خبرگزاری کار ایران

وزیر کشور:

بخش عمده‌ای از مشکلات مردم برای نارضایتی‌های انباشته شده از عدم پاسخگویی مناسب است/شرایط اقتصادی مردم در وضعیت مطلوبی قرار ندارد/ نباید صبر و تحمل مردم را به معنای رضایت از مشکلات تلقی کرد

بخش عمده‌ای از مشکلات مردم برای نارضایتی‌های انباشته شده از عدم پاسخگویی مناسب است/شرایط اقتصادی مردم در وضعیت مطلوبی قرار ندارد/ نباید صبر و تحمل مردم را به معنای رضایت از مشکلات تلقی کرد
کد خبر : ۱۰۱۳۷۱۸

نشست وزیر کشور با استاندار، معاونین، مدیران کل، فرمانداران و بخشداران استان هرمزگان یکشنبه ۳۰ دی ماه به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.

 به گزارش ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در این ارتباط ویدئو کنفرانس، پس از استماع گزارش ارائه شده از سوی استاندار هرمزگان و تعدادی از معاونین، فرمانداران و بخشداران این استان، با اشاره به ایام ولادت حضرت زینب سلام ا... علیها و روز پرستار گفت: ما این روز را گرامی می داریم چراکه نهضت عاشورا در راستای پیام حضرت زینب(س)، شجاعت، شهامت، دلسوزی و تلاشی که ایشان انجام داد، پابرجا ماند. این نشان می دهد که اثر کلمه و پیام چقدر در طول تاریخ موثر، نافذ و جاری است.

وی با بیان اینکه اگر زینب نبود عاشورا و کربلا هم نبود، افزود: باید قدردان باشیم و به تأسی از این بانوی گرانقدر اسلام، تلاش کنیم تا پیامرسان خوب شهدا، امام و مردم دلسوزمان نسبت به انقلاب و جاری کردن این حسنه در طول تاریخ باشیم.

وزیر کشور گفت: سرنوشت مردم در حوزه اجرایی در دستان ما و شما به عنوان مسئولان این کشور است. تصمیم گیری و اجرا در روستاها و شهرها همه در دستان شما است و شما هستید که با تصمیمات بالقوه، درست، صحیح و موثر و اجرای دقیق و قوی آنها می توانید در سرنوشت مردم موثر باشید.

وی تصریح کرد: مردم خوب کشور ما در هر زمینه و هر مرحله و موقعی که لازم بوده کم نگذاشته و به انقلاب و دولتها کمک کرده اند. مردم ایران، مردمی عزیز، مهربان و همدل هستند و خدمت به این مردم توفیق بسیار زیادی است. شما پیام رسانانِ نظم عمومی در منطقه خود هستید و این پیام رسانی شما در اقدام و تصمیماتتان و همچنین در مواجهه و تعامل و همکاری با مردم متجلی می شود.

رحمانی فضلی با اشاره به تکریم روز پرستار گفت: وقتی این روزها را عزیز و گرامی میداریم، صرفاً به ذکر لسانی نیست بلکه باید ذکر عملی و قلبی نسبت به این ایام و صاحبان این ایام داشته باشیم.

 وزیر کشور با بیان اینکه این روزها با تلاش ها و زحمات پرستاران متجلی شده است، عنوان کرد: البته این قشر عزیز همواره زحمت می کشند. پرستاری کار شرافتمندانه ای است که با جسم، جان و روح افرادی که آسیب دیده اند، در ارتباط است و با بیماران همراهی و همدلی و آنها را پرستاری و مداوا می کند.  

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در دو مقطع بعد از انقلاب شاهد زحمات پرستاران به صورت ویژه و فوق العاده ای بودیم، تصریح کرد: یک مقطع، مقطع جنگ بود که خاطره بسیار ایثارگرانه موثر، فعال و مفید در ذهن و جان این کشور و مردم گذاشتند. در ایام جنگ این عزیزان زحمات زیادی را چه در بیمارستان ها و اورژانس های خطوط عملیاتی و چه در پشت سنگرها و بیمارستان ها می کشیدند که تحسین همگان را برانگیخت. اما مقطع دوم همین ایام شیوع بیماری کرونا است. در این ایام زحمات پرستاران بسیار صمیمی تر و بیشتر بود و تلاشهای آنها اهمیت بالا و همچنین ریسک و خطرات زیادی داشت. پیش از این هر بیماری که به بیمارستان مراجعه می کرد، تحت معالجه و درمان قرار می گرفت، اما اکنون خود پرستاران در هر پروسه درمان و مداوای بیماران در معرض ابتلا به بیماری و حتی احتمال از دست دادن جان خود هستند و این امر نشان از ایثار بسیار زیاد این افراد دارد.

