خزعلی در دانشگاه شریف:
به اسم مقابله با دیکتاتوری، دیکتاتوری به خرج میدهند و نمیگذارند زنان صدای خودشان را برسانند/ در حوادث اخیر گشت ارشاد بهانه بود
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در مورد کمیسیون جایگاه زنان و اخراج ایران از این کمیسیون گفت: به اسم زن و به اسم مقابله با دیکتاتوری، دیکتاتوری به خرج میدهند و نمیگذارند زنان صدای خودشان را برسانند و عضویت زنان را میخواهند در یک سازمان بینالمللی لغو کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، انسیه خزعلی در مراسم بزرگداشت روز دانشجو با عنوان من اعتراض دارم، گفت: برنامه معاونت زنان یک برنامه ستادی است و اجرایی نیست، با نیروی کم و بودجه کم باید انتطارات بسیار را برآورده کند. معاونت زنان بیشتر جنبه سیاسی پیدا کرده است بنابراین سعی کردیم این دیدگاه را کاهش دهیم و دیدگاههای مختلف را گرد هم بیاوریم. تلاش کردیم قوانینی که به نفع زنان نوشته شده است اما اجرایی نشده را اجرایی کنیم و وزراتخانهها را مجاب کنیم این قوانین را اجرایی کنند.
معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری بیان کرد: پیگیر ازدواج دهه شصتی، جوانی جمعیت، مقابله با آسیبهای طلاق و خانواده که قرار بود در برنامه ششم کاهش پیدا کند اما متاسفانه افرایش پیدا کرده است هستیم و طرحهایی را تدوین کردهایم. شاخصهای عدالت جنسیتی را در دستگاهها بررسی کردیم.
وی درباره اولویتبندی مسائل زنان در دولت سیزدهم اظهار کرد: یکی از مسائل عمده زنان اشتغال و به خصوص رتبهبندی فرهنگیان زن است که نیمی از جامعه فرهنگیان هستند و این تبدیل به یک آرزو شده بود اما بعد از ۱۱ سال انجام گرفت. تعرفه خدمات پرستاران خانم انجام شد. بیمه سلامت به صورت ویژه برای خانمها و زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شد. در ۱۸ استان کار آفرینان را به صورت ویژه مورد حمایت قرار دادیم تا زنان سرپرست خانوار و فرزندان آنان بتوانند کسب و کار خودشان را داشته باشد.
وی درباره زیست زنان در کشور گفت: زیست زنان و مردان فرقی ندارد و هر دو باید زیست برابر داشته باشند. باید در قالب سنتها و فرهنگها و حفظ کرامت انسانی هر قانونی اجرا شود.
خزعلی درباره اینکه چرا ما چهره قدرتمند سیاسی زن نداریم، گفت: این برای من هم سوال است، یک بخش گروهها و احزاب هستند، یک بخش مدیریت دولتی، یک بخش فعالان سیاسی و مدنی هستند. در نشست مدیران مسئول رسانهها با رئیسجمهور یک مدیر مسئول زن متاسفانه نبود.
وی در مورد کمیسیون جایگاه زنان و اخراج ایران از این کمیسیون گفت: کمیسیون مقام زن با ۴۳ رای ایران را به عضویت پذیرفت که موافقتهای خوبی را داشتیم. امسال با دروغهایی که منتسب شد مبنی بر قتل زنان توسط حکومت باعث شدند که حقوقی نقض شود. به اسم زن و به اسم مقابله با دیکتاتوری، دیکتاتوری به خرج میدهند و نمیگذارند زنان صدای خودشان را برسانند و عضویت زنان را میخواهند در یک سازمان بینالمللی لغو کنند.
خزعلی در رابطه با محدودیت هایی برای حضور بانوان در حوزههای مختلف اجتماعی وجود دارد، اظهار داشت: من تا چشم باز کردم مشغول یادگیری بودم و با دو فرزند وارد دانشگاه شدم و با چهار فرزند از بخشی فارغالتحصیل شدم و تحصیلات را هم ادامه دادم. با اعتراضات دانشجویان هم آشنا هستم و در فعالیت های متعدد و مختلف مشارکت داشتم اینطور نبود فقط به تحصیل مشغول باشم.
وی ادامه داد؛ اگر محرومیت و تبعیض علیه زنان وجود داشته من هم کاملاً با آن مواجه شدم و لمس کردهام. بخشی از این موضوع به فرهنگ باز میگردد و همه باید برای تغییر این مسأله همکاری کنند.
معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور گفت: ما این تجربه را در دانشگاه الزهرا داشتیم که دانشجویان وقتی از یک مقطع فارغالتحصیل میشدند و برای مقطع دیگر به دانشگاه دیگری میرفتند بعد به ما میگفتند که ما در این دانشگاه متوجه شدیم که چه ظرفیت و توانایی هایی داریم. علت این بود که در دانشگاه های دیگر معمولاً کارها در اختیار آقایان است اما در این دانشگاه که تک جنسیتی است ما فرصت این را پیدا میکنیم که کارها و مسئولیتها را برعهده بگیریم.
وی افزود: باید در اینجا از آقایان بخواهیم که در این مشابه همراهی کنند و عرصه را برای حضور بانوان فراهم کنند.
خزعلی در پاسخ به مسأله کودک همسری، ابراز داشت: اتفاقاً یکی از سوالاتی که در کمیسیون حقوق زن بودیم مدیر اجرایی مسأله کودک همسری را پرسید و من توضیح دادم که بومها و فرهنگ های ما متنوعی داریم. در فرهنگ های مختلف این موضوع گوناگون است اما کمتر از سن قانونی اگر بنا بر ازدواج باشد باید گواهی رشد از دادگاه دریافت شود.
وی ادامه داد: خب این مسأله در ایالت های مختلف آمریکا هم وجود دارد و سن ازدواج متفاوت است یعنی در همه ایالات آمریکا هم سن یکدست ۱۸ سال نیست.
معاون امور زنان و خانواده در بخش دیگری اظهار داشت: اینکه گفته شد من گفتم گشت ارشاد وجود ندارد صحیح نیست، من گفتم چیزی تحت عنوان گشت ارشاد وجود ندارد و این گشتی که اکنون داریم گشت امنیت اخلاقی است.
وی افزود: بله بنده قطعا نماینده همه دختران و پسران و با توجه به مسئولیتی که دارم نماینده همه اقشار زنان جامعه باید باشم. از همین خاطر در سال گذشته تا کنون جلسات مختلف و متعددی با طیف های مختلف و متنوعی از زنان داشتیم و خواستهها و مطالبات این عزیزان را دریافت و جمعآوری کردیم؛ همه این موارد در قالب لایحهای در حال تدوین است.
خزعلی با اشاره به مسأله عدالت حقوق و دستمزد میان زنان و مردان، عنوان کرد: در بحث عدالت در حقوق و دستمزد من وقتی با وزرا و نمایندگان کشورهای مختلف که صحبت کردم آنها هم گفتند که ما هم هنوز نتوانسته ایم در بخشی از مشاغل و حوزهها برابری و عدالت دستمزدی را اجرایی کنیم، یا مثلاً اینکه شرایط جامعه را از اینکه برخی مشاغل نامناسب یا سطح پایین را از اینکه صرفاً به زنان بدهند، تغییر دهیم.
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون حق خروج از کشور برای زنان، اظهار کرد: مسأله خروج از کشور یکی از مواردی است که بخش فقهی و حقوقی ما دارد روی آن کار میکند و امیدواریم که به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.
وی درباره مصوبه دولت در خصوص عدم استفاده از مدیرانی که فرزند دو تابعیتی دارد گفت: وقتی کسی دو تربیتی است به آن کشور تعهداتی دارد که موانعی را برای خدمت به کشور خودش داشته باشد. تلاش دولت این بود این راه برای این ببندد. فرزند بنده دو تابعیتی نیست. آن زمان گفتم که باز میگردد که بازگشت فرزند ایشان کلاس اول است و اینجا درس میخواند ، منتها رسانهها به دروغ نوشتند که فرزند من دو تابیعتی است.
خزعلی درباره حوادث اخیر بیان کرد: گشت ارشاد بهانه بود، و به قول رهبر انقلاب این بهانه نبود، بهانه دیگری بود. سناریو از قبل نوشته شده بود. دشمنان ما و کسانی که دنیاخواه و خوار هستند نمیخواهند پیشرفت های ما را مشاهده کنند و از پیشرفتهای ما میترسند. اگر رشد اقتصادی که از سال گذشته شروع شده بود همچنان ادامه پیدا میکرد ما الان کجا بودیم؟ چرا دشمنان نگران شدند؟
خزعلی در رابطه با محدودیتهایی که برای حضور بانوان در حوزههای مختلف اجتماعی وجود دارد، اظهار داشت: من تا چشم باز کردم، مشغول یادگیری بودم و با دو فرزند وارد دانشگاه شدم و با چهار فرزند فارغالتحصیل شدم و تحصیلات را هم ادامه دادم. با اعتراضات دانشجویان هم آشنا هستم و در فعالیتهای متعدد و مختلف مشارکت داشتم و اینطور نبوده که فقط به تحصیل مشغول باشم.
وی ادامه داد: اگر محرومیت و تبعیض علیه زنان وجود داشته، من هم کاملاً با آن مواجه شدم و لمس کردهام. بخشی از این موضوع به فرهنگ بازمیگردد و همه باید برای تغییر این مسأله همکاری کنند.
معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور با بیان اینکه ما این تجربه را در دانشگاه الزهرا داشتیم که دانشجویان وقتی از یک مقطع فارغالتحصیل میشدند و برای مقطع دیگر به دانشگاه دیگری میرفتند بعد به ما میگفتند که ما در این دانشگاه متوجه شدیم که چه ظرفیت و تواناییهایی داریم، تصریح کرد: علت این بود که در دانشگاههای دیگر معمولاً کارها در اختیار آقایان است اما در این دانشگاه که تک جنسیتی است ما فرصت این را پیدا میکنیم که کارها و مسئولیتها را برعهده بگیریم. باید در اینجا از آقایان بخواهیم که در این مشابه همراهی کنند و عرصه را برای حضور بانوان فراهم کنند.
وی تاکید کرد: اعتراض به حق است و زنان و دانشجویان و ... باید اعتراض کنند. اما عدهای سوار بر اعتراضات شدند و اغتشاشات شد. ۹۰ درصد بازداشت شدگان مرد هستند و ۱۰ درصد زنان هستند. من با سُفرای کشورهای دیگر صحبت کردم و گفتم نام های زنان که برده میشود که کشته شدهاند، مدارک موجود است خودکشی کرده است ، تصادف کرده است و مسائلی از این دست. چه طور میشود بیشتر کشته شدگان که میگویند خانم هستند؟
خزعلی گفت: والله، بالله فرزند من فیلتر شکن ندارد. فرزند من هیچ قرار دادی با شرکتهای دولتی ندارد یک قرون نه از من گرفته است، نه از پدرش . فرزند من با صدور نرم افزارش و درآمدش از نرمافزارش درآمد کسب کرد که باید تشویق شود .