خبرگزاری کار ایران

رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان سازه‌های فولادی خبر داد:

دعوت به استفاده از اسکلت‌های فولادی صنعتی و کارخانه‌ای مقاوم در برابر زلزله

دعوت به استفاده از اسکلت‌های فولادی صنعتی و کارخانه‌ای مقاوم در برابر زلزله
کد خبر : ۱۳۲۴۴۰

در زمان صدور پروانه ساختمانی؛ شهرداری و سازمان نظام مهندسی مکانیزمی تعریف کند که به موجب آن مالکان ملزم به استفاده از اسکلت‌های فولادی کارخانه‌ای و دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت صنعت، معدن وتجارت شوند. ‌

رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان سازه‌های فولادی با اشاره به اینکه الزام بکارگیری اسکلت‌های فولادی کارخانه‌ای سبب ساخت ساختمان‌های مقاوم دربرابر زلزله می‌شود از بخشنامه معاونت فنی سازمان مهندسی شهرداری تهران در این زمینه خبر داد.

به گزارش ایلنا، اسداله باقرزاده در جریان برگزاری چهارمین کنفرانس ملی سازه وفولاد که در محل هتل المپیک برگزار شد، ضمن اعلام مطالب مذکور اظهار داشت: از زمان تاسیس انجمن تولیدکنندگان سازه‌های فولادی استان تهران تاکنون، تمام تلاش اعضا این انجمن بر محور ارتقای فنی وکیفی سازه‌های فولادی و الزام تولیدکنندگان به اجرای استانداردهای رایج در کشور متمرکز بوده است و با این رویکرد این انجمن اقدام به انعقاد قرارداد با سازمان ملی استاندارد؛ سازمان مهندسی شهرداری تهران، انجمن علمی سازه های فولادی ایران وشرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران مبنی برلزوم استفاده از اسکلت‌های فولادی کارخانه‌ای و دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت صنعت؛ معدن و تجارت کرده است.

وی از اعلام آمادگی این تشکل برای نهادینه کردن بکارگیری اسکلت‌های استاندارد در ساخت وسازها خبر داد و اظهار داشت: این انجمن صنفی آماده است تا برای دستیابی به هدف مذکور با سازمانهای ذی ربط بخصوص سازمان نظام مهندسی و نهادهای دانشگاهی وعلمی نهایت همکاری را داشته باشد.

باقرزاده خواستار همراهی همه ارگانها به منظور تدوین مقررات و استانداردسازی سازه های فولادی شد و اظهارداشت: طراحی و محاسبات دقیق نقشه‌های فنی مطابق برمقررات ملی ساختمان و رعایت دقیق اصول فنی در ساخت و اجرای اسکلتهای فولادی توسط کارخانه‌های تولید کننده دارای پروانه بهره‌برداری با موضوع اسکلت فلزی منجر به ساخت واحدهای مسکونی با کیفیت و مقاوم دربرابر زلزله می‌شود.

رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان سازه‌های فولادی بااشاره به اینکه الزام استفاده از اسکلتهای فولادی کارخانه‌ای در مبحثدهم مقررات ملی ساختمان به صراحت اشاره شده است؛ اظهارداشت: برای تحقق این امر لازم است که در زمان صدور پروانه ساختمانی؛ شهرداری و سازمان نظام مهندسی مکانیزمی تعریف کند که به موجب آن مالکان ملزم به استفاده از اسکلت‌های فولادی کارخانه‌ای و دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت صنعت، معدن وتجارت شوند. ‌

وی اضافه کرد: این درحالی است که همزمان می‌بایست طراحی اولیه توسط مهندسان محاسب اسکلت کارخانه‌ای و بااستفاده از مهندسان نقشه بردار و براساس ابعاد و زوایای واقعی زمین صورت گیرد.

باقرزاده تاکید کرد: سپس مهندسان محاسب صاحب صلاحیت عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان می‌بایست نسبت به کنترل مجدد محاسبات و نقشه‌های تهیه شده اقدام و درنهایت پس از تاییدیه نقشه‌های اجرایی در کارخانه تولید کننده اسکلت فولادی و با نظارت همان مهندسین طراح و محاسب کارخانه‌ای، و نیز دستگاه نظارت سازمان نظام مهندسی زمینه‌ای ایجاد شود تا اسکلتی با کیفیت واستاندارد به دست مالکان ساختمان برسد.

وی عمده‌ترین مزایای بکارگیری اسکلت‌های فولادی استاندارد کارخانه‌ای و دارای پروانه را اینگونه برشمرد: تطابق مسایل اجرایی اسکلت فلزی با ابعاد واقعی زمین و صرفه جویی در مصالح بجهت کاهش پرت و بکارگیری مقاطع فولادی موجود در بازار، و نیز ممانعت از ایجاد اختلاف نظر بین مالک ویا تولید کننده اسکلت فولادی و یا نیز دستگاه مهندسی و نظارت که از مسایل مختلفی ناشی می‌شود ازجمله شاخص ترین مزایای استفاده از اسکلت های فولادی کارخانه‌ای و دارای پروانه است.

باقرزاده تاکید کرد: این درحالی است که الزام بکارگیری اسکلتهای فولادی کارخانه‌ای سبب آرامش شهروندان و همسایگان مجاور پروژه حین اجرا به جهت کوتاه شدن زمان ساخت اسکلت کارخانه‌ای و نیز صرفه‌جویی در وقت مهندسان و مالکان و سرمایه گذاران می‌گردد و در نهایت با این تدبیر ساختمانی مقاوم در برابر زلزله داشته باشیم و باعثسربلندی همه مهندسین ساختمان و امید همه مردم ایران می‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز