محققان اسکاتلندی می گویند؛
تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش ریسک سکته مغزی زنان
تحقیق جدید نشان می دهد زنانی که از رژیم غذای مدیترانه ای پیروی می کنند با ریسک کمتر ابتلا به سکته مغزی روبرو هستند.
به گزارش ایلنا، رژیم غذایی مدیترانهای که عمدتا شامل ماهی، میوه، مغزیجات آجیلی، سبزیجات و لوبیا بوده و از مصرف گوشت و محصولات لبنی در آن اجتناب میشود، دارای فواید متعددی برای حفظ سلامت است.
دکتر «فیو مینت»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آبردین اسکاتلند، در این باره میگوید: «تغییرات ساده در عادات رژیم غذایی میتوانند تاثیرات سودمندی در رابطه با کاهش سکته مغزی داشته باشند.»
مینت در ادامه افزود: «برخی اجزای موجود در رژیم غذایی مدیترانه ای بر کاهش ریسک سکته در زنان در مقایسه با مردان تاثیر بیشتری دارد. اما هنوز مشخص نیست چرا ریسک سکته در مردان با پیروی از این رژیم غذایی کمتر نمیشود.»
محققان در این مطالعه، دادههای جمع آوری شده از بیش از ۲۳ هزار مرد و زنان در رده سنی ۴۰ تا ۷۷ سال را بررسی کردند. این شرکت کنندگان به مدت ۱۷ سال تحت نظر بودند.
محققان دریافتند در مجموع پیروی از رژیم غذایی مدیترانهای، ریسک سکته را تا ۱۷ درصد کاهش می دهد. با تفکیک جنسیت ها مشخص شد کاهش این ریسک در زنان ۲۲ درصد و در مردان ۶ درصد است.
تحقیق قبلی نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانه ای میتواند ریسک بیماری قلبی، دیابت نوع۲، ابتلا به برخی سرطانها، چاقی و زوال مهارتهای فکری را کاهش دهد.
منبع: مهر