رحمانی فضلی در همین راستا از زحمات این قشر زحمتکش و خانواده های آن تشکر و قدردانی کرد و گفت: با پرستاران و خانواده های آنها احساس همراهی داریم و ازخداوند متعال برای ایشان و خانواده های آنها عزت و خیر آرزو می کنیم. ان شاءا... خداوند نیز زحمات این قشر را بی پاسخ نخواهد گذاشت.

وزیر کشور با بیان اینکه تا پایان کار دولت دوازدهم، چهار اولویت اصلی در وزارت کشور در کنار تمامی امور و ماموریت های خود داریم، گفت: اولین اولویت، امنیت است. شرایط از سال ۹۶ به گونه ای پیش رفت که دشمنان کشور از جمله معاندین، آمریکا، اسرائیل و همپیمانان آنها در منطقه با تحلیل های غلط در مسیری قرار گرفتند که نتیجه آن تهدیدها، تحریمها و برنامه ریزی در جهت فشار مضاعف به ایران و به زعم خودشان فروپاشی انقلاب بود، تا جایی که اعلام کردند که حتی چهلمین سالگرد انقلاب را نخواهیم دید.

وی در ادامه تصریح کرد: تحریم هایی که اکنون کشور ما با آن مواجه هست، هیچ وقت برای هیچ کشوری  اعمال نشده است.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه امنیت همه مردم و جامعه باید حفظ شود گفت: نیروهای نظامی و انتظامی وظیفه دارند با کسانی که خلاف امنیت جامعه عمل می کنند، در چارچوب قانون برخورد کنند.

رئیس شورای امنیت کشور در همین راستا گفت: فرمانداران باید در شهرستان ها با مردم تعامل داشته باشند و با مردم به گفت وگو بنشینند، مشکلات آنها را بشنوند و در جهت حل آن تلاش کنند. البته بخشی از مشکلات مردم مسائل مالی و نیازهای مالی است، اما بخش عمده تری از مشکلات مربوط به مسائل اداری و نارضایتی های انباشته شده از عدم پاسخگویی مناسب یا عدم توضیح و تبیین مسائل و موضوعات است که امکان رفع آن وجود دارد.

وی اضافه کرد: در هر شهرستان و استانی که فرماندار و استاندار ارتباط بیشتری با مردم داشته و حرفهای آنها را شنیده و امکانات موجود را بسیج کرده اند، با همین اختیارات موجود، توانسته اند بخشی از نیازها و مشکلات مردم را حل کنند. طبیعی است که وقتی مردم احساس کنند، در حد ممکن، مسائلشان در مسیر حل و فصل قرار دارد، شاهد کمترین اعتراضات و در مقابل بیشترین همراهی ها خواهیم بود.

وزیر کشور در ادامه، دومین اولویتِ وزارت کشور را تا پایان فعالیت دولت، معیشت برشمرد و گفت: اکنون شرایط اقتصادی مردم در وضعیت مطلوبی قرار ندارد. به هرحال وقتی که با افزایش چندین برابری قیمت ارز یا سایر کالاها و خدمات شاخص مواجه می شویم، همه قیمت ها با رشد چندبرابری مواجه می شوند، و این برای مردم سخت است. اما با درک و شعور بالایی که مردم دارند و بدرستی، عمده این اتفاقات را ناشی از فشارهای خارجی و تحرکات مخرب دشمنان می دانند، تحمل و صبر می کنند و همراهی دارند. این به معنای این نیست که این صبر و تحمل مردم به معنای رضایت از مشکلات تلقی کرده و یا منفعلانه عمل کنیم، بلکه باید هرکاری که می توانیم برای کاستن از مشکلات انجام دهیم. از جمله، کالاها و خدماتی با قیمتهای ترجیحی تأمین یا تولید می شود، باید با قیمت ترجیحی هم به دست مردم برسد؛ لذا باید توزیع کالاها را اصلاح کنیم.

وزیر کشور در ادامه به طرح کمکهای مومنانه و همچنین کمکهای ویژه و خاص دولت به مردم اشاره کرد و گفت: از طرف دولت حمایت هایی در قالب طرح های معیشتی یا کمکهای غیرنقدی و یا کمکهای نقدی اجرا شد که به هرحال متناسب با بضاعت مالی دولت،  فعلا در همین حد قابل ارائه بوده است، اما مسئولان استانی نبایدبه این موارد اکتفا کنند و باید چنین اقداماتی را بر اساس ظرفیت های استان دنبال کنند.

وی در همین راستا افزود: مقابله با افزایش قیمت کالاها و تلاش در جهت تحقق قیمت های واقعی، مصداق بارز کمک به معیشت مردم است و با همین رویکرد، مسئولان استانی باید از انواع توجه ها و کمک ها به بهبود معیشت مردم غفلت نکنند.

وزیر کشور سومین اولویت وزارت کشور در سال پایانی دولت را انتخابات اعلام کرد و گفت: امنیت و انتخابات دو موضوع بسیار مهم و جز وظایف ذاتی و قانونی وزارت کشور است.

وی افزود: انتخابات چند دور گذشته را به خوبی، سالم، قانونی و با مشارکت بالا برگزار کردیم، البته در انتخابات اخیر به دلیل شرایط کرونا مشارکت همانند گذشته نبود و در تلاشیم که انتخابات پیش رو هم، با مشارکت خوب، قانونی و سالم برگزار شود.

رحمانی فضلی تصریح کرد: رای و انتخابات، امانت مردم در دستان ما است که باید امانت دار باشیم و معیار و شاخص برای ما قانون است.

وزیر کشور با بیان اینکه استان هرمزگان در برگزاری و اجرای انتخابات به خوبی عمل کرده است، گفت: تلاش کنید تا انتخابات را با برنامه ها و سیاستهای ابلاغی ستاد مرکزی انتخابات پیش ببرید؛ به ویژه امر آموزش مجریان و دست اندرکاران در انتخابات بسیار مهم است تا بتوانیم انتخابات را با آگاهی و آمادگی کامل برگزار کنیم.

وزیر کشور با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری همواره جز حساس ترین انتخابات است، گفت: حساسیت این انتخابات از این جهت که تمام انرژی ها و رقابتها در سطح ملی متمرکز می شود و از مرکز جا به تمامی نقاط و نواحی جاری می شود. لذا لازم است که با دقت و حساسیت پیگیری شود.

وی افزود: در کنار انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را خواهیم داشت که با نمایندگان مجلس به عنوان ناظرین انتخابات در تعامل خواهید بود و باید هماهنگی های لازم را با دستگاههای مختلف، شورای نگهبان و دستگاه هایی که کمک می کنند داشته باشید و برنامه ریزی ها متناسب با سیاستهای ابلاغی ستاد انجام شود.

رحمانی فضلی اولویت چهارم وزارت کشور را نقش آفرینی در مبارزه با بیماری کرونا برشمرد و اظهار کرد: وضعیت شیوع و مبارزه با بیماری کرونا قبل و بعد از تشکیل قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا قابل ارزیابی است. البته وزارت کشور پیش از تشکیل قرارگاه نیز به عنوان عنصر اصلی و موثر این عرصه در میدان بود. از یک سو در استانها، استاندار مسئول ستاد استانی مبارزه با بود و در شهرستان ها فرمانداران مسئول ستاد بودند و از سوی دیگر، در سطح ملی نیز کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا در وزارت کشور مستقر بود. همچنین عضو ستاد ملی مقابله با کرونا بودیم اما از آنجا که فقدان تمرکز در فرماندهی عملیات که یکی از ضعف های اساسی روند مبارزه با کرونا بود، مقام معظم رهبری به موقع ورود کردند و بر تشکیل قرارگاه عملیاتی ستاد توصیه و تاکید کردند. همچنین رئیس جمهور محترم ضمن تایید و تاکید بر این موضوع، پیگیری های بسیاری انجام دادند و در نهایت توانستیم در قالب قرارگاه با هماهنگی و همکاری بسیار خوب با وزارت بهداشت اقدام کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مسئول اصلی مقابله با بیماری کرونا وزارت بهداشت است و ما در کنار وزارت بهداشت در حال خدمات رسانی هستیم. وزارت کشور به عنوان حامی و پشتیبان، معین و کمک کار وزارت بهداشت است؛ همکاران وزارت بهداشت کار تخصصی را انجام می دهند و ما نیز هماهنگی، پیگیری و لجستیک را دنبال می کنیم.

فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا تاکید کرد: خوشبختانه با ساماندهی های انجام شده، شاهد تغییرات اساسی در حوزه مقابله با بیماری کرونا هستیم؛ در بحث لجستیک و پشتیبانی و همچنین در حوزه هماهنگی بین دستگاهی اقدامات خوبی انجام شد، کمیته های ذیل ستاد بسیار فعال هستند و از آنها گزارشگیری می شود.
رحمانی فضلی در همین زمینه افزود: همچنین سطح عملیاتی را از سطح ملی به سطح شهرستانی بردیم و در شهرستانها هم به سمت محلات و خانواده ها حرکت کردیم که این یک مدیریت سلسله مراتبی مبتنی بر قاعده هرم مدیریت است. یعنی اگر الان سوال شود که در هرمزگان وضعیت چگونه است، من بلافاصله می پرسم در کدام شهرستان؟ سپس در کدام محلات آن شهرستان؟ یعنی کاملا هوشمند و هدفمند به سراغ آن محله ها می رویم و در محله هم می پرسیم که کدام خانواده ها هستند؟ پس انرژی ها را در هسته اصلی قاعده مدیریت این موضوع متمرکز می کنیم.

وی در ادامه به طرح مدیریت هوشمند محدودیتهای کرونایی اشاره کرد و گفت: این طرح در قرارگاه مطرح و بررسی و در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شد و بر اساس آن شهرها به قرمز، نارنجی و زرد تقسیم شدند و مجموعه اقدامات و فعالیتها در ذیل این رده بندی ها و طبقه بندی ها انجام و اکنون کار به صورت هوشمندانه دنبال می شود.

رحمانی فضلی تصریح کرد: پس از اجرای این طرح، از ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز اکنون به تعداد صفر برای شهرهای قرمز رسیده ایم و بعلاوه تعداد شهرهای با وضعیت زرد از شهرهای نارنجی بیشتر شده است و ان شاا... این مسیر را ادامه می دهیم.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با یادآوری آسیب های زیاد کرونا از جمله فوت تعدادی از هموطنان و همچنین مسائل اقتصادی و مسائل روحی و روانی ناشی از شیوع بیماری کرونا تاکید کرد: روزی که قرارگاه به توصیه مقام معظم رهبری وبه دستور رئیس جمهور ایجاد شد، بیش از ۴۸۰ نفر فوتی در روز داشتیم اما این آمار امروز، به کمتر از ۲۰۰ نفر رسیده است؛ یعنی حدود ۳۰۰ نفر از آمار فوتی های روزانه در نتیجه کرونا کم شده است. همچنین آمار مبتلایان و بستری شدگان در بیمارستان ها کم شده است و این موضوع، در روحیه مردم هم بسیار تاثیرگذار بوده است. ولی وضعیت بیماری کاملا شکننده و احتمال پیک های دیگر با توجه به سرمای زمستان متصور است، باید با همان هماهنگی و برنامه ریزی و پیگیری جدی در کنار وزارت بهداشت با جدیت کارها را جلو ببریم.

وی در همین زمینه گفت: استان هرمزگان از جمله استان هایی بود که عملکرد بسیار خوبی در حوزه مدیریت بیماری کرونا داشت. هرمزگان اکنون وضعیت بسیار خوبی دارد. این روند را با جدیت ادامه دهید.

وزیر کشور در فراز دیگری از سخنان خود به اولویت های مهم دیگر کشور پرداخت و گفت: تولید یکی از اولویتهای مهم کشور است که کارهای بزرگی در این حوزه دنبال شده است. با شیوع کرونا در دنیا، اقتصادهای جهان با کاهش ۶- و ۵- درصدی رشد مواجه شدند، اما در ایران ما علاوه بر کرونا، تحریمهای ظالمانه را هم داشتیم با این حال در ۶ماهه اول سال رشد اقتصادی کشور مثبت شده است و ان شاءا... تا آخرسال هم مثبت می ماند. سال بعد هم مثبت می شود، چراکه فضای سیاسی درسطح بین المللی بازتر شده است.

رحمانی فضلی در ادامه تاکید کرد: باید تلاش کنیم که تولید را بالا ببریم. ستاد تسهیل و رفع موانع تولید باید در استانها و شهرستانها فعال باشد و مشکلات واحدهای تولیدی را رفع شود.

وی اضافه کرد: باید تلاش کنیم تا کمکهای خدماتی بیشتری به مردم ارائه کنیم و از این طریق به مردم کمک کنیم. شهرداری ها با کمک معاونت عمرانی وزارت کشور واستانداری ها سعی کنند که به خوبی به وظایف خود عمل کنند و خدمات خوبی به مردم ارائه کنند.

وزیر کشور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به هماهنگی و انسجام در سطح استان و شهرستان پرداخت و اظهار کرد: اقتضای عقل بر این است که با استفاده از ظرفیتهای همه ارکان حکومتی، دولتی و سایر بخش ها امور را پیش ببریم. اما در این بین کسی موفق است که بتواند ذره ذره ظرفیت های ممکن را به مرحله عمل برساند. بنابراین مسئولان استانی با کانون های مختلف امکان و قدرت در دستگاههای حاکمیتی و دولتی مواجه هستند و در کنار آن بخش خصوصی قرار دارد که قدرت اصلی در دستان آنها است.

وی ادامه داد: یک فرماندار باید بیندیشد که چگونه می تواند از ظرفیت  بخش های مختلف مانند نمایندگان مجلس، با حفظ استقلال، هویت و اصول خود استفاده کند. زمانی که از تفکیک بین قوا حرف می زنیم به معنای عدم استفاده از ظرفیت و امکان آنها نیست بلکه به معنای حفظ اصول هر بخش در جایگاه قانونی خود است. نماینده ولی فقیه، امام جمعه، سپاه، بسیج، ارتش، صداوسیما ، قوه قضائیه و... همه ظرفیت ها و امکانها و قدرت توزیع شده ملی در سطح مناطق هستند که باید در چارچوب قانون از آنها بهره برد و هماهنگ عمل کرد.

وزیر کشور تاکید کرد: ایجاد افتراق، اختلاف و انشقاق هنر نیست؛ خراب کردن یک ساختمان به مراتب آسان تر از ساختن یک ساختمان است. وحدت و انسجام و هماهنگی و همدلی مانند ساختن یک ساختمان است، و در مقابل افتراق و انشقاق مانند خراب کردن ساختمان است. بنابراین مدیران استانی باید با تدبیر و برنامه ریزی و توأم با اخلاق و تکیه بر قانون وظایف اصلی خود را انجام دهند.

وزیر کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود به توجه ویژه به مباحث رفاهی کارکنان صف و ستاد اشاره کرد و گفت: تلاش کنیم که امکانات رفاهی کارکنان را از طریق صرفه جویی در سایر بخشها و تامین منابع مورد نیاز بیش از پیش محقق کنیم. تلاش داریم که در ماه های پیش رو، گامهای ممکن و جدیدی را در حمایت از هزینه های رفاهی کارکنان برداریم. هر چند در این چندسال وزارت کشور در این زمینه، رشد مناسبی داشته است اما زحمات کارکنان، فشارهای زندگی و رشد تورم بسیار بالاست و هرچه هم کمک کنیم باز هم نیاز است که امیدواریم با گشایش هایی که بعداً ایجاد خواهد شد بتوانیم سطح تورم را پایین بیاوریم تا سطح عمومی قیمتها هم پایین بیاید.

وزیر کشور در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم تهیه گزارش عملکرد هشت ساله دولت تدبیر و امید در استان هرمزگان تاکید کرد و گفت: گزارش اقدامات باید به صورت مدون، دقیق و با استفاده از شاخص های آماری و به صورت تطبیقی و مقایسه ای تهیه شود. اقدامات خوب بسیار زیادی در استان انجام شده است و این اقدامات محدود به حوزه های عمرانی نیست بلکه در حوزه اجتماعی، سیاسی و امنیتی اقدامات خوبی انجام شده است. بهمن امسال باید گزارش دقیق و درستی از اقدامات وزارت کشور به مردم ارائه دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز