رئیسجمهور در جلسه مشترک با مجلس:
دولت خود را موظف به پاسخگویی به مجلس و مردم میداند/ نباید گرفتار حاشیهها شویم
رئیسجمهور در جلسه مشترک با نمایندگان، ریلگذاری و قانونگذاری را مهمترین وظیفه مجلس دانست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور دقایقی قبل در آغاز بخش علنی نشست مشترک دولت و مجلس طی سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مدرس و روز مجلس، گفت: شهید مدرس یک چهره آزادیخواه و مبارز در برابر استعمار و استکبار بود. ما امیدواریم که بتوانیم در این راهی که شهید مدرس و حضرت امام(ره) آغاز کردند و اکنون پرچم در دست رهبری است که میخواهد به جوامع بشری این را بیاموزد که دین میتواند جامعه را اداره کند و برای همه نیازها و سوال های بشریت پاسخ دارد، گام برداریم.
وی ادامه داد: ما در دولت خود وطیفه خود میدانیم که در پیشگاه خدا، مجلس و مردم پاسخگو باشیم؛ وظیفه مهم مجلس ریلگذاری و قانونگذاری برای حرکت جامعه است و این یک مسئولت مهمی است که نمایندگان محترم برعهده دارند.
رئیسجمهور در ادامه اظهار داشت: مجلس امروز جلوه اراده مردم و آنچه که مردم تشخیص دادند، است، نکته مهم این است که ما جلوه اراده و رأی مردم را در شکل قانونگذاری در مجلس داریم. البته قانونگذاری بخشی از کار است و بخش دیگر این است که همگان باید خودشان را موظف به اجرای قانون بدانند. قانونی که تصویب میشود باید همه مسئولان بدون استثنا خود را موظف بدانند تا آن را اجرا کنند.
رئیس جمهور با بیان این که اگر بخواهیم مسئله قسط و عدالت را در جامعه محور قرار دهیم باید به قانون احترام بگذاریم، گفت: جز اجرای قانون چه معیاری را برای عدالت میتوانیم تعریف و اندازهگیری کنیم و معیار ما برای اینکه در کشور چه میزان عدالت اجرا و چه میزان اجرا نشده است، قانون است.
وی تاکید کرد: راهی نداریم جز اینکه بر اجرای قانون توافق کنیم، چرا که هر میزان قانون اجرا شود عدالت اجرا شده است و به همان میزان که قانون نقض شود ، عدالت نقض شده است. بنابراین معیاری جز اجرای قانون برای عدالت نداریم.
رئیس قوه مجریه بیان کرد: کشوری ما کشور انتخابات است و انتخابات برای مردم سرنوشت را در مجلس، دولت و شهر روستا تعیین میکند، باید قانونمداری اساس و محور قرار بگیرد و کسی در هر جایگاهی به خود نقض قانون را اجازه ندهد. مسئله عدالت در قانونگذاری، اجرا و داوری مهمترین امر در قانونگذاری است. در روز مجلس به همه سلیقههای سیاسی در همه حوزهها تاکید میکنم، قانونمداران باید عدالت را رعایت کنند و نزدیکترین راه به اجرای عدالت و بهترین معیار برای اجرای آن اجرای قانون است.
وی با بیان اینکه همه سلیقههای سیاسی باید قانونمدارانه حرکت کنند، گفت: در قوانین، به روز بودن و کارآمد بودن آنها مهم است، اما مهمتر از آن تنقیح قوانین است که مقام معظم رهبری نیز در سیاستهای ابلاغی نظام قانونگذاری بر آن تأکید کردهاند، این موضوع وظیفه همه است اما محوریت کار به عهده مجلس است.
رئیسی تاکید کرد: اجرای قوانین نیازمند همدلی و هماهنگی همه بخشهای مسئول در کشور است، مسأله هماهنگی قوا یک تاکتیک نیست، بلکه یک راهبرد و یک ضرورت اجتنابناپذیر است و در موضوع هم حاشیهها نباید به متن بیاید.
وی ادامه داد: ممکن است اختلاف دیدگاهها وجود داشته باشد اما اینها حاشیه است و متن همان انسجام و هماهنگی قوا و دستاندرکاران امور مردم است لذا نباید گرفتار حاشیهها بشویم. هدف از انسجام قوا و نهادها و هماهنگی آنها، خدمت به مردم و گرهگشایی از زندگی آنها و برداشتن گامهای بزرگ در کشور است.
رئیسجمهور گفت: مسائل زیادی داریم؛ ضرورتهای جدی وجود دارد که راهحلهایی دارد و در کمیسیونهای مجلس و همچنین نخبگان فکر کردهاند که باید از نگاههایشان حتما استفاده شود. من همواره در دولت اعلام کردم که حتما از نگاه نخبگانی استفاده شود. لذا مشورت با دوستان در مجلس که مسئولیت دارند و اندیشمندان را به عنوان سرمایه تلقی میکنیم. ما باید این سرمایه را در عمل شاکر باشیم.
وی افزود: نسبت به راهحل، مسائل و دغدغههایی که نمایندگان دارند که در حوزههای انتخابیه یا در سطح ملی با آن درگیر هستند که گاهی به عنوان طرح جلوه میکنند اما اگر این طرحها با موضع کارشناسان دولت از غنایی برخودار باشد در عمل دچار مشکل نمیشویم. اینکه رهبر انقلاب در نشستی که مجلسیها خدمتشان بودند بر لایحه تاکید کردند یعنی لایحه دربردارنده یک کار کارشناسی است. البته این حق نمایندگان همواره محفوظ است که میتوانند طراحان از دیدگاههای دولت استفاده کنند تا طرحها از غنا برخوردار باشد.
رئیسی گفت: ما پیگیر اجرای قوانین در دولت هستیم. هم احکام برنامه ششم که مشخص شود که چه احکامی اجرا شده و چه احکامی در حال اجرا است؛ بالاخره قانونی است که باید اجرایی شود. همچنین آییننامهها برخی در دولت مطرح است؛ بسیاری تصویب شده و بقیه در حال تصویب است. این آییننامهها پیگیری میشود چراکه دولت ما از نیمه سال کارش را آغاز کرد این کار مقدماتی دولت بود تا وزرا در وزارتخانههای خود مسقر شوند. شاید ۷ الی ۸ آییننامه است که در کمیسیونهای دولت مطرح شده است.
رئیس دولت سیزدهم گفت: نسبت به بودجه ۱۴۰۱ که ظرف چند روز آینده تقدیم مجلس خواهد شد، حتما آقای میرکاظمی در جلسات دولت از نظر آقایان استفاده خواهند کرد. ما سعی میکنیم در مهمترین سند اقتصادی کشور دغدغههای رهبر انقلاب و نمایندگان و کارشناسان دیده شود تا بودجه کمترین نقص را داشته باشد و بتواند تورم را مهار کرده و رشد اقتصادی قابل قبولی در آن دیده شود. قبل از اینکه بودجه به مجلس بیاید دوستان اگر نظری دارند در این پیشنویس مطرح شود. ما میخواهیم این بودجه کمترین نقص را داشته باشد، عدالت محور باشد که هم شما و هم ما بر آن تاکید داریم. آمایش سرزمینی باید مورد استناد قرار بگیرد که عدالت مبتنی بر آمایش سرزمینی باشد. نسبت به نکاتی که عزیزان فرمودند در خصوص مسائل اقتصادی عنایت داشته باشید که مساله ناترازی بانکها و توانمندسازی بخش خصوصی مورد تاکید دولت است.
وی گفت: در همین مکان وعده دادم که در اسرع وقت نشستی را برگزار میکنیم که درآن نکات مورد نظر مطرح شود و میتواند تبادل نظر شود، از رئیس و هیات رئیسه کمال تشکر را دارم و امیدوارم آنچه گفتیم و شنیدیم برای رفع مشکلات کشور کارساز باشد.