خبرگزاری کار ایران

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری‎؛

اهداف ایجاد مناطق ویژه و آزاد ‏گم شده است

اهداف ایجاد مناطق ویژه و آزاد ‏گم شده است
کد خبر : ۱۸۴۲۶۸

چنانچه مسئله احداثمناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داشته باشد باید فاتحه برون‌رفت از اقتصاد تک محصولی را بخوانیم و کشور را به بارانداز کالاهای تجاری قابل انتقال به اروپا و آسیای میانه تبدیل کرد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اعلام کرد: در مناطق آزاد ویژه اقتصادی نگران این هستیم که «قانون کار» را کنار بگذارند و این نگرانی در حال وقوع است.

«حسن صادقی» ضمن اشاره بر این موضوع که در این مناطق نه کارگر امنیت شغلی دارد و نه بازار اشتغال بازاری متعادلی است، اظهار داشت: در این مناطق قوانین کار و تأمین اجتماعی را قاب کرده و به دیوار نصب کرده‌اند و این روند از سالهای قبل انقلاب تا حال ادامه دارد.

وی با بیان این موضوع که به نظر می‌رسد اهداف ایجاد مناطق ویژه و آزاد گم شده است، ادامه داد: هدف از ایجاد مناطق ویژه پشتیبانی از فعالیت‌های اقتصادی و رقابتی کردن اقتصاد تجاری ایران در سطح بین‌الملل بود که در نهایت به افزایش صادرات منتهی می‌شد.

صادقی ادامه داد: هدف دیگر ایجاد مناطق ویژه انتقال فناوری و جلب سرمایه‌گذاری خارجی بود که متأسفانه این اهداف به یک فرصت منفعت‌طلبانه بخش‌نگر تغییر یافته و برخی مناطق به مراکز ترانزیت واردات تبدیل شده اند که در راستای منافع ملی نیست.

این فعال کارگری با تأکید بر این موضوع که مناطق آزاد و ویژه بلای تولید و اشتغال در ایران شده است‏ اظهار داشت: عملکرد این مناطق باید شفاف‌سازی و راستی‌آزمائی شود و گزارشی از هدف‌های تعیین شده ارائه گردد.

صادقی با اشاره به این‌که مناطق ویژه در کشور روند رو به رشدی دارد، افزود: مناطق ویژه اقتصادی ساوه، قزوین، سلماس، خرمشهر، آبادان، دهلران، سرخس، خلخال و… از جمله مناطق ویژه تازه تاسیس هستند و چنان‌چه این مسئله ادامه داشته باشد باید فاتحه برون‌رفت از اقتصاد تک محصولی را بخوانیم و کشور را به بارانداز کالاهای تجاری قابل انتقال به اروپا و آسیای میانه تبدیل کرد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری رویکرد ایجاد چنین مناطقی را تعطیلی تولید داخلی اعلام کرد و گفت: جامعه کارگری نگران این وضعیت است‎ وام‌های کم بهره و یا بدون بهره که باید سمت افزایش صادرات و تولید باشد، به خرید ویلا در سایر کشورها منتهی شده و رویکرد صادرات محور به رویکرد واردات محور تغییر یافته است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز