وزیرعلوم در جمع خبرنگاران:
در حال رفع سوء تفاهمها با مجلس هستیم
اعزام هیات نظارتی به دانشگاهها برای نفی یک ریاست و یا پرونده سازی و مچگیری نیست / آنچه بر اساس اختیارات قانونی بوده است انجام شده و دلیلی نمیبینم که آن را نقض کنم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی در مورد واکنش وزیر علوم، در پاسخ به تهدیدهای مجلس برای استیضاح او با توجه به انتصاب آقایان میلی منفرد و توفیقی گفت: آنچه بر اساس اختیارات قانونی بوده است انجام شده و دلیلی نمیبینم که آن را نقض کنم، اما سوء تفاهمهایی رخ داده است و حرفهایی زده شده که سبب تکدر خاطر نمایندگان شده است و در حال رفع سوء تفاهمها هستیم و امیدواریم با برطرف شدن آنها امکان بهرهگیری از خدمات این عزیزان را بیش از پیش فراهم کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا فرجیدانا در حشایه جلسه امروز - چهارشنبه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد گلایه پژوهشگران از میزان جوایز پژوهشگران نمونه گفت: این گلایه را در دولت مطرح کردیم، اما باید بگویم که ما در شرایط ویژه هستیم و همه باید با درک این شرایط یکدیگر را به صبر دعوت کنیم.
فرجی دانا افزود: مطمئن هستم پژوهشگران که سالها برای دستیابی به یک دستاورد پژوهشی تلاش میکنند کم یا زیاد بودن مبلغ جایزه برایشان جایگاه اصلی را ندارد، اما وظیفه خود میدانیم این موضوع به حداکثری کهشان آنها باشد ارتقاء یابد و این نگاه پژوهشگران نافی وظایف ما نیست.
وی با بیان اینکه مطمئنم که با همدلی و همراهی از پیچ خطرناک اقتصادی که در آن هستیم به سلامتی عبور میکنیم، تصریح کرد: با مهار تورم، افزایش اشتغال و زمینه کارآفرینی بیشتر انشاء الله شاهد شکوفایی اقتصادی خواهیم بود و دستاوردهای پژوهشی در زنجیره تبدیل شدن به تجاری سازی و ثروت در این مسیر ما را کمک خواهند کرد. پس از همه پژوهشگران به خاطر صبر و تلاششان قدردانی میکنم.
فرجی دانا درباره برخی نقدها به هیات نظارت و ارزیابی اعزامی وزارت علوم به دانشگاهها، گفت: با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید مطالبات گسترده در میان نخبگان و دانشگاهیان به وجود آمد و نیاز بود که از طریقی با بدنه دانشگاهی ارتباط داشته باشیم و از مشکلات دانشگاهها مطلع شویم که اعزام هیات نظارتی در جهت دستیابی به این هدف و بر اساس آییننامه ریشه دار در وزارت علوم انجام شد.
وی با بیان اینکه اعزام هیات نظارتی به دانشگاهها برای نفی یک ریاست و یا پرونده سازی و مچگیری نبوده است، تاکید کرد: اعضای هیاتهای نظارتی دانشگاهها جهتگیری سیاسی نداشتهاند و از افراد شاخص علمی با تجربهٔ مدیریتی هستند.
به گفته فرجیدانا، هیچ کدام از اعضای هیاتهای نظارتی نقش قاضی را ندارند و در محل نباید قضاوتی را ارائه کنند چرا که این حرکت برای کاهش فضای ملتهب در دانشگاهها است و ملاکی برای تصمیمات درست در زمینه تغییرات مدیریتی یا تثبیت یک مدیریت میباشد.
وزیر علوم با اشاره به اینکه در شرایطی هستیم که بسیاری از روسای دانشگاهها ۴ سال یا ۸ ساله دوره مسئولیتشان تمام شده است و به نقطه تصمیمگیری برای ادامه کار آنها رسیدهایم، گفت: مدیران ۸ ساله منع قانونی برای ادامه کار دارند. پس اعزام هیاتهای نظارتی برای بررسی شرایط برای انتخاب فرد جایگزین یا ادامهٔ مدیریتهای فعلی خواهد بود و یا حتی اگر دانشگاهی با مشکلاتی مواجه است بتوانیم تصمیمات لازم را برای رفع آنها اتخاذ کنیم.
وی همچنین در رابطه با نحوه تعامل وزارت علوم و تشکلهای دانشجویی گفت: تشکلهای دانشجویی مورد حمایت ما هستند و از فعالیت قانونی همهٔ تشکلهایی که در قالب قانون تشکیل شدهاند پشتیبانی میکنیم و امیدواریم فعالیتشان سبب نشاط دانشگاهها شود و به تکلیف اجتماعی خود برای رصد کردن جامعه و روشنگری افکار عمومی به خوبی عمل کند و در این میان ما بسترساز فعالیت بیشتر دانشجویان در دانشگاهها باشیم.
فرجی دانا همچنین در پاسخ به سوالی در مورد واکنش وزیر علوم، در پاسخ به تهدیدهای مجلس برای استیضاح او با توجه به انتصاب آقایان میلی منفرد و توفیقی گفت: آنچه بر اساس اختیارات قانونی بوده است انجام شده و دلیلی نمیبینم که آن را نقض کنم، اما سوء تفاهمهایی رخ داده است و حرفهایی زده شده که سبب تکدر خاطر نمایندگان شده است و در حال رفع سوء تفاهمها هستیم و امیدواریم با برطرف شدن آنها امکان بهرهگیری از خدمات این عزیزان را بیش از پیش فراهم کنیم.
وزیر علوم همچنین در رابطه با رسیدگی به وضع استادان بازنشسته که به آن اعتراض دارند گفت: در زمان آقای توفیقی کار گروه ویژهای برای رسیدگی به این موضوع در نظر گرفته شد و قرار بر این بود که این مسئولیت به دانشگاهها برگرداند و آنها تصمیم گیر باشند البته این موارد غیر از مواردیست که با حکم دیوان عدالت اداری احکام بازنشستگی غیر قانونی لغو و حکم برگشت به کار اساتید صادر شده بود.
وی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد گلایه پژوهشگران از میزان جوایز پژوهشگران نمونه گفت: این گلایه را در دولت مطرح کردیم اما باید بگویم که ما در شرایط ویژه هستیم و همه باید با درک این شرایط یکدیگر را به صبر دعوت کنیم.
فرجی دانا افزود: مطمئن هستم پژوهشگران که سالها برای دستیابی به یک دستاورد پژوهشی تلاش میکنند کم یا زیاد بودن مبلغ جایزه برایشان جایگاه اصلی را ندارد اما وظیفه خود میدانیم این موضوع به حداکثری کهشان آنها باشد ارتقاء یابد و این نگاه پژوهشگران نافی وظایف ما نیست.
وی با بیان اینکه مطئنم که با همدلی و همراهی از پیچ خطرناک اقتصادی که در آن هستیم به سلامتی عبور میکنیم، تصریح کرد: با مهار تورم، افزایش اشتغال و زمینه کارآفرینی بیشتر انشاء الله شاهد شکوفایی اقتصادی خواهیم بود و دستاوردهای پژوهشی در زنجیره تبدیل شدن به تجاری سازی و ثروت در این مسیر ما را کمک خواهند کرد. پس از همه پژوهشگران به خاطر صبر و تلاششان قدردانی میکنم.