محققان سنگاپوری هشدار میدهند؛
شیرین کنندههای مصنوعی برای روده ضرر دارند
محققان عنوان میکنند شیرین کنندههای مصنوعی برای سلامت روده مضر بوده و میتوانند عوارض جبران ناپذیری داشته باشند.
به گزارش ایلنا، به گفته محققان دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور رژیم غذایی مملو از غذاها و نوشیدنیهای حاوی شیرین کنندههای مصنوعی برای سلامت رودهها مضر هستند.
محققان دریافتند شش شیرین کننده مصنوعی ادوانتام، ساخارین، آسپارتام، سوکرالوز، نئوتام و آکسسلفام پتاسیم-K برای میکروبهای روده سمی هستند. نابودی و تخریب میکروبهای روده میتواند ریسک چاقی را به همراه داشته باشد.
شیرین کنندههای مصنوعی به عنوان آلایندههای زیست محیطی هم شناخته شدهاند. همچنین این مواد در آب های آشامیدنی و سطحی هم مشاهده شدهاند که در برابر فرآیند تصفیه آب مقاوم هستند.
محققان هشدار میدهند مصرف شیرین کنندههای مصنوعی موجب تحریک روده میشود و تا جائیکه امکان دارد باید از مصرف آنها پرهیز کرد.
منبع: مهر