خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله مصباح یزدی:

قدر فرهنگی که ولایت فقیه را اثبات می‌کند بدانیم

قدر فرهنگی که ولایت فقیه را اثبات می‌کند بدانیم
کد خبر : ۱۶۵۱۴۱

ناسپاسی است که عده‌ای بگویند امروز با دوران شاه فرقی نکرده و هر دو دیکتاتوری است. چنین سخنان و تفکراتی ناشی از این است که هنوز تفاوت نظام دینی و غیر دینی برای عده‌ای روشن نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر ما ادعا داریم که نظام ارزشی علوی را قبول داریم، باید نگاهی به زندگی خود بیندازیم و ببینیم آیا به این فرهنگ نزدیک است و ما مروج فرهنگ علوی هستیم یا خیر؟

به گزارش ایلنا، آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در مراسم تجلیل از اساتید برتر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ضمن گرامیداشت یاد و خاطره علامه شهید مطهری اظهار داشت: در همه جوامع استاد و معلم جایگاهی ویژه دارد و احترام به استاد یک فرهنگ عمومی است، چرا که وجود معلم، سبب ترویج علم می‌شود.

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به اینکه این ارزشگذاری تابع نظام ارزشی هر جامعه‌ای است، اظهار داشت: نظام ارزشی هر جامعه ای، اقتضائات خاص خودش را دارد. به عنوان نمونه در جوامعی که بخش عمده زندگی بر اساس کشاورزی تأمین می‌شود، بهترین استاد کسی است که در این زمینه به ترویج علم بپردازد و در این راستا موفقیت داشته باشد.

عضو مجلس خبرگان اظهار داشت: در مجموع می‌توان گفت غالبا احترام‌هایی که در ادوار مختلف نسبت به معلم وجود داشته و دارد، در گرو اهمیتی است که برای منافع مادی انسان‌ها دارد. لذا ادعای گزافی نیست اگر گفته شود که اکثریت انسان ها، به منافع مادی توجه دارند و نظام ارزشی‌ای را پذیرفته اند که این عامل در آن مؤثر بوده است.

وی ادامه داد: البته نظام ارزشی دیگری هم وجود دارد که در آن منافع مادی، تنها ابزاری برای رسیدن به هدف اصلی تلقی می‌شود و در این نظام ارزشی، ارزش حقیقی بسیار فراتر ازمنافع مادی و لذت‌های این جهانی تفسیر می‌شود. این نظام ارزشی همان نظامی است که انبیاء مروج آن بوده اند. نوع نگاه به دنیا و زینت‌های آن، در این نظام ارزشی را می‌توان به خوبی در کلام امیرالمؤمنین(ع) مشاهد کرد.

وی با اشاره به اینکه زندگی بدون نظام ارزشی تحقق نمی‌یابد، اظهار داشت: اگر ما ادعا داریم که نظام ارزشی علوی را قبول داریم، باید نگاهی به زندگی خود بیندازیم و ببینیم آیا به این فرهنگ نزدیک بوده، مروج فرهنگ علوی هستیم یا خیر؟

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به اینکه تفاوت نگرش به ارزش‌ها سبب تفاوت در رفتارها می‌شود، ادامه داد: اگر بخواهیم خود را بسنجیم باید ببینیم پذیرش مسئولیت‌ها را بر اساسی چه ملاکی انجام می‌دهیم؟ آیا بر این اساس می‌پذیریم که سبب رونق در زندگی ما و کسب اعتبار و آبرو نزد مردم می‌شود، و یا انگیزه ما برای پذیرش مسئولیت ترویج نظام علوی و زنده کردن سیره علوی است؟

عضو مجلس خبرگان با اشاره به اینکه تبعیت از نظام ارزشی در رفتار انسان با خانواده، دوستان و مردم متجلی می‌شود، ادامه داد: مبنای احترام به استاد نیز در دو نظام دینی و غیر دینی متفاوت است. در آنجا ملاک ارزش، پول و لذت است و از این رو اگر احترام به استاد، مستلزم ضرر مادی باشد، پذیرفته نیست، اما در نظام اسلامی و دینی، فرد از اینکه در راه احترام به استاد، متضرر می‌شود، لذت می‌برد.

وی با اشاره به اینکه در لسان روایات، استاد به منزله پدر انسان است، افزود: در غرب پدر و مادر دارای احترام خاصی نیستند و پدرشدن و مادر شدن، ناشی از ارضای نیاز جنسی تلقی می‌شود، در حالیکه در اسلام پدر و مادر به اندازه‌ای اهمیت دارند که خداوند بلافاصله بعد از دستور به شکر خود، دستور به شکر پدر و مادر می‌دهد و بلافاصله بعد از دستور به پرستش خود، دستور به نیکی به پدر و مادر می‌دهد و این دو نگاه متفاوت، ناشی از تفاوت نظام‌های ارزشی است.

آیت‌الله مصباح با اشاره به اینکه باید قدرنعمت‌ها را دانست ادامه داد: یکی از این نعمت‌ها که خدا به ما ارزانی داشته، نعمت ولایت‌فقیه است و نبود همین نعمت در مصر، افغانستان و دیگر کشورها سبب شد که انقلاب‌هایشان مصادره شده، به نتیجه مطلوب نرسد. لذا باید قدر نعمت ولایت‌فقیه و قدر فرهنگی که ولایت‌فقیه را اثبات می‌کند دانست.

عضو جامعه مدرسین در پایان خاطر نشان کرد: ناسپاسی است که عده‌ای بگویند امروز با دوران شاه فرقی نکرده و هر دو دیکتاتوری است. چنین سخنان و تفکراتی ناشی از این است که هنوز تفاوت نظام دینی و غیر دینی برای عده‌ای روشن نیست.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز