خراسان رضوی میتواند به پایتخت انرژیهای تجدیدپذیر کشور تبدیل شود

معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ملی انرژیهای تجدیدپذیر گفت: خراسان رضوی میتواند به پایتخت انرژیهای تجدیدپذیر کشور تبدیل شود.
به گزارش ایلنا از خراسان رضوی، نشست ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان خراسان رضوی با محوریت ساخت ۳ هزار مگاوات نیروگاه جدید در ۳ سال آینده در استان با حضور محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ملی انرژیهای تجدیدپذیر، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، هادی مدقق مدیرعامل برق منطقهای خراسان و جمعی از مدیران اجرایی استان در استانداری برگزار شد.
محسن طرزطلب با تأکید بر ظرفیتهای کمنظیر خراسان رضوی در حوزه انرژی پاک، گفت: تفویض اختیارات به استانداری میتواند سرآغاز تحولات مثبت در این حوزه باشد.
وی انعقاد تفاهمنامه در این زمینه تفویض اختیار به استان را گام نخست توسعه نیروگاههای تجدید پذیر استان خواند و گفت: باور ما این است که خراسان رضوی میتواند به پایتخت انرژیهای تجدیدپذیر کشور تبدیل شود.
معاون وزیر نیرو افزود: هدفگذاری ما افزوده شدن بیش از ۳۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر تا پایان دولت چهاردهم است. برای این هدف، بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است که جذب بخش خصوصی در این مسیر اولویت دارد. این سیاست، دستور ویژه رئیسجمهور است و بهزودی نتایج آن نمایان خواهد شد.
طرزطلب با اشاره به وضعیت فعلی، بیان کرد: متوسط سرانه تولید انرژیهای تجدیدپذیر کشور کمتر از ۷۰ مگاوات در سال است. این در حالی است که تنها در گام اول، ۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید با اعتبار ۱.۵ میلیارد دلار راهاندازی خواهد شد که سهم خراسان رضوی، ۶۰ درصد از این طرح ملی است.
هادی مدقق، مدیرعامل برق منطقهای خراسان نیز در این جلسه با بیان اینکه ظرفیت فعلی نیروگاههای تجدیدپذیر استان حدود ۱۲۸ مگاوات است، گفت: تا افق ۱۴۰۶، سه هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان احداث خواهد شد که شامل ۱۰۱۰ مگاوات نیروگاه بادی در خواف، تایباد و تربتجام و ۱۹۹۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح استان خواهد بود.
وی افزود: در بخش خورشیدی، ظرفیتها شامل ۳۲۷ مگاوات در کشاورزی، ۴۲۵ مگاوات در صنعت، ۲۲ مگاوات در بخش خانگی و ۷۱ مگاوات در بخش اداری است. این ظرفیتها، همراه با نیروی انسانی نخبه و شرکتهای خصوصی توانمند، خراسان رضوی را به یکی از مستعدترین مناطق کشور در تولید انرژی تجدیدپذیر تبدیل کرده است.
در این نشست دو تفاهمنامه نیز به امضا رسید که تفاهمنامه اول تفویض اختیارات ساتبا به استان بود که بر اساس آن خراسان رضوی به مرجع صدور مجوزهای احداث نیروگاه تبدیل میشود.
تفاهمنامه دوم به موضوع احداث ۳۵۰ مگاوات نیروگاه برای تأمین برق چاههای کشاورزی مربوط می شود که بناست با همکاری دولت و تشکلهای کشاورزی اجرایی شود.