فرمانده نیروی زمینی ارتش در نشست خبری:
قدرت نیروی زمینی ارتش یکی از بهترین پشتیبانها و مولفههای دیپلماسی مانند مذاکرات اخیر است/ به زودی از تسلیحات ویژهای رونمایی میکنیم

فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: به زودی از تسلیحات ویژهای رونمایی خواهیم کرد که در جنگهای احتمالی آینده بسیار اثرگذار خواهد بود، ما با اتکا به استعدادهای درونی خودمان برخلاف سایرکشورها که به دنبال خرید سلاح هستند خودمان تسلیحات تولید کردهایم و این تسلیحات ویژگیهایی برای پاسخگویی به تهدیدات را در اختیار دارند و در هر مقیاسی دشمن اگر بخواهد خطا کند از دوردست مورد مقابله قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در نشست خبری به مناسبت روز ۲۹ فروردین روز ارتش که صبح امروز برگزار شد، گفت: امروز ولی فقیه نماد عینی صراط مستقیم است. ارتش جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و به برکت هدایت و فرماندهی امامین انقلاب امروز به عنوان ارتشی مکتبی ولایی انقلابی و با بصیرت و منتظر الظهور شناخته شده است.
وی ادامه داد: این صفات برجسته که امروز ارتش از آن برخوردار است، ریشه در گذشته بسیار درخشان و نورانی دارد. این ایام یکی از زمانهایی است که باعث شد ارتش به عنوان ارتشی انقلابی ولایی و منتظرالظهور شناخته شود. در روزهای ابتدایی انقلاب، انقلاب مانند یک موجود تازه متولد شدهای بود که نیازمند حراست و نگهداری بود. در آن زمان نیروی مسلحی که بتواند از انقلاب نگاهداری کند، وجود نداشت و لذا یکی از مراتب عالیه ارتش در همان ایام رقم خورد و روز ۲۹ فروردین ماه امام فرمودند ارتش در خیابان رژه برود و مردم ارتش را محترم شمرده و ارتش بدون وقفه به نبرد با ضد انقلاب بپردازد. اولین شعار ضد انقلاب هم انحلال ارتشی بود که منبعث از برکات انقلاب اسلامی بود.
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: هنوز نبرد ارتش با ضد انقلاب به پایان نرسیده بود که جنگ تحمیلی به ما تحمیل شد و در ابتدای جنگ تحمیلی دومین عرصه ولایتمداری ارتش رقم خورد و ارتش در مرزها حضور پیدا کرد و مانع ورود دشمن به کشور شد. ارتش در ماههای اول طعم شکست را با ذائقه دشمن آشنا کرد و دشمن را شکست داد. امروز تعریفی که از شکست وجود دارد این است که جبهه مقابل اجازه ندهد طرف دیگر در زمان مشخص به اهداف خود برسد و ما در زمان جنگ اجازه ندادیم دشمن به مقصد تعیین شده خود برسد. سومین عرصه ولایتمداری ارتش شکست حصر آبادان است. در تمام دوران دفاع مقدس ارتش حضور داشت و همچنان در مرزها مستقر است.
وی با اشاره به پاکسازی میدانهای مین در نوارمرزی گفت: در حال حاضر ده تیپ نیروی زمینی در مرزها مستقر هستند. حضور ما در مرز به معنی این نیست که خطری ما را تهدید میکند. با توجه به قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح استقرار ما در مرز برای ایجاد امنیت پایدار است.
امیر حیدری ادامه داد: بعد از انتصاب بنده به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش رهبر انقلاب در این حکم سه کلید واژه را مطرح کردند کارآمدی، تحرک و پاسخگویی به نیازهای عملیاتی و ما این سه کلید واژه را نصبالعین قرار دادیم. یک نیروی زمینی متحرک را برنامهریزی کردیم و توانستیم از نیروهای گذشته و سنتی ارتش عبور کنیم و یک ساختار پاسخگو به عملیات را در نیروی زمینی رقم بزنیم. یعنی نیروی زمینی به یک نیروی متحرک هجومی و واکنش سریع تبدیل شده است که دارای قدرت تحرک صدرصد است و قدرت تهاجم صدرصد دارد. طبیعتا این نیروی زمینی باید از تسلیحات ویژه برای این دو ویژگی برخوردار باشد و از همین رو برنامهریزی کردیم تا کلیه تسلیحاتی که هم اکنون و در سالهای گذشته ارتش از آن استفاده می کردیم عبور کنیم چراکه در جنگهای امروز تسلیحات قبلی تابآوری ندارند.
