خبرگزاری کار ایران

دبیرکل خانه پرستار طرح کرد:

نگرانی پرستاران از توزیع یارانه بخش سلامت بین عده‌ای خاص

نگرانی پرستاران از توزیع یارانه بخش سلامت بین عده‌ای خاص
کد خبر : ۱۵۹۴۰۷

«۷۰ درصد از در آمد بیمارستان‌ها در حالی به جیب این عده می‌رود که کمتر از ۱۰ درصد نیروی کار بیمارستان‌ها را تشکل می‌دهند. / ۱۰ درصد دیگر از درآمد‌ها به بیمارستان و ۲۰ درصد بقیه هم بین سایر نیرو‌ها که حدود ۹۰ درصد از پرسنل بهداشت و درمان را تشکیل می‌دهند توزیع می‌شود.»

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری ابراز نگرانی کرد که با ورود اعتبارات از محل هدفمندی یارانه‌ها به حوزه سلامت پول از جیب مردم به جیب برخی پزشکان برود.

«محمد شریف مقدم» در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه حرفه پرستاری مورد بی‌مهری وزارت بهداشت قرار گرفته است گفت: براساس نظر سنجی انجام شده فقط ۳ درصد از پرستاران از وضعیت خود راضی هستند که به طور حتم این میزان نارضایتی پرستاران از وضعیت‌شان در ارائه خدمت تاثیر می‌گذارد.

شریف مقدم علت نارضایتی پرستاران را تبعیض در برخورد‌ها، جایگاه‌ها و پرداخت‌ها دانست و گفت: علت این تبعیض‌هایی که پرستاران را رنج می‌دهد تفکر پزشک سالاری حاکم بر وزارت بهداشت در دولتهای مختلف بوده است.

دبیر کل خانه پرستار تصریح کرد: این نوع تفکر علاوه بر وزارت بهداشت در دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هم وجود دارد.

وی ادامه داد: گروهی از پزشکان هیات علمی فکر می‌کنند همه، چه در سیستم دولتی و چه خصوصی باید کار کنند تا جیب آنان پر شود.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: بیماران و سلامت مردم در اولویت اول این گروه قلیل از پزشکان قرار ندارند.

وی با اشاره به طرح کارانه که از سال ۷۵ به بهانه جذب پزشکان هیات علمی از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه‌ها ابلاغ شد، گفت: در این طرح کارانه تقریبا حدود ۷۰ درصد درامد بیمارستان به جیب عده‌ای خاص(برخی از پزشکان هیات علمی) می‌رود.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: ۷۰ درصد از در آمد بیمارستان در حالی به جیب این عده خاص می‌رود که کمتر از ۱۰ درصد نیروی کار بیمارستان‌ها را تشکل می‌دهند.

شریف مقدم ادامه داد: ۱۰ درصد دیگر از درآمد‌ها به بیمارستان‌ها و ۲۰ درصد بقیه هم بین سایر نیرو‌ها که حدود ۹۰ درصد از پرسنل بهداشت و درمان را تشکیل می‌دهند(از جمله پرستاران) توزیع می‌شود.

به گفته این فعال صنفی حقوق پرستاران با تاکید بر اینکه سیستمهای نظارتی باید بر چگونگی هزینه اعتباری که از محل هدفمندی یارانه‌ها به نظام سلامت اختصاص داده شده نظارت کنند، افزود: در صورت نبود نظارت در تقسیم اعتبارات بخش درمان، این امکان وجود دارد که کارانه پزشکی از ۳۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون افزایش یابد و‌‌ همان پزشکی که دربیمارستان حضور ندارد در آمدش بیشتر شود.

وی ادامه داد: دراین صورت پول از جیب مردم به جیب برخی پزشکان رفته و در ‌‌نهایت تاثیری در وضعیت مراقبت و خدمات پرستاری نخواهد شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز