ساده ترین روش های پخت ماهی سالمون

ماهی سالمون از غذاهایی دریایی بسیار لذیذ، خوشمزه و به جهت خاصیتهای متعدد در ایران و خارج مورد استفاده قرار گرفته است. از خاصیتهای این ماهی خوشطعم میتوان به: مغذی بودن گوشت ماهی، کاهش خطر ابتلا به افسردگی، کمک به کاهش وزن و بیماریهای قلبی اشاره کرد.
ماهی سالمون از غذاهایی دریایی بسیار لذیذ، خوشمزه و به جهت خاصیتهای متعدد در ایران و خارج مورد استفاده قرار گرفته است. از خاصیتهای این ماهی خوشطعم میتوان به: مغذی بودن گوشت ماهی، کاهش خطر ابتلا به افسردگی، کمک به کاهش وزن و بیماریهای قلبی اشاره کرد. در صورتی که به دنبال کاهش وزن و رژیم هستید، حتما این غذایی دریایی خوشمزه را در برنامه رژیم غذایی خود قرار دهید. سالمون از نظر شکل ظاهری بسیار به ماهی قزل آلا شباهت داشته و در میان گروههای ماهی آزاد قرار داد.
در این مطلب ما اطلاعاتی درباره انواع دستور پخت ماهی، طرز پخت سالمون و در اختیار شما قرار خواهیم داد. در صورتی که علاقهمند به آشنایی با انواع روش پخت سالمون، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
خواص ماهی سالمون
سالمون یکی از مغذیترین و سالمترین انواع ماهی در سرتاسر جهان بهشمار رفته و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. این ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، امگا6 و پتاسیم بوده و در کاهش فشار خون موثر خواهد بود. از منبع پروتئین سالمون جهت افزایش حجم عضلات بهره برده و از انواع مختلف ویتامین B این ماهی میتوان جهت حفاظت در برابر انواع بیمارهای قلبی کمک گرفت.
پروتئین موجود در سالمون باعث ایجاد حس سیری و ترشح هورمونهای کنترلکننده اشتها شده و این امر بههمراه اسید چرب امگا3 و 6 در روند کاهش وزن موثر خواهند بود. بیمارهای خطرناکی مانند: عارضههای قلبی، سرطان و دیابت در اثر بروز التهاب بهوجود آمده و مصرف این غذای دریایی سبب کاهش تورم در نقاط مختلف بدن را در پی خواهد داشت. آلزایمر بیماری از یاد بردن خاطرات در انسانها بوده و در جهت رفع و درمان این بیماری مهلک میتوان از ماهی سالمون کمک گرفت.
روشهای پخت سالمون
سالمون به خاطر مواد غذایی مغذی موجود در خود از فواید شگفت انگیزی برخوردار است. مصرف 2 وعده در هفته از این ماهی در برنامه غذایی توصیه شده است. با این میزان مصرف خطر بیماری قلبی و افسردگی را از خود دور کرده و به جنگ چاقی، اضافه وزن و خطرات ناشی از وزن بالا بروید. این ماهی خاص دریایی در جهت بهرهوری بیشتر به روشهای خاصی مورد طبخ قرار خواهد گرفت.
روش پخت سالمون به شکلهای گریل، کبابی و پختن در فر است. هر شخص متناسب با ذائقه و علاقه خود یکی از این شیوهها را انتخاب کرده و بهعنوان وعده خاص و سالم غذایی بهره ببرد. در ادامه درباره روشهای پخت این ماده غذایی بیشتر خواهیم گفت.
مواد لازم برای طبخ ماهی سالمون
برای انواع دستور پخت سالمون نیازمند تامین مواد اولیه خواهید بود. در ادامه نوع و میزان این مواد برای شما مشخص شده است.
مواد لازم |
|
ماهی سالمون |
یک عدد |
پیاز |
یک عدد متوسط |
سیر |
سه حبّه |
لیموترش |
یک عدد |
کره و زعفران |
بهمقدار لازم |
روغن زیتون |
دو قاشق غذاخوری |
نمک، تخم گشنیز و فلفل سیاه |
بهمقدار لازم |
عشق و علاقه آشپزی |
بهمقدار کافی |
آماده سازی مواد اولیه سالمون
پیش از شروع پخت ماهی سالمون به یکی از روشهای انتخابی خود، باید مواد اولیه را مورد آمادهسازی قرار دهید.
-
ماهی را به اندازه دلخواه خرد کرده و به خوبی مورد شستوشو قرار دهید.
-
تا خشکی آب ماهی صبر کنید. در صورتی که زمان کافی برای پخت سالمون در اختیار ندارید؛ امکان استفاده از پارچه تمیز جهت خشک کردن گوشت ماهی را دارید.
-
پیاز را به شکل خلالی و سیر را حلقه حلقه خرد کنید.
-
لیمو ترش را به دو قسمت تقسیم و آب آن را بگیرید.
-
در ظرفی مناسب و دربدار ماهی، سیر، پیاز، نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیز، روغن زیتون، آبلیمو و البته کمی زعفران را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
-
30 دقیقه مواد فرآوری شده را در یخچال گذاشته تا مواد به خورد گوشت سالمون رود. جهت جلوگیری از پخش بوی ماهی در فضای یخچال از ظرف دربدار کمک بگیرید.
انواع دستور پخت ماهی سالمون
این ماهی خوشطعم به روشهای متنوعی بر اساس سلیقه اشخاص مورد پخت قرار خواهد گرفت. مهمترین شیوها در دستور پخت ماهی سالمون شامل: گریل کردن، کبابی و پخت ماهی در فر است. در ادامه هر کدام از موارد را به صورت کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد.
گریل کردن ماهی سالمون
در طرز پخت سالمون به شکل گریل مراحل زیر را طی کنید:
-
ابتدا تابه گریل را بر روی شعله گاز قرار داده و صبر کنید تا گرم شود.
-
کره را به تابه گریل اضافه کنید.
-
ماهی را از قسمت پوست در تابه قرار داده و منتظر سرخ شدن این قسمت باشید.
-
تکههای سالمون را زیر و رو کرده تا سمت دیگر آن را سرخ شود.
-
سالمون گریل شده شما آماده تزئین و سرو است.
کباب کردن ماهی سالمون
در این روش پخت سالمون، پوست ماهی را نباید جدا کنید؛ زیرا در زمان کباب کردن امکان جدا شدن بافت آن وجود دارد. کبابی کردن سالمون شامل موارد زیر است:
-
از یک بافت توری کمک بگیرید. ابتدا آن را کمی با روغن چرب و ماهی را در داخل تور قرار دهید.
-
حال ماهی را از قسمت پوست بر روی ذغال آماده شده برای کباب کردن قرار داده و صبر کنید تا طلایی رنگ شود.
-
با سمت دیگر ماهی نیز همین عمل را انجام دهید.
-
ماهی کبابی شما برای صرف ناهار یا شام آماده است.
پخت ماهی سالمون در فر
در طرز پخت ماهی؛ قبل از انجام هر کاری، ماهی را با مواد اولیه اشاره شده در بالا مخلوط کنید و اجازه استراحت به آن را دهید.
-
بعد از نیم ساعت ماهی را در یک ظرف پیرکس قرار داده و روی آن را با فویل بپوشانید.
-
روی فویل چند سوراخ ایجاد کنید.
-
فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه گرم کنید.
-
بعد ظرف را به مدت 35 در همان درجه سانتیگراد داخل فر قرار دهید.
-
در صورتی که علاقهمند به برشتگی ماهی هستید، فویل را برداشته و گریل فر را روشن کنید.
-
در زمان برداشتن ماهی از ظرف، مراقب داغی ظرف باشید.
طرز پخت ماهی سالمون
نکات مهم در طرز پخت سالمون
-
جهت طعمدار کردن ماهی میتوان از سبزیهای معطر مثل: تره، مرزه و ترخون بهره ببرید.
-
جهت افزایش خوشمزگی به وعده غذایی از سیب زمینی کبابی درکنار ماهی پخته شده در فر استفاده کنید.
-
در زمان خرید ماهی، به تازه بودن آن دقت کنید.
-
جهت دوری از احساس ناخوشایند ایجاد بوی ماهی پس از سرخ کردن، پوست پرتقال یا لیمو را بسوزانید و از بوی بد ماهی در امان باشید.