خبرگزاری کار ایران

آش بلغور؛ آشی مقوی برای افطار

آش بلغور؛ آشی مقوی برای افطار
کد خبر : ۱۴۶۱۰۷۲

آش بلغور یکی از آش های مخصوص استان آذربایجان غربی(ارومیه) می باشد.این آش انواع مختلفی دارد که به صورت های مختلفی تهیه می شود مانند: آش بلغور با شیر استان تبریز، آش بلغور شیر استان کرمان ، آش بلغور استان قزوین و آش بلغور استان البرز.

در تمامی این آش ها ماده اصلی بلغور می باشد ولی مواد دیگر در آن متفاوت است به این صورت که مثلا در بعضی از آنها از شیر استفاده می شود و در برخی دیگر رب می ریزند تا رنگ قرمزی پیدا کنند.

بلغور در واقع از جو و گندم نیم کوب شده به دست می آید در واقع بلغور به ماده ای گفته می شود که پودر نشده بلکه خرد شده است و اندازه آن تقریبا به درشتی ماش و شاید کوچکتر و بزرگتر باشد.علت تنوع در آش بلغور به این دلیل است که در زمان های قدیم از برنج خیلی کم و شاید سالی ۲ الی ۳ بار بیشتر استفاده نمیشده است و بیشتر غذاها آبکی و نانی تهیه می شد به همین دلیل تنوع در این آش بسیار زیاد است وهم اینکه اکثر مردم بلغور را جزء مواد اصلی غذایی خود قرار داده بودند.بلغور عطر و طعمی همانند آجیل (مغزهای موجود در آجیل) دارد و بسیار مغذی است. این نوع از غلات کالری و چربی کمی دارد اما سرشار از پروتئین و فیبر می‌باشد. این امر آن را به یک غذای ایده آل برای جایگزینی غلات تصفیه شده نظیر برنج سفید ، که دارای شاخص قند خون بالا می‌باشد ،تبدیل نموده‌است.بلغور چربی و کالری کمی دارد اما سرشار از پروتئین و فیبر است به همین علت گزینه مناسبی برای کاهش وزن می‌باشد.بلغور حاوی مقدار قابل توجهی فیبر نامحلول است که به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌نماید. این فیبر نامحلول عبور غذا و مواد زائد از طریق دستگاه گوارش را برای کمک به جلوگیری از یبوست تسریع می‌نماید. این سبب حفظ سلامت روده بزرگ شده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

مواد لازم

بلغور : یک پیمانه

لپه : یک چهارم پیمانه

سیب زمینی متوسط : 2 عدد

بادمجان : یک عدد

گوجه فرنگی بزرگ : 2 عدد

سبزی ( تره ونعنا ): به مقدار لازم

پیاز بزرگ : یک عدد

رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذا خوری

نمک : به میزان لازم

فلفل : به میزان لازم

زردچوبه : به میزان لازم

مراحل

ابتدا پیاز را خرد کرده تفت می دهیم .

سپس بلغور و لپه را به همراه گوجه فرنگی خرد شده و رب اضافه می کنیم وبا کمی آب می پزیم.

سپس سیب زمینی و بادمجان را نگینی خرد کرده همراه با سبزی خرد شده به مواد اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا آش جا بیفتد.

در آخر آش را با آبغوره ترش می کنیم.(این مرحله بر حسب ذائقه است).

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز