احتمال وقوع سیل در خوزستان ؛
آماده باش سراسری مدیران استان به دلیل بارش باران در روزهای آینده / مردم هشدارهای مدیریت بحران را جدی بگیرند
مدیرکل مدیریت بحران و جانشین استاندار در ستاد پیشگیری و مقابله با بحران خوزستان، روز دوشنبه با صدور یک اخطاریه آنی نسبت به ورود و فعالیت ۲ سامانه بارشی به خوزستان به تمام دستگاههای اجرایی سراسر استان اعلام آماده باش کرد.
به گزارش ایلنا از خوزستان، کیامرث حاجی زاده اظهار داشت: براساس این اخطاریه، فعالیت این سامانه از اواخر روز سه شنبه هفته جاری در استان آغاز آغاز خواهد شد که فعالیت آن محدود به ۲ بازه زمانی است، زمان شروع فعالیت سامانه نخست از اواخر روز سهشنبه ۲۷ اسفندماه و زمان پایان آن در اوایل روز پنجشنبه ۲۹ اسفند است، همچنین زمان شروع فعالیت سامانه دوم اوایل روز شنبه ۲ فروردین ۹۹ و زمان پایان آن اواخر روز یکشنبه سوم فروردین ۹۹ است.
وی افزود: این سامانهها با مخاطراتی همچون رگبار و رعد و برق، بارش شدید، وزش باد متوسط تا شدید و گاهی تندباد لحظهای، ریزش تگرگ در مناطق مستعد، احتمال بارش برف در ارتفاعات همراه هستند که مناطق اثر آن ها در ارتفاعات شمالی و شرقی (حداکثر ۸۰ تا ۱۱۰ میلیمتر)، مناطق شمالی و شرقی (حداکثر ۴۰ تا ۶۰ میلیمتر)، مناطق غربی (حداکثر ۲۰ تا ۳۵ میلیمتر)، مناطق مرکزی (حداکثر ۱۰ تا ۲۵ میلیمتر) و در بقیه مناطق با شدت کمتر و بارش برف در ارتفاعات شمال شرق همراه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: از جمله مخاطرات این سامانه می توان به سیلاب، لغزندگی جاده های کوهستانی، آبگرفتگی معابر شهری، اختلال در تردد به ویژه در جادههای مواصلاتی، بالا آمدن آب رودخانهها اشاره کرد.
وی با بیان این که تمهیدات لازم از قبیل مدیریت سدها، اتخاذ تمهیدات لازم برای عبور سیلاب احتمالی به دستگاه های مربوطه ابلاغ شده، توضیح داد: در آخرین نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که ۲ روز قبل با حضور استاندار و تمامی اعضای ستاد پیشگیری و مقابله با بحران استان برگزار گردید به تمامی مدیران، فرمانداران، شهرداران، بخشداران، دهیاران و سایر دستگاهها اعلام آماده باش شد از این رو در طول این مدت هیچ کدام از اعضای ستاد پیشگیری حق خروج از استان را ندارند و ضمن حضور در محل خدمت باید نسبت به اتخاذ تدابیر، تمهیدات پیشگیرانه و اطلاع رسانی به واحدهای تابعه سطح استان و شهرستان اقدام لازم را به عمل آورند.
حاجی زاده توصیه کرد: با توجه به شرایط نامساعد جوی مردم شریف استان از هرگونه تردد غیرضروری خودداری کنند، عموم مردم استان به ویژه بیماران، روستاییان، عشایر، کشاورزان، دامداران، کودکان، سالمندان، مسافران، صیادان و افراد ساکن در مناطق در معرض خطر وقوع حوادث نسبت به رعایت و بکارگیری نکات و توصیه های به منظور حفظ ایمنی و پیشگیری یا کاهش آثارحوادث احتمالی اقدام کنند.
وی با تاکید بر پرهیز از تردد غیرضروری و انجام سفرهای غیرضروری در شرایط نامساعد جوی، گفت: شهروندان و روستاییان از تردد، توقف، اسکان و برپایی کمپ و چادر در حاشیه رودخانهها، مسیلها، قناتها، منابع آبی، سیلبندها، دریا، درهها، دامنه و پایین دست کوهها و سایر مناطق در معرض خطر خودداری کنند و فاصله ایمن هنگام تردد از مناطق مذکور را در نظر بگیرند.
مدیرکل مدیریت بحران و جانشین استاندار در ستاد پیشگیری و مقابله با بحران خوزستان بر پرهیز از صعود شهروندان به ارتفاعات تاکید کرد و افزود: روستاییان و عشایر از چرای دام و احشام در مناطق مرتفع، پرخطر و مستعد وقوع حوادث خودداری کنند.
وی در پایان به خودداری از تردد شناورهای سبک و تفریحی در شرایط نامساعد جوی و مواج شدن دریا تاکید کرد و از کشاورزان، باغداران و دامداران خواست در راستای پیشگیری از وارد آمدن خسارت به محصولات زراعی، باغی، دام و طیور و بخشهای مختلف کشاورزی اقدام لازم را انجام دهند.
حاجی زاده بیان کرد: از مردم می خواهیم هشدارهای مدیریت بحران استان و همچنین دستگاه های متولی را جدی بگیرند و به آنها توجه کنند؛ این هشدارها و توصیه ها به منظور پیشگیری از هر گونه خسارت جانی و مالی است.