12 خوراکی مضر برای التهاب مفاصل!
شکر و چربی اشباع از عوامل التهابی اصلی در رژیم غذایی انسان هستند که هر دو می توانند علائم آرتریت را تشدید کنند.
به گزارش عصر ایران به نقل از "تیست آو هوم"، رژیم غذایی می تواند نقش مهمی در سطوح التهاب بدن ایفا کند. در همین راستا، افراد مبتلا به آرتریت باید از خوراکی های التهابزا پرهیز کنند.
نان سفید
کربوهیدرات های پالایش شده، مانند نان سفید، نه تنها مواد مغذی چندانی در اختیار بدن قرار نمی دهند، بلکه می توانند موجب تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) شوند. این ترکیبات می توانند موجب افزایش التهاب در بدن شوند، از این رو، افراد مبتلا به آرتریت باید از آنها پرهیز کنند. به جای نان های سفید می توانید از نان های غلات کامل استفاده کنید که گزینه ای مغذیتر به واسطه محتوای فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی خود هستند.
بستنی
شکر و چربی اشباع از عوامل التهابی اصلی در رژیم غذایی انسان هستند که هر دو می توانند علائم آرتریت را تشدید کنند. بستنی دارای سطوح بالای شکر و چربی اشباع است و اگر نمی توانید به طور کامل از آن پرهیز کنید، بهتر است هر از گاهی از خوردن آن لذت ببرید.
سیب زمینی سرخ شده
سیب زمینی سرخ شده می تواند علائم آرتریت را تشدید کند. غذاهای سرخ شده و کربوهیدرات های پالایش شده هر دو موجب تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته می شوند. همچنین، سیب زمینی سرخ شده به طور معمول در روغن های گیاهی سرخ می شود که حاوی اسیدهای چرب امگا-6 پیش التهابی هستند. افزون بر این، آنها سرشار از سدیم هستند که می تواند التهاب را افزایش دهد. هر سه عامل، سیب زمینی سرخ شده را به انتخابی نامناسب برای افراد مبتلا به آرتریت تبدیل می کنند.
کیک، کلوچه و شیرینی های دیگر
شکر و چربی های اشباع مواد التهابی هستند که در کیک، کلوچه و شیرینی های دیگر به میزان فراوان وجود دارند. بر همین اساس، افراد مبتلا به آرتریت باید از آنها پرهیز کنند. خوشبختانه روش های مختلفی برای فرو نشاندن هوس مصرف خوراکی های شیرین وجود دارند که از آن جمله می توان به استفاده از جایگزین های طبیعی برای شکر یا استفاده از ماست یا آووکادو به جای کره و خامه اشاره کرد.
نوشابه های گازدار
در فهرست مواد تشکیل دهنده بیشتر نوشابه های گازدار می توان شکر، اسپارتام و/یا اسید فسفریک را مشاهده کرد. هر سه مورد می توانند به واسطه افزایش التهاب درد آرتریت را شعلهور سازند. چای سبز می تواند جایگزین سالم و مفید برای نوشابه های گازدار باشد.
روغن های گلرنگ، آفتابگردان، ذرت و سویا
روغن های گلرنگ، آفتابگردان، ذرت و سویا همگی دارای یک نقطه مشترک هستند: محتوای اسیدهای چرب امگا-6 آنها بیشتر از اسیدهای چرب امگا-3 است. بر خلاف چربی های امگا-3، چربی های امگا-6 اسیدهای چرب پیش التهابی هستند، از این رو، آنها می توانند علائم آرتریت را تشدید کنند. روغن آووکادو، روغن گردو، روغن دانه کتان، یا روغن جگر ماهی انتخاب های بهتری هستند.
چیپس سیب زمینی
همانند سیب زمینی سرخ شده، چیپس سیب زمینی یک کربوهیدرات پالایش شده تولید کننده محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته و سرشار از سدیم است. همچنین، چیپس سیب زمینی به طور معمول در روغن های گیاهی که برای افراد مبتلا به آرتریت مفید نیستند، تهیه می شود. هر سه عامل خطر افزایش التهاب در بدن را به همراه دارند.
گوشت قرمز
گوشت ها، به ویژه گوشت قرمز، التهاب را به روش های مختلف در بدن افزایش می دهند که از افزایش نشانگرهای التهابی تا محتوای محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته پس از پخت با استفاده از حرارت خشک، مانند گریل کردن را شامل می شوند. میزان مصرف گوشت قرمز خود را کاهش داده و برای پخت از روش هایی مانند گریل کردن استفاده نکنید.
مارگارین
اگر در تلاش برای کاهش مصرف چربی اشباع خود هستید، شاید استفاده از مارگارین را به جای کره مد نظر قرار دهید، اما بهتر است در برابر این وسوسه مقاومت کنید! مارگارین سرشار از چربی های ترانس است. زمانی که این نوع چربی ها را مصرف می کنید، آنها موجب کاهش سطوح کلسترول خوب (HDL) و افزایش سطوح کلسترول بد (LDL) و همچنین نشانگرهای التهابی در بدن شما می شوند. مصرف روغن های سرشار از چربی های امگا-3 مانند آووکادو، گردو و دانه کتان انتخاب بهتری است.
گوشت های فرآوری شده
گوشت های فرآوری شده و غذاهای فرآوری شده از جمله گزینه هایی هستند که می توانند افزایش چشمگیر سطوح التهاب در بدن را موجب شوند. غذاهای فرآوری شده معمولا حاوی چربی های اشباع و سرشار از سدیم هستند، در شرایطی که گوشت های فرآوری شده، مانند سوسیس و کالباس، به واسطه محتوای مواد سرطانزا و تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته شناخته شده هستند. تا حد امکان مصرف این خوراکی ها را محدود کرده و غذاهای خانگی و گوشت های با پردازش حداقلی و به خوبی پخته را مصرف کنید.
غذاهای بیرونبر چینی
غذاهای بیرونبر چینی سرشار از سدیم هستند که آنها را به یک خوراکی بسیار التهاب آفرین تبدیل می کند. غذای چینی یک نگرانی خاص محسوب می شود زیرا حاوی مونوسدیم گلوتامات است که می تواند محرک دو مسیر التهابی جداگانه باشد، از این رو، به یک عامل مشکل آفرین بزرگ برای علائم آرتریت تبدیل می شود.
الکل
الکل می تواند محرک التهاب در بدن باشد، بر همین اساس، پرهیز از آن برای بیماران مبتلا به آرتریت بهترین گزینه است.