وی ادامه داد: امروز تسلیحات نیروی زمینی ۴ ویژگی دارند اول اینکه باید قدرت دورزنی داشته باشند یعنی ما باید از دور دست یک دست بلند برای زدن دشمن داشته باشیم دوم اینکه هوشمند باشد و امروز یا تسلیحات ما هوشمند هستند و یا هوشمند خواهند شد و همچنین باید دقیق زن باشند یعنی با هر موشک یک نقطه را بزنیم و به عنوان مولفه چهارم باید قابلیت شبکه شدن و هماهنگ شدن با هم را داشته باشند امروز نیروی زمینی چابک، متحرک، متهاجم و برخوردار از تسلیحات نقطهزن دوربرد و هوشمند و شبکهپذیر برخوردار است که با صلابت تمام پای هر متجاوزی را قلم میکند. ما امروز اعتقاد داریم صرف ولایتمدار بودن مهم نیست بلکه باید مطیع محض باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: تمام تسلیحات ما توسط دانشمندان نیروی زمینی طراحی و تولید شدند و یا در نیروی زمینی طراحی و در وزارت دفاع تولید انبوه میشوند. با توجه به قدرت و توانمندی نیروی زمینی امروز نیروی زمینی یکی از بهترین پشتیبانها و مولفههای چانهزنیها و دیپلماسی و گفتوگوها مانند همین گفتوگوهای اخیر است. ما نیروی مسلح متجاوز نیستیم اما اجازه تعدی به کسی را نخواهیم.
امیر حیدری تصریح کرد: در بحث مهندسی نیروی زمینی از قدرت بازدارنده برخوردار هستیم مهندسی در جنگ نقش اساسی دارد. ۵ گروه مهندسی نیروی زمینی دارد تا بتوانیم در چهارگوشه کشورمان از این تجهیزات کشور را بهرهمند شویم در روزهای سخت که کشور ما دچار سیل و زلزله است اولین گروه نیروهای مهندسی هستند که به کمک مردم میآیند.
وی با اشاره به شهدای نیروی زمینی گفت: پس از جنگ هم در پاکسازی میادین مین ۱۷۱ شهید بعد از پایان دفاع مقدس تقدیم کردهایم.
امیر حیدری با اشاره بهداشت و درمان گفت: ما در زمان کرونا ۱۲ هزار کادر مجرب را در اختیار وزارت بهداشت قراردادیم امروز هم ۲۸ بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی داریم.
وی با اشاره به روز ارتش در روز ۲۹ فروردین گفت: روز ۲۹ فروردین در ۲۴ استان رژه خواهیم داشت و دستاوردهای جدید و نوآوریها را به نمایش خواهیم گذاشت. در تهران هم در جوار مرقد امام بزرگوارمان رژه باشکوهی خواهیم داشت.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه به زودی از تسلیحات ویژهای رونمایی خواهیم کرد که در جنگهای احتمالی آینده بسیار اثرگذار خواهد بود، گفت: ما با اتکا به استعدادهای درونی خودمان برخلاف سایرکشورها که به دنبال خرید سلاح هستند خودمان تسلیحات تولید کردهایم و این تسلیحات ویژگیهایی برای پاسخگویی به تهدیدات را در اختیار دارند و در هر مقیاسی دشمن اگر بخواهد خطا کند از دوردست مورد مقابله قرار خواهد گرفت.
وی درباره دستاوردهای موشکی گفت: نیروی زمینی ۲۳ رسته دارد و تسلیحات باید پاسخگوی این رستهها باشد یکی از این رستهها رسته موشکی و توپخانه است الحمدالله از موشکهایی برخوردار هستیم که قابلیت دورزنی دارند این موشکها هوشمند و نقطهزن شدهاند. در بحث ضدزره هم از تسلیحات عمده نیروی زمینی موشکهای ضدزره است به این معنی که در مقابل قدرت زرهی دشمن تابآوری داشته و بتواند تسلیحات زرهی دشمن را مورد هدف قرار دهند. تسلیحات ما دورزن، نقطه زن و از قابلیت بزن و فراموش کن هم برخوردار هستند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش درباره انسداد مرزها گفت: برنامه انسداد مرز برای مرز مشترک با افغانستان به طول ۹۰۰ کیلومتر است که سال گذشته آغاز شد و برنامهریزی صورت گرفته است. انسداد مرز ما صرفا یک دیوار نیست بلکه مجهز به فناوری است که بتواند هوشمندانه ایجاد مانع کند. برنامهریزی ما سه ساله است که یک سال آن طی شده است و امیدواریم در دو سال آینده بتوانیم این کار را به پایان برسانیم.
وی درباره استفاده از پهبادها گفت: در ۴ ماهه پایانی سال گذشته در ۴ رزمایش اقتدار نیروی زمینی را به منصه ظهور گذاشتیم. در این رزمایشها یکی از تسلیحات اثرگذار، تسلیحات پهبادی است که ما انواع پهباد دورزن و نقطهزن را در اختیار داریم. انواع پهباد را نیروی زمینی تولید میکند این پهبادها توانایی جستجوگری، توانایی جنگ الکترونیک، تهاجمی، شناسایی و ... را دارند و در سبد نیروی زمینی وارد شده و برخی را تولید میکنیم و در رزمایشهای گذشته یکی از تسلیحاتی که به جد مورد توجه قرار گرفته پهباد بوده است.
امیر حیدری در پاسخ به سوال ایلنا درباره استفاده از هوش مصنوعی و تجهیزات نوین در نیروی زمینی و پاسخگویی این تجهیزات در مقابل تهدیدات احتمالی گفت: هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده غالب در عرصههای گسترده مورد توجه جوامع است، طبیعتا نیروی زمینی خود را از این موهبت بینصیب نگذاشته است ما با برقراری ارتباط با ۱۰۲ شرکت دانشبنیان و دانشگاههای مطرح و دانشمندانی که در سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی متمرکز هستند یکی از مواردی که به جد تعقیب میکنیم هوش مصنوعی است.
وی ادامه داد: بخشی از تجهیزاتی که هوشمند شدهاند امروز هوش مصنوعی را به عنوان وجه غالبی که باید روی آن سرمایهگذاری کنیم، در نظر گرفتهاند بخشی از پهبادهای ما مجهز به هوش مصنوعی و بخشی از سلاحهای دورزن و تجهیزات جت ریزپرنده به هوش مصنوعی مجهز هستند و به این بسنده نخواهیم کرد و باید بیش از آن توجه کرد
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: در مرکزی که در روزهای آینده افتتاح خواهد شد بخشی از فعالیت ما متمرکز بر مجهز کردن تجهیزات مبتنی بر هوش مصنوعی است.
وی درباره تامین امنیت مرزها گفت: در مرزهای کشور هم نیروی زمینی ارتش و هم سپاه و هم مرزبانی حضور دارند حضور ما در مرز به معنی اینکه خطری ما را تهدید میکند نیست بلکه به معنی ایجاد امنیت پایدار و اقتدار است.
امیر حیدری درباره برگزاری رزمایش با کشورهای همسایه گفت: برگزاری رزمایش با کشورهای همسایه همواره در دستور کار ما است در سال گذشته دو رزمایش مشترک داشتیم که یکی از این رزمایشها را با آذربایجان و در منطقه ارس داشتیم. در سال جاری دو الی سه رزمایش با کشورهای دوست پیشبینی شده که اطلاعرسانی خواهد شد.
وی درباره همبستگی ارتش با سایر نیروهای مسلح گفت: این مسیر وحدت و همدلی را امام بزرگوار مفتوح کرده و همچنان ادامه دارد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در پایان درباره شعار سال گفت: با ۱۰۴ شرکت دانشبنیان ارتباط داریم تلاش داریم امسال سرمایهگذاری بیشتری در این زمینه داشته باشیم و نیروی زمینی هم سرمایهگذاری قویتری روی بالگردها دارد. بالگردها مجهز به موشک دوربرد میکنیم امسال سرمایهگذاری عمده روی موشکهای بالگردها و ناوگان شبانه بالگردها شده است تا بتوانیم تجهیزات در این زمینه را دو برابر کنیم.