نشانههایی که خبر از وجود آب در باک بنزین میدهد!
وجود آب در باک بنزین خودرو یکی از مشکلات عجیب و دردسرساز خواهد بود اما آیا نشانه های وجود آن در باک را میدانید؟
به گزارش ایلنا، آب از دو نوع گاز هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است و همانطور که اطلاع دارید، قابلیت اشتعال هم ندارد. مسلما هنگامی که این ماده غیرقابلاشتعال با بنزین موجود در باک خودرو مخلوط شود، نهتنها از کیفیت انفجارات درون محفظه سیلندر خواهد کاست، بلکه بهتدریج موجب آسیبرسیدن به قطعات حساس سیستم سوخترسانی نظیر انژکتورها، لولههای سوخت یا برخی از قطعات حساس موتور نظیر رینگ پیستونها، سرسیلندر و… خواهد شد.
حضور آب در بنزین، با نشانههایی همراه است که عبارتند از:
بداستارتخوردن
عیب بداستارتخوردن، ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از این دلایل را میتوان به وجود آب در سامانه سوخترسانی خودرو نسبت داد. همانطور که اشاره شد، در صورت وجود آب در باک بنزین، مسلما دیگر این سوخت از قدرت احتراق سابق برخوردار نخواهد بود و درنتیجه، کیفیت استارتخوردن موتور نیز کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر، وجود آب در بنزین موجب نفوذ این ماده به درون محفظه احتراق میشود و منجر به عملکرد نامناسب سامانه جرقهزنی اتومبیل خواهد شد.
شتابگیری نامطلوب
در حالت عادی، هنگامی که سوخت با خلوص و کیفیت بالا درون محفظه سیلندر منفجر میشود، خودرو در بهترین شرایط قرار دارد و شتابگیری مناسبی را نتیجه میدهد؛ اما هنگامی که بنزین با آب مخلوط شده باشد، از کیفیت انفجار درون سیلندر کاسته شده است و انرژی حاصل از سوختن این ماده، نسبت به قبل کاهش مییابد؛ بنابراین، میزان گشتاور و انرژی منتقلشده به سر چرخها کم میشود و درنتیجه، شتاب خودرو نیز تقلیل خواهد یافت.
زنگزدگی انژکتورها و شمعها
یکی از نشانههای بارز و دیداری وجود آب در بنزین، میتواند زنگزدگی سرسوزن انژکتور یا سر شمعها باشد. درصورتیکه آلیاژ سرسوزن انژکتور در برابر آب از خاصیت ضداکسایش کافی برخوردار نباشد، آبی که همراه با بنزین به درون انژکتور راه یافته است، پس از مدتی سبب زنگزدگی در این قطعه میشود.
همچنین ورود رطوبت به درون محفظه سیلندر، زنگزدگی آلیاژهای سر شمعها را نیز به دنبال خواهد داشت. بنابراین، این مورد نیز میتواند به وجود آب درون باک بنزین ارتباط پیدا کند.
کارکرد غیرعادی موتور
این مسئله نیز به وجود آب در بنزین و کیفیت پایین احتراق و انفجار درون سیلندرها ارتباط پیدا میکند؛ چراکه هرچه کیفیت سوختن بنزین درون محفظه احتراق پایینتر باشد، مسلما عملکرد موتور نیز از حالت عادی فاصله میگیرد و اصطلاحا با ریپزدن همراه خواهد شد. سنگینکارکردن موتور و عدم روانبودن مناسب آن نیز، جزو دیگر مشکلاتی است که میتوان یکی از علل آن را در وجود آب درون باک بنزین جستجو کرد.
خروج بیشازحد آب از اگزوز
فرایند شیمیایی سوختن بنزین، با تولید بخار آب همراه است؛ بنابراین، خروج این ماده از اگزوز در حالت عادی چندان نگرانکننده نیست؛ اما اگر احساس کردید که اگزوز اتومبیل شما بیش از حد آب تولید میکند، باید به وجود مایه حیات درون باک خودرو شک کنید!
عملکرد نامناسب موتور در حالت درجا
اگر احساس میکنید که موتور خودروی شما در حالت درجا و توقف کامل از کیفیت عملکرد مطلوبی برخوردار نیست، میتوان وجود آب در سامانه بنزین را حدس زد؛ چراکه در حالت کارکردن درجا، عملکرد موتور نسبت به خطاهای کوچک یا کیفیت پایین بنزین حساستر است و راحتتر میتواند شما را نسبت به وجود آب یا هر ماده غیرقابلاشتعال دیگری در باک بنزین آگاه کند.
روشنشدن چراغ چک
هرچند که روشنشدن چراغ چک دلایل بسیار متنوع و گوناگونی دارد، اما به هر حال، کیفیت پایین سوخت خودرو به دلیل نفوذ آب به درون آن نیز میتواند موجب روشنشدن این چراغ هشدار زردرنگ شود. احتراق نامناسب به دلیل نفوذ آب در بنزین، موجب حساسشدن سنسورهای مربوطه شده و خطاهای لازم به سامانه کنترلگر یا ایسیو ارسال میشود. این سیستم نیز جهت ارسال هشدار به راننده، چراغ چک پشت آمپر را روشن خواهد کرد.
راههای پیشگیری از نفوذ آب به درون باک
خالیماندن باک بنزین برای مدت طولانی، موجب جمعشدن قطرات آب در کف محفظه خواهد شد؛ بنابراین، بهتر است همواره ظرفیت سوخت خودرو را از یک حد معینی بالاتر نگاه دارید. همچنین، لازم است همیشه از جایگاههای جدیدتر و البته مطمئن سوختگیری کنید؛ چراکه تانکرهای نگهداری سوخت در جایگاههای قدیمی، ممکن است از مقاومت لازم در برابر نفوذ آب برخوردار نباشند. ضمنا تاحدامکان، از سوختگیری در شرایط بارانی نیز پرهیز کنید و همواره درب باک را کاملا ببندید تا رطوبت به درون سیستم سوخت راه نیابد.
ناگفته نماند که در صورت نفوذ بیش از حد آب به درون باک خودرو، تنها راهحل مطمئن باز شدن مخزن سوخت توسط متخصص و تخلیه آب از درون باک خواهد بود. پس از آن نیز مخزن بهطور کامل شستشو داده شده و باید کاملاً خشک شود. در پایان نیاز است تا با سوخت مناسب پر شود و برای مدت طولانی خالی نماند تا آب راه زیادی برای نفوذ به درون باک پیدا نکند.
شاید در برخی موارد، نفوذ آب به درون باک خودرو غیرقابلاجتناب باشد؛ اما به هر حال، لازم است همواره از جایگاههای سوختی که نسبت به کیفیت بنزین آنها اطمینان دارید، سوختگیری کنید و همچنین از خالینگهداشتن محفظه باک تاحدامکان دوری کنید. همچنین در صورت بروز هرگونه علائم نفوذ آب به درون باک، با متخصصان مشورت و نسبت به رفع عیب توسط ایشان اقدام کنید تا از بروز آسیبهای جدی به انژکتورها و سایر بخشهای موتور پیشگیری شود.
منبع : همراه مکانیک