خبرگزاری کار ایران

بازگشت بابک زنجانی به صنعت بانکداری و هواپیمایی؟ / سکوت دستگاه قضایی ادامه دارد

بازگشت بابک زنجانی به صنعت بانکداری و هواپیمایی؟ / سکوت دستگاه قضایی ادامه دارد
کد خبر : ۱۵۸۸۱۱۳

تحول جایگاه بانکی، ریلی و هوایی کشور وعده‌ای آشناست که اغلب از زبان سیاست‌مداران یا نامزد‌های انتخاباتی شنیده شده است. این‌بار بابک زنجانی از پسِ میله‌های سرد زندان، درست مثل یک ابرسرمایه‌دار خوش‌سابقه، از سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها خبر می‌دهد.

در روز‌های اخیر، مطالبی در حساب‌های کاربری بابک زنجانی منتشر شده که از راه‌اندازی یک بانک ارز دیجیتال و یک هواپیمایی و واردات ۶۰۰ دستگاه نفتکس ریلی و ۱۰ رام قطار مسافری خبر داده است. وعده‌های گل‌درشت بابک زنجانی از تحول جایگاه هوایی و ریلی کشور، به ویژه در سکوت پرسش‌برانگیز قوه قضاییه، ابهامات بسیاری را خلق کرده است.

بیت بانک؟

بابک زنجانی در یکی از آخرین مطالبی که منتشر کرده، از راه‌اندازی یک بانک ارز دیجیتال در کشور خبر داده است. او در صفحه ایکس خود نوشته: «بیت بانک به زودی معادلات مالی را تغییر خواهد داد». این اتفاق زمانی عجیب می‌شود که می‌بینیم حدود دو ماه پیش در حساب منتسب به بابک زنجانی در یوتیوب، ویدیویی با عنوان «از بانک تا بیت بانک» بارگذاری شده است. در پایان این ویدیو از «دولتمردان» خواسته شده که «قدری مهر» به خرج دهند تا «روبان اولین شاهراه اقتصادی ایران مبتنی بر رمزارز و فناوری بلاکچین» بریده شود.

همزمانی خبر تاسیس صرافی رمزارز بابک زنجانی با اقدامات اخیر بانک مرکزی در این حوزه و مسدوداسزی درگاه پرداخت رمزارز‌های ایرانی، حرف و حدیث‌های زیادی را در محافل ایجاد کرده است. با این حال، اصالت و صحت این خبر هم با سکوت نهاد‌ها و مقامات رسمی کشور همچنان در غباری از ابهام است.

 

حمل و نقل ریلی و هواییِ «دات وان»!

تاسیس یک خط هوایی و واردات ۶۰۰ نفت‌کش ریلی و ۱۰ رام قطار مسافربری از دیگر وعده‌هایی بود که بابک زنجانی در صفحه توییتر خود داده است. او با انتشار تصاویری از یک نفتکش ریلی و یک هواپیما با نشان تجاری «One» روی آنها، این خبر‌ها را منتشر کرده است. البته مشخص شده که این تصاویر فوتوشاپی و جعلی‌اند، اما تغییری در کلیت موضوع ایجاد نمی‌کند.

این ماجرا دو پرسش اساسی را به خود به همراه دارد. یک: اگر مطالب منتشر شده در صفحه بابک زنجانی صحت داشته باشند، باید این سوال را از مقامات کشور پرسید که این ابربدهکار بانکی چطور در دوران محکومیتش در زندان توانسته مجوز یک ایرلاین و شرکت ریلی را دریافت کند؟ اساسا یک مجرم اقتصادی چگونه می‌تواند بدون اجازه‌های ویژه، فعالیت اقتصادی‌اش را در سطح کلان در کشور از سر بگیرد؟

دو: اگر موضوعات مطرح‌شده کذب است، چرا هیچ مقام رسمی حاضر به تکذیبش نیست؟ اگر صفحه توییتر، توسط خود زنجانی در زندان اداره می‌شود، چطور هیچ اقدامی برای جلوگیری از استمرار این رفتار صورت نگرفته؟ و اگر صفحه، تمام جعلی و توسط فردی دیگر و به نام زنجانی مدیریت می‌شود، چرا وکیل بابک زنجانی سکوت یک‌ماهه‌اش را نمی‌شکند؟

 

نه زندانی، نه مرخصی! بابک زنجانی کجاست؟

نهم دی‌ماه، «رسول کوهپایه‌زاده» وکیل بابک زنجانی تصویری تازه از زنجانی در کنار یک شیخ عرب منتشر کرد. عبارت «بسم‌الله االرحمن الرحیم» که زیر این تصویر نوشته شده بود، به شائبه آزادی و آغاز به کار مجدد زنجانی قوت بخشید. با این حال، دو روز پس از انتشار تصویر زنجانی، «اصغر جهانگیر»، سخنگوی قوه قضاییه در تکذیب موضوعات طرح‌شده در فضای مجازی گفت: «در خصوص آزادی بابک زنجانی با بررسی انجام شده ایشان آزاد نشده، در مرخصی هم به سر نمی‌برد و موضوعات مطروحه در خصوص آزادی و مرخصی و بیرون بودن ایشان، مورد تایید ما نیست».

این در حالی است که یک حساب کاربری در شبکه ایکس با نام بابک زنجانی و با تیک آبی، درست پس از انتشار تصویر توسط کوهپایه‌زاده، فعالیت خود را با انتشار یک توییت جنجالی از سرگرفت. او در واکنش به یک مطلب از «حسام‌الدین آشنا» نوشت: «فارغ از اتهامات، تنها چیزی که همیشه به آن فکر می‌کردیم این بود که چرا تاریخ بازداشت نهم دی‌ماه ۹۲ بود. این تاریخ چه چیزی را برای فتنه‌گران تداعی می‌کرد و کجای این تاریخ برای عده‌ای ناراحت کننده است؟»

پرسش اول این است که چطور یک ابربدهکار زندانی که نه آزاد شده و نه در مرخصی است، در فضای مجازی فعالیت مستمر دارد؟ عجیب آنکه حساب توییتر زنجانی نیز در سال ۹۸ و در زمان زندانی بودن او ساخته شده و عجیب‌تر آنکه وکیل بابک زنجانی و مقامات قوه قضاییه در مورد فعالیت این حساب کاربری سکوت اختیار کرده‌اند.

 تا پاسخگویی روشن و بی‌پرده قوه قضاییه، بعید است که بتوان پایانی برای این قصه پرابهام متصور بود. باید دید این سکوت چه زمانی شکسته خواهد شد.

منبع فراز
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز