مدیرکل اداره کل تامین اجتماعی مازندران:
در کشورمان با چالشهای زیادی در حوزه مشاغل سخت و زیان آور مواجهایم
مدیرکل اداره کل تامین اجتماعی مازندران با اشاره به موضوع مشاغل سخت و زیانآور، گفت: در کل دنیا، رابطه معکوسی بین توسعه اقتصادی و تعداد مشاغل سخت و زیانآور وجود دارد. یعنی هرچه کشوری توسعهیافتهتر باشد، تعداد مشاغل سخت و زیانآور در آن کمتر است. اما در کشور ما این رابطه برعکس است. ما در کشورمان با چالشهای زیادی در این حوزه مواجه هستیم.
حسن فلاح، مدیرکل اداره کل تامین اجتماعی مازندران، در سیزدهمین اردوی آموزشی، تفریحی و زیارتی اعضای هیئت مدیره کانونهای کارگران بازنشسته و مستمریبگیران مازندران که در مشهد برگزار شد، با بیان سخنانی به تشریح چالشها و دستاوردهای سازمان تامین پرداخت و با تقدیر از زحمات دریابیگی، اظهار داشت: او زحمات زیادی را برای حوزه کارگری و بازنشستگی متحمل شدهاند.
مدیرکل اداره کل تامین اجتماعی مازندران با اشاره به صحبت های صادقی، افزود: همه مطالبی که او بیان کرد، حرف دل ما نیز بود. سازمان تامین اجتماعی امروز بالغ بر ۶۲ درصد از جمعیت استان مازندران و ۵۲ درصد از جمعیت کل کشور را تحت پوشش خود دارد.
فلاح افزود: در مجموع، ۷۲ درصد از جمعیت کشور تحت پوشش انواع بیمهها هستند که سهم تامین اجتماعی از این میزان ۷۸ درصد است. این آمار نشاندهنده جامعه هدف بسیار بزرگی است که سازمان تامین اجتماعی مسئولیت خدمترسانی به آن را بر عهده دارد.
وی با اشاره به تنوع فعالیتهای سازمان تامین اجتماعی، خاطرنشان کرد: سازمان تامین اجتماعی با تنوع بسیار بالایی در حوزههای مختلف فعالیت میکند. از بیمهشدگان گرفته تا مستمریبگیران که سالها زحمت کشیدهاند و پسانداز خود را در این صندوق گذاشتهاند، همگی خواستههای به حق و به جایی دارند.
مدیرکل اداره کل تامین اجتماعی مازندران تصریح کرد: همچنین، کارفرماها که عمده منابع درآمدی سازمان را تأمین میکنند، نقش مهمی در این چرخه ایفا میکنند. اما متأسفانه، در طول زمان، دستورالعملها، بخشنامهها و مصوبات مختلفی باعث شدهاند که امروز سازمان تامین اجتماعی با مشکلات ساختاری مواجه شود.
فلاح با اشاره به موضوع مشاغل سخت و زیانآور، گفت: در کل دنیا، رابطه معکوسی بین توسعه اقتصادی و تعداد مشاغل سخت و زیانآور وجود دارد. یعنی هرچه کشوری توسعهیافتهتر باشد، تعداد مشاغل سخت و زیانآور در آن کمتر است. اما در کشور ما این رابطه برعکس است. ما در کشورمان با چالشهای زیادی در این حوزه مواجه هستیم.
وی افزود: برای مثال، فردی که در معدن کار میکند، حق دارد که پس از سالها زحمت، از مزایای بازنشستگی بهرهمند شود. اما فردی که در گروه الف کار میکند، بر اساس ماده ۳۰ آییننامه، دو سال پس از اولین بازنشستگی باید کارگاه او بهسازی شود. متأسفانه، تعداد کارگاههایی که در کشور بهسازی شدهاند، به اندازه انگشتان دو دست هم نمیرسد. »
مدیرکل اداره کل تامین اجتماعی مازندران با اشاره به مشکلات مالی سازمان تامین اجتماعی، افزود: امروز منابع سازمان تامین اجتماعی تحت الشعاع قرار گرفته است. برای مثال، پروندههایی که سالها پیش مختومه شدهاند، امروز دوباره احیا میشوند. این مسئله باعث شده است که سازمان با چالشهای مالی زیادی مواجه شود.
فلاح تصریح کرد: همچنین، دولت به عنوان یکی از شرکای اجتماعی سازمان تامین اجتماعی، بدهیهای زیادی به این سازمان دارد. صادقی به درستی اشاره کردند که این بدهیها بالغ بر ۹۸۰ هزار میلیارد تومان است. اگر بخشی از این بدهیها پرداخت شود، میتواند بخشی از مشکلات سازمان را برطرف کند.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم حفظ اموال سازمان تامین اجتماعی، گفت: «برخی از عزیزان این تصور را دارند که اموال سازمان تامین اجتماعی قابل ادغام است. اما این تصور اشتباه است.
مدیرکل اداره کل تامین اجتماعی مازندران بیان کرد: اموال سازمان تامین اجتماعی متعلق به کارگران است و جنس آن با سایر اموال متفاوت است. دولت به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است و باید این بدهیها را تسویه کند. اگر دولت بخشی از این بدهیها را پرداخت کند، میتواند بخشی از مشکلات سازمان را برطرف کند.
فلاح با بیان احساس مسئولیت خود و همکارانش، بیان کرد: ما بدهکار همه کارگران هستیم و اگر کمکاریای از ما سر زده باشد، از آن عذرخواهی میکنیم.