فولاد هرمزگان رتبه نخست ارزیابی عملکرد بین شرکتهای گروه فولاد مبارکه را کسب کرد
نتایج ارزیابیهای انجامشده از عملکرد شرکت فولاد هرمزگان نشان میدهد این شرکت بین بیش از 20 شرکت زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایلنا، ارزیابی شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه در هرسال با پنج معیار عملکرد مالی، تحقق استراتژیها، اجرای سیاستهای ابلاغی، پیشرفت پروژههای توسعه و تعاملات با شرکت مادر صورت میگیرد و شرکت فولاد هرمزگان همچون سالهای گذشته در بسیاری از این حوزهها عملکرد درخشانی از خود برجای گذاشت و درمجموع رتبه نخست را با توجه به امتیازات کسبشده در میان شرکتهای گروه فولاد مبارکه کسب کرد.
شرکتهای گروه فولاد مبارکه بالغبر 20 شرکت هستند و در حوزههای مختلف صنعت فولاد فعالیت میکنند. ازآنجاکه نظارت بر عملکرد شرکتها یکی از وظایف اصلی هلدینگ به شمار میرود، بدین منظور انجام ارزیابی مؤثر و منظم از عملکرد شرکتهای گروه، نقش مؤثری در ایجاد انسجام و هماهنگی شرکتهای گروه دارد. همچنین از نتایج ارزیابی عملکرد در تصمیمگیری در حوزههای مختلف و کمک به شرکتها در راستای ارتقای عملکرد استفاده میشود. درواقع هدف از ارزیابی عملکرد شرکتهای زیرمجموعه فولاد مبارکه، ارتقای عملکرد شرکتها در حوزههای مختلف، شفافیت عملکرد و ارتقای فرهنگ پاسخگویی در سطح گروه است.
ابعاد ارزیابی عملکرد شرکتهای گروه فولاد مبارکه
ابعاد ارزیابی عملکرد شرکتهای گروه فولاد مبارکه در پنج معیار عملکرد مالی، تحقق استراتژیها، اجرای سیاستهای ابلاغی، پیشرفت پروژههای توسعه و تعاملات با شرکت مادر مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. هریک از این معیارها امتیازهایی خواهند داشت و جمع کل آن هزار امتیاز است.
بر اساس نتایج ارزیابی بهدستآمده، وضعیت شرکت فولاد هرمزگان جنوب در پنج معیار مشخصشده و رتبه شرکت در هر معیار و در بین شرکتهای گروه فولاد مبارکه به شرح زیر است:
عملکرد مالی: امتیاز کسبشده 264 از 300، رتبه دوم در گروه
اهداف و استراتژیها: امتیاز کسبشده 174.3 از 200، رتبه پنجم در گروه
سیاستهای ابلاغی: امتیاز کسبشده 171.01 از 200، رتبه هشتم در گروه
پروژههای توسعه: امتیاز کسبشده 200.9 از 250، رتبه دوم در گروه
تعاملات با شرکت مادر: امتیاز کسبشده 39.21 از 50، رتبه چهارم در گروه
امتیاز نهایی شرکت فولاد هرمزگان 849.43 از هزار بود و این شرکت به رتبه نخست در میان شرکتهای گروه فولاد مبارکه دستیافت.
عملکرد مالی
در حوزه عملکرد مالی پنج معیار سودآوری، نسبتهای اهرمی و ساختار مالی، مدیریت نقدینگی و سرمایه در گردش، فعالیت و گردش عملیات و نسبتهای کارایی موردبررسی قرار گرفت که فولاد هرمزگان در این حوزه امتیاز 88 از 100 و رتبