خبرگزاری کار ایران

رییس انجمن مغز و اعصاب ایران هشدار داد:

آمار بیمارهای مغز و اعصاب تکان دهنده است/ تاثیر کرونا بر سیستم عصبی و مغزی

آمار بیمارهای مغز و اعصاب تکان دهنده است/ تاثیر کرونا بر سیستم عصبی و مغزی
کد خبر : ۱۱۰۱۶۳۸

حسین پاکدامن رییس انجمن مغز و اعصاب ایران با بیان این که پیشگیری مطمئن ترین راه برای کاهش عوارض روحی و جسمی ناشی از بیماری های مغز و اعصاب است، آمار مبتلایان به بیماری های نورولوژی را ناخوشایند و تکان دهنده خواند.

پارسا بهرفر – رییس انجمن مغز و اعصاب ایران در نشست خبری بیست و هشتیمن کنگره نورولوژی ایران گفت: ما آمارهای تکان دهنده ای در خصوص بیماری های مغز و اعصاب داریم. برای مثال در کشور حدود یک میلیون و 320 هزار بیمار مصروع داریم که نسبت به میانگین کشورهای توسعه یافته بسیار بالاست و حدود 17 در صد هزار را شامل می شود.

وی همچنین با بیان این که سکته های مغزی سومین عامل مرگ و میر هستند، تصریح کرد: آمارها نشان می دهد که حدود 180 هزارنفر سالیانه درکشور ما به دلیل سکته مغزی از دنیا می روند و البته سن ابتلا به آن نیز حدود 10 سال پایین آمده، این در حالی است که می توان با پیشگیری به موقع از این آمار تکان دهنده کاست.

پاکدامن در بخش دیگری از اظهارات خود به رشد آماری بیماران مبتلا به آلزایمر اشاره کرد و گفت: درحال حاضر در کشور حدود 750 هزار بیمار مبتلا به آلزایمر داریم و متأسفانه پیش بینی می کنیم که در آینده نیز با تعداد بیشتری از این بیماران مواجه شویم. این موضوع در مورد "سردرد" ها نیز صادق است.

این استاد تمام دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تأکید کرد: باید متوجه باشیم چه عوارض سنگینی در نتیجه این بیماری  ها بر فرد، خانواده، اجتماع و در نهایت اقتصاد کشور وارد می شود.

وی در خصوص ابتلای بیماران به MS نیز به ناهمگونی رشد این بیماری با تقسیم بندی های جغرافیایی  پرداخت و افزود: یک ناهمخوانی معناداری در مورد رشد MS در کشورمان وجود دارد که نگران کننده است.

پاکدامن آمار فعلی بیماران را حدود 85 هزار نفر برشمرد و ادامه داد: طبق تقسیم بندی  جغرافیایی باید بین 2 تا 3 درصد بیمار مبتلا به MS وجود داشته باشد در حالی که الان تعداد مبتلایان بسیار بالاتر از این عدد است و این یک هشدار جدی است.

رییس انجمن مغز و اعصاب ایران به بار مالی این بیماری ها بر اقتصاد کشور نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه ما هنوز آمار درستی از میزان هزینه ها نداریم ولی آمار دیگر کشورها از جمله آمریکا نشان می دهد فقط در سال 2016 بیش از 100 میلیارد دلار صرف سکته های مغزی شده است.

وی افزود: در دهه ۹۰ پیشرفت های زیادی برای درمان بیماری های یاد شده در کشور انجام و داروهای زیاد و موثری برای درمان صرع، ام اس، سکته مغزی و ... کشف و تولید شده است که از آن جمله می توان به داروهای نسل دوم نیز اشاره کرد اما باید اقدامات پیشگیرانه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

تا می‌توانید از کرونا فرار کنید

رییس انجمن مغز و اعصاب ایران به بیماری کرونا و عوارض آن بر سیستم عصبی مبتلایان نیز اشاره کرد و گفت: کرونا علاوه بر ریه تمام سیستم عصبی و مغزی حس های بویایی ، شنوایی، نخاع ، عروق ، اعصاب محیطی را درگیر کرده و افراد مبتلا به این بیماری که با عوارض متفاوت درگیر کرونا می شوند تا مدت های زیادی دچار ناتوانی های متفاوت خواهند شد.

پاکدامن گفت: یک سوم افرادی که از کرونا نجات می یابند دچار اختلالات جسمی و روحی می شوند و حتی برخی از مبتلایان به این بیماری ممکن است فشار خون بالا، مشکلات قلبی و قند بگیرند. بنابراین تا می توانید از کرونا فرار کنید زیرا ما هنوز در مورد این بیماری درمان قطعی و مشخصی نداریم .

به گفته این استاد دانشگاه شهید بهشتی، انجام واکسیناسیون نشان از کاهش موارد بستری و فوت ناشی از کرونا داشته که جای امیدورای است.

در ادامه احسان شریفی پور نورولوژیست و دبیر علمی بیست و هشتمین کنگره نورولوژی ایران نیز از عدم حمایت های مالی، اجتماعی در خصوص بیماران مبتلا به بیمار یهای مغز و اعصاب سخن گفت و افزود: وقتی جامعه رو به پیری می گذارد، مباحث بهداشت روحی و جسمی افراد از اهمیت بیشتری هم برخوردار می شود .

وی با بیان این که توجه به نورولوژی یک نیاز مغفول مانده است، تصریح کرد: متأسفانه فقدان حمایت های قانونی در مورد مبحثی با این درجه از اهمیت - که بر تمام شئون زندگی فردی ، اجتماعی و اقتصادی ما اثر می گذارد- به وضوح دیده می شود. این موضوع سبب شده که منابع بسیاری از سرمایه های مالی تا انسانی را از دست بدهیم .

شریفی پور در بخشی دیگر از اظهارت خود برگزاری بیشت و هشتیمن کنگره نورولوژی ایران را فرصتی مغتنم برای تبادل آخرین اطلاعات علمی و دریافت نتایج پژوهش های عملیاتی در سطح بین المللی خواند و گفت: در این کنگره که از 12 تا 15 مرداد 1400 از ساعت هشت و سی دقیقه صبح آغاز می شود و در تمام این چهار روز تا ساعت 18 به طول می انجامد، 300 سخنران داخلی و خارجی طرح موضوع خواهند کرد و ما امیدورایم با استقبال قابل توجهی نیز مواجه شود.

وی افزود: پیش از شروع کرونا، با یکصد سخنران در حدود 1000 نفر ثبت نام کننده و 4000 بازدید داشتیم ولی در حال حاضر به دلیل شرایط خاص کرونایی، کنگره به صورت مجازی برگزار می شود و با توجه به افزایش تعداد سخنرانان، انتظار افزایش تعداد شرکت کنندان نیز منطقی به نظر  می رسد.

به گفته شریفی این کنگره با کمک شرکت های دانش بنیان داخلی با پهنای باند مناسب، خدمات مطلوبی در راستای ایجاد تعامل در فضای مجازی را به ثبت نام کنندگان خواهد داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز