خبرگزاری کار ایران

بررسی مشکلات صنفی کارگران پالایشگاه آبادان:

از اضافه کاری اجباری تا ابتکاری برای کاهش حق بیمه کارگر

از اضافه کاری اجباری تا ابتکاری برای کاهش حق بیمه کارگر
کد خبر : ۱۰۹۶۸۴

چکیده: «این کارگران بدون برخورداری از حق مرخصی، حق ایاب و ذهاب، حق اولاد و.. روزانه بیش از ۸ ساعات کار می‌کنند. / کارگران در روزهای تعطیل نیز با تصمیم کارفرما مشغول به کارند. / پیمانکار زمان خروج از پالایشگاه معوقات ۱۶ ماهه کارگران را تسویه نکرد و مسئولان پالایشگاه نیز نسبت به این قضیه بی‌تفاوت بودند.»

نایب رئیس اتحادیه کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان از اجرا نشدن مواد حمایتی قانون کار در مورد ۳ هزار کارگر پیمانی که در پروژه‌های نفت و پتروشیمی پالایشگاه آبادان فعالیت دارند، خبر داد.

«سیامک ملک» با تأکید بر اینکه بیش از ۳ هزار کارگر پیمانی پالایشگاه آبادان فاقد امنیت شغلی‌اند، به ایلنا گفت: کارگران پالایشگاه آبادان که زیر نظر چندین شرکت پیمانکاری مشغول به کارند، نسبت به نحوه قرار داد کاری خود با کارفرما معترض‌اند.

این فعال کارگری با انتقاد از تعلق نگرفتن تسهیلات مشاغل سخت و زیان آور به کارگران پالایشگاه، از وجود تبعیض میان کارمندان و کارگران در این خصوص خبر داد و گفت: به دلیل ناسالم بودن هوای پالایشگاه، کارمندان اداری که درمحیط‌های مسقف و آب و هوای مطبوع کار می‌کنند حق سختی کار دریافت می‌کنند اما ۳ هزار کارگر پیمانی که در گرمای ۵۰ درجه و زیر نور مستقیم آفتاب، در کنار کوره‌های پالایشگاه مشغول کارند فاقد حق سختی کار هستند.

ملک که خود تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «ثمین صنعت فردان»، از پیمانکاران پالایشگاه آبادان مشغول به کار است در حکم نمونه به مشکلات صنفی ۸۰ کارگر فعال در این شرکت پیمانکاری اشاره کرد و گفت: این کارگران بدون برخورداری از حق مرخصی، حق ایاب و ذهاب، حق اولاد و.. روزانه بیش از ۸ ساعات کار می‌کنند.

او مدت قرارداد این شرکت پیمانکاری با کارگران را علی‌رغم مستمر بودن ماهیت شغلی، یکساله ذکر کرد و افزود: کارگران در روزهای تعطیل نیز با تصمیم کارفرما مشغول به کارند و با وجود آنکه کارفرما موظف است حق اضافه کاری را طبق قانون جاری کار در مناطق آزاد پرداخت کند، اما از این وظیفه شانه خالی می‌کند.

این کارگر در ادامه با اشاره به تأخیر ۱۵ تا ۲۰ روزه در پرداخت حقوق کارگران اکثر پیمانکاران این پالایشگاه، به معوقات ۱۶ ماهه حقوقی ۸۰ کارگر شرکت پیمانکاری «کوشش سامان» از پیمانکاران سابق پالایشگاه آبادان اشاره کرد و گفت: کارگران «ثمین صنعت فردان» پیش از این تحت مسئولیت «کوشش سامان» کار می‌کردند اما پیمانکار زمان خروج از پالایشگاه معوقات ۱۶ ماهه کارگران را تسویه نکرد و مسئولان پالایشگاه نیز نسبت به این قضیه بی‌تفاوت بودند.

او در ادامه این گفتگو درباره شیوه عجیب و غیر قانونی محاسبه حق بیمه کارگران گفت: کارفرما هنگام کسر هفت درصدی سهم کارگر در پرداخت حق بیمه از «مبلغ دریافتی» کارگر ۷ درصد را کسر می‌کند و زمان پرداخت لیست بیمه به تامین اجتماعی، سهم ۷ درصدی کارگر از «پایه حقوق» کسر می‌شود.

ملک بابیان اینکه به دلیل شیوه محاسبه و پرداخت حقوق کارگران در عمل هیچگاه سختی کار کارگران جبران نمی‌شود، گفت: آثار این تخلف در زمان بازنشستگی و محاسبه مستمری در زندگی کارگران آشکار می‌شود.

نایب رئیس اتحادیه کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان در پایان تأکید کرد: کارگران شاغل در پالایشگاه آبادان بسیار بیشتر از حد مجاز قانونی کار می‌کنند اما در عمل با همین فرمول‌های قانونی، درآمد کمتری دارند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز