خبرگزاری کار ایران

رئیس طرح فیشور سیلنت به ایلنا خبر داد:

اجرای طرح جامع مراقبت‌های دهان و دندان از ۷ آذر

اجرای طرح جامع مراقبت‌های دهان و دندان از ۷ آذر
کد خبر : ۲۲۱۶۵۶

در این طرح هزار دندان در یک‌روز شیارپوش می‌شوند و در کنار آن دهان مراجعان فلورایدتراپی می‌شود؛ هم‌زمان نیز به آموزش والدین در زمینه آموزش پیشگیری و بهداشت دهان و دندان پرداخته می‌شود.

رئیس طرح فیشور سیلنت از اجرای طرح جامع مراقبت‌های دهان و دندان از ۷ آذرماه در کلینیک دندانپزشکی بیمارستان چمران و همزمان با اجرای آن در دیگر استان‌های کشور خبر داد.

«مهدوی‌زاده» با اعلام این خبر به خبرنگار ایلنا گفت: این طرح با حمایت وزارت بهداشت، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ‌شهرداری تهران و آموزش و پرورش در یک‌روز انجام خواهد شد.

رئیس طرح فیشور سیلنت ادامه داد: در این طرح هزار دندان در یک‌روز شیارپوش می‌شوند و در کنار آن دهان مراجعان فلورایدتراپی می‌شود؛ همزمان نیز به آموزش والدین در زمینه آموزش پیشگیری و بهداشت دهان و دندان، ‌شیوه کشیدن نخ دندان و مسواک‌زدن و آموزش رژیم غذایی مناسب در سالن آمفی‌تئا‌تر بیمارستان پرداخته می‌شود.

وی افزود: این طرح با همکاری دانشکده‌های علوم پزشکی و حمایت‌های انجمن دندان‌پزشکی ایران و دندانپزشکی تخصصی اطفال انجام خواهد شد.

مهدوی‌زاده ادامه داد: طرح سیشور سیلنت یا شیارپوش از هفت تا هشت سال پیش توسط وزارت بهداشت آغاز شد و وزارت بهداشت بیمه‌ها را مکلف کرد تا دندان شماره ۶ را بیمه کنند اما این طرح عملا اجرا نشد و با وجود آن‌که قوانین لازم موجود بود و وزارت بهداشت بیمه‌ها را مکلف به اجرای آن کرده بود، موفق نشد.

به گفته رئیس طرح فیشورسیلنت، برای سنین ۶ تا ۱۲ سال در کشور به اجرا در می‌آید.

وی با بیان اینکه ترس از دندانپزشکی در بین افراد رواج دارد، اجرای طرح شیارپوش دندان را بدون هیچ‌گونه تزریق و تراشی به‌عنوان عملی ساده عنوان کرد و افزود: ظرف ده تا بیست دقیقه شیارهای دندان برس‌خورده، تمیز شده و با ماده‌ای که دارای خاصیت خزش‌دار است در سطوح شیارهای دندان‌ جای می‌گیرد.

مهدوی‌زاده در خصوص اهمیت دندان شماره ۶ گفت: این دندان قرار است از سن ۶ تا ۸۰ سالگی در دهان جای داشته باشد، اما والدین به گمان اینکه دندانی شیری است، توجهی به آن نکرده و فکر می‌کنند این دندان می‌افتد.

مسئول کلینیک دندانپزشکی بیمارستان شهید چمران با اعلام این‌که دندان شماره ۶ به‌عنوان مهم‌ترین و بزرگ‌ترین دندان ناحیه فکی است، تصریح کرد: این دندان کلید اوکلوژن(اتصال فک بالا و پایین دهان) را برعهده دارد.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین دندانی که در سن بزرگسالی از دست می‌دهیم و در جامعه بزرگ آماری ایران مهم است، دندان شماره ۶(دندان آسیاب بزرگ) می‌باشد که در سن ۶ تا ۷ سالگی همزمان با رویش اولین دندان دائمی در دهان ظاهر می‌شود.

مهدوی‌زاده ایران را به‌عنوان یکی از پیشگامان و رکورداران اجرای این طرح نام برد و اظهار داشت: ما در این زمینه نیز رکوردار گینس خواهیم بود و این جای بسی خوشحالی و امیدواری در عرصه بهداشت دهان و دندان در کشور است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز