زیباکلام در گفتوگو با ایلنا:
عملکرد فرجیدانا افتخار آمیزترین بخش کارنامه دولت روحانی بوده است
برخی نمایندگان به ویژه نمایندگان منتسب به جریان پایداری نگران هستند. چراکه ممکن است بررسیهایی که در وزارتخانه علوم انجام میشود، نشان دهد که برخی از نمایندگان نیز در امور غیرقانونی دولت قبل شریک جرم بوده اند.
یک استاد علوم سیاسی معتقد است که به جای استیضاحکنندگان، فرجیدانا باید مجلس نهم را مورد سوال قرار دهد که چرا طی ۴ سال گذشته که جفاهای مربوط به دانشگاه را دیدند، سکوت کردند؟
صادق زیبا کلام در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به تلاش برخی از نمایندگان مجلس بر استیضاح وزیر علوم خاطرنشان کرد: با کمال تاسف باید گفت که جای وزیر علوم باید با نمایندگان استیضاح کننده عوض شود. ظرف مدت سال ۸۸ تا ۹۲ هر آنچه بیقانونی و تخلف تصور میشد در وزارت علوم دولت دهم رخ داد و آنچه باعثحیرت میشود این است که در این میان نمایندگان مجلس حتی یک کلام هم اعتراض نکردند؛ گویی که تخلفات دولت احمدی نژاد در کشور دیگری رخ داده است.
وی با اشاره به تخلفات دولت قبل در زمینه بورسیهها و استخدامهای غیرقانونی گفت: متاسفانه در این دوران به توصیه برخی از نهادهای غیر علمی عدهای وارد دانشگاهها شدند و در مقابل عدهای دیگر به بهانه فعالیتهای سیاسی خود در انتخابات ۸۸ از تحصیل محروم شدند و حتی اساتیدی که در نامهای اعتراض خود را به سیاستهای دولت احمدینژاد اعلام کردند نیز یا ممنوع التدریس و یا به اجبار بازنشسته شدند.
زیباکلام با تاکید بر اینکه وزارت علوم دولت احمدینژاد ریشه استقلال دانشگاهها و آموزش عالی کشور را خشکاند، گفت: در این میان شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز چشم خود را به روی همه این اقدامات بست و ندید که آنها چه روزی به حال دانشجو و دانشگاه آوردند. اما امروز که فرجیدانا در مقابل بیقانونیها ایستاده است و میخواهد ظلمهای وارد شده به دانشجویان و دانشگاهیان را جبران کند، برخی الدوام دولت را تحت فشار گذاشتند و عنوان میکنند که وزیر علوم با فتنهگران همراهی میکند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه من معتقدم وزیر علوم باید روزی که برای استیضاح به مجلس میرود سر خود را به نشانه افتخار بالا بگیرد، گفت: به جای استیضاحکنندگان فرجیدانا باید مجلس نهم را مورد سوال قرار دهد که چرا طی ۴ سال گذشته جفاهای مربوط به دانشگاه را دیدند و سکوت کردند.
زیباکلام با تاکید بر اینکه به نظر من به جز ۶۰ یا ۷۰ نماینده تندرو و منتسب به جبهه پایداری و جریان احمدینژاد کسی به فرجیدانا رای منفی نخواهد داد، گفت: حتی اگر این پیشبینی من هم غلط از آب درآید و مجلس به وزیر علوم فعلی رای اعتماد مجدد ندهد، فرجیدانا باید با همان سربلندی از مجلس خارج شود و یقین بدانید که در این میان افتخار از آن دولت روحانی و وزیر علوم او خواهد بود چرا که کارهای غیرقانونی وزارت علوم دولت احمدینژاد را برملا کرده است.
وی افزود: جای تعجب است که آیا نمایندگان مجلس تاکنون بحثستارهدار شدن دانشجویان حوزه انتخابیهشان به گوششان نخورده است؛ به نظر من عملکرد فرجیدانا افتخار آمیز ترین بخش کارنامه دولت روحانی بوده است.
این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در تشریح علت اصرار برخی نمایندگان نسبت به استیضاح وزیر علوم گفت: این نمایندگان به ویژه نمایندگان منتسب به جریان پایداری نگران هستند. چراکه ممکن است بررسیهایی که در وزارتخانه علوم انجام میشود، نشان دهد که برخی از نمایندگان نیز در امور غیرقانونی دولت قبل شریک جرم بوده اند.
وی تاکید کرد: به عنوان یک استاد دانشگاه سوال من از نمایندگان استیضاحکننده وزیر علوم این است که در کدام اصل قانون اساسی آمده است که تنها دانشجویانی که مخالف دولت نیستند حق تحصیل دارند. آنها باید با صراحت بیان کنند که کدام اصل قانون اساسی این مطلب را تصویب کرده است که تدریس و تحصیل در دانشگاه به شرط موافقت با سیاستهای یک دولت است.