مرمت تکیه زنجیری شاهرود اغاز شد
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان شاهرود از آغاز مرمت تکیه تاریخی زنجیری خبر داد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان شاهرود اظهار داشت: در این مرحله از مرمت، کار سبکسازی، تعویض تختهها و آجرفرش بام قسمت شاه نشین و نیز آجرنمای جانبی آن آغاز شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، حمیدرضا حسنی با بیان اینکه قدمت این تکیه مربوط به دوره قاجار است، گفت: این بنای تاریخی در سال ۱۳۸۰ به شماره ۳۹۹۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
حسنی افزود: بنای قدیمی تکیه شامل یک حیاط مرکزی است که دارای دو ورودی شمالی و جنوبی است و ورودی جنوبی با انجام تزئینات، کتیبه گچی و پیشانی چوبی که با آجر کاری و کاشی کاری مزین شده از اهمیت بیشتری نسبت به ورودی شمالی برخوردار است.
وی گفت: شاه نشین ها روی ورودی های شمالی و جنوبی چند پله بالا تر از کف طبقه اول قرار دارند و شاه نشین طبقه اول دارای سه ستون با سر ستون مقرنس کاری شده در طرف حیاط است و احتمالا در گذشته محل استقرار مقامات در زمان برگزاری مراسم تعزیه و عزاداری بوده است.
وی افزود: به دلیل وقوع این تکیه در مسیر بازار قدیم شاهرود، آن را تکیه " بازار " نیز مینامند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان شاهرود با بیان اینکه پوش(چادر) صحن تکیه مربوط به دوره قاجار بوده و در ایام عزاداری از آن برای پوشش صحن استفاده می شود، گفت: نصب زنجیر قطور فلزی برای نگه داشتن پوش از گذشته تا کنون، سبب گردیده که اهالی شهر از آن تحت عنوان تکیه " زنجیری " یاد کنند.