خبرگزاری کار ایران

در جلسه نوبت عصر مجلس اتفاق افتاد؛

تنش و درگیری در صحن مجلس/پیشنهاد تخصیص سهمیه بنزین به خانوارهای فاقد خودرو تصویب نشد

تنش و درگیری در صحن مجلس/پیشنهاد تخصیص سهمیه بنزین به خانوارهای فاقد خودرو تصویب نشد
کد خبر : ۱۰۴۲۶۸۲

پیشنهاد تخصیص سهمیه بنزین به خانوارهای فاقد خودرو مورد تصویب نمایندگان مجلس قرار نگرفت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در جلسه نوبت عصر امروز دوشنبه ۴ اسفند مجلس شورای اسلامی و در جریان ادامه بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، مالک شریعتی نیاسر نماینده تهران و سخنگوی کمیسیون انرژی در سخنانی پیشنهاد تخصیص سهمیه بنزین به خانوارهای فاقد خودرو را به صحن مجلس ارائه کرد.

در ادامه یک موافق و مخالف نظرات و دلایل خود را نسبت به این طرح و عواقب آن مطرح کردند؛ در جریان بررسی این پیشنهاد و سخنان موافق و مخالف تنش و درگیری میان برخی نمایندگان شدت پیدا کرد.

همچنین در زمان ارائه نظر کمیسیون تلفیق توسط رحیم زارع سخنگوی این کمیسیون مجتبی توانگیر با حرکت به سمت او نسبت به سخنان وی اعتراض کرد که زارع در واکنش به او گفت:من اینجا نظر شخصی‌‌ام را بیان نمی‌کنم و آنچه که می‌گویم نظر کمیسیون است.

پس از پایان صحبت های موافق و مخالف این لایحه و همچنین بعد از اعلام نظر مخالف دولت و کمیسیون تلفیق این لایحه به رای گذاشته شد که با ۸۲ رای موافق، ۱۴۵ رای مخالف و ۲ رای ممتنع مورد تصویب قرار نگرفت.

متن پیشنهاد مالک شریعتی نیاسر به شرح ذیل است:

بسمه تعالی

سهمیه بنزین خانوارهای فاقد خودرو

به منظور گسترش عدالت در میان خانوارهای ایرانی:

۱. از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۰ به هر خانوار مشمول دریافت یارانه فاقد خودرو، به ازای هر نفر، پانزده (۱۵) لیتر در ماه سهمیه بنزین یارانه ای اختصاص می یابد. همچنین به خانوارهای دارای خودرو که تعداد اعضای آن بیشتر از چهار (۴) نفر باشد، به ازای هر نفر بیشتر، پانزده (۱۵) لیتر در ماه سهمیه بنزین یارانه ای تعلق می گیرد.

۲. از ابتدای فروردین ۱۴۰۰، سهمیه بنزین خودروهای دوم و بیشتر خانوارهای یک نفره و سهمیه بنزین خودروهای سوم و بیشتر سایر خانوارهای دارای خودرو حذف خواهد شد. همچنین سهمیه بنزین خودروهای وارداتی با حجم موتور بیشتر از ۲۰۰۰ سی سی حذف خواهد شد.

۳. در سال ۱۴۰۰، سایر سهمیه های بنزین وسایل نقلیه شخصی و عمومی (از جمله انواع تاکسی، وانت بار و موتورسیکلت) مانند گذشته به قوت خود باقی می ماند. 

۴. در سال ۱۴۰۰ دولت مجاز به افزایش قیمت سهمیه های بنزین یارانه ای (۱۵۰۰ تومان) و غیر یارانه ای (۳۰۰۰ تومان) در سال ۱۴۰۰ نیست.

۵. همه دارندگان سهمیه بنزین می توانند سهمیه خود را از طریق سامانه بازار داخلی که به همین منظور حداکثر تا پایان شهریورماه توسط وزارت نفت با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی ایجاد خواهد شد، به فروش برسانند؛ قیمت در بازار تعیین می شود و دولت حق قیمت گذاری ندارد.

۶. دولت مجاز است صرفا برای خانوارهای فاقد خودرو، امکان مشارکت در درآمد صادراتی بخشی از سهمیه بنزین خانوار را در بازار صادراتی فراهم کند. سقف سهم دولت پس از کسر هزینه های اجرایی برابر پنجاه درصد (۵۰%) درآمد صادراتی خواهد بود.

۷. آیین نامه اجرایی این بند تا پایان شهریورماه، توسط وزارت نفت با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارائی، سازمان برنامه و بودجه و شورای رقابت تهیه و در هیات وزیران به تصویب خواهد رسید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز