوزه فرهنگ متناسب با حوزه عمومی نیست و این خیلی شفاف و روشن است.

وی افزود: علت این مساله هم این است که متاسفانه توجه ما در طول سالیان متمادی در نظام بودجه‌ریزی به حوزه فرهنگ نگاه مبنایی و راهبردی نبوده است. در تمام کشورهای توسعه یافته‌ای که ما خیلی وقت‌ها منتقد آن‌ها هستیم، مبنای نظام بودجه‌ریزی‌شان بر اصلاح ساختارهای فرهنگی‌شان و تمرکز در فکرسازی، اندیشه سازی و تبدیل به رفتار است.

راستینه ادامه داد: مثلا در آمریکا ۱۲ درصد از سهم بودجه عمومی به حوزه فرهنگ اختصاص پیدا می‌کند، به همین خاطر است که شما مشاهده می‌کنید آمریکا در سینما قدرت دارد و هر پدیده‌ای که می خواهد به جهان تحمیل کند با بهره‌گیری از حوزه رسانه و فضای مجازی و با تولید آثار در قالب فیلم‌های سینمایی و پویانمایی آن تفکر را جهانی می‌کند.

وی تصریح کرد: ما در تقابل با این جریان رسانه و محتواهایی که در جهان توسط مثلا آمریکا تولید می‌شود، چه تقابل رسانه‌ای و فرهنگی داریم؟ ما چقدر در تولید آثارمان و در تولید آثار فاخری که فرهنگ و تمدن و هویت ما را به تصویر بکشد موفق عمل کردیم؟

نماینده مردم شهرکرد با اشاره به اشکالات و نقص‌ها در تولید آثار فاخر ایرانی-اسلامی، گفت: برای مثال ما یک سریال مختارنامه را ساختیم آن هم طی ۱۰ سال، بعد به قدری تکرار آن را پخش می‌کنیم در شبکه‌های گوناگون و مناسبت‌های مختلف تا اینکه سرانجام مخاطب دچار زدگی شود. خب چرا مثلا تولید سریال‌هایی با موضوع زندگی جناب سلمان فارسی یا حضرت موسی که آغاز شده سرعت نمی‌گیرد و فیلم‌هایی از این جنس که باید ظرف ۴-۵ سال حداکثر تولید شود و به آنتن برسد، این اتفاق برایشان رخ نمی‌دهد؛ چون اساسا سهم بودجه‌های فرهنگی کشور ما بسیار بسیار ناچیز است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه عنوان کرد: طی دو سال گذشته با تلاش‌های کمیسیون فرهنگی و همکاری دولت و مجلس سهم بودجه فرهنگی از نیم درصد در سال ۹۹ به ۲/۵ درصد از بودجه عمومی رسیده اما هنوز در قیاس با کشورهای اروپایی که میانگین ۸ درصد از بودجه به فرهنگ اختصاص پیدا می‌کند بسیار فاصله دارد و اندک است. در نتیجه ما در تولید محتوا و در توجه به نقش هنر و رسانه در ارتقاء سبک زندگی‌مان و در جهانی‌سازی پیامی که می‌خواهیم به دنیا انتقال دهیم و در تصویر‌سازی درست از جمهوری اسلامی ایران در جهان دچار مشکل هستیم.

وی افزود: شما ببینید یک اتفاقی در یک سفارت رخ می‌دهد بلافاصله سفیر را فرا می‌خوانند و سطح روابط دیپلماتیک ما تقلیل پیدا می‌کند، چرا؟ چون ما در تصویرسازی جمهوری اسلامی ایران در جهان بد عمل کردیم. به این خاطر که شما دارای یک امنیت پایدار در سراسر ایران اسلامی هستید اما متاسفانه چون قدرت رسانه‌ای‌تان توان رقابت ندارد، چون برای تولید آثارتان ظرفیت بودجه‌ای پیش‌بینی نکردید توان رقابتی محتوایی را از دست می‌دهید.

راستینه در پایان تصریح کرد: آنچه تا الان اتفاق افتاده ظرفیت‌های محتوایی خود انقلاب اسلامی است و متاسفانه سهم بودجه فرهنگی‌مان بسیار ناچیز است و این باعث شده که در انتقال مولفه‌های بسیار غنی فرهنگ ایرانی اسلامی به دنیا از طریق تصویرسازی، خیلی موفق نباشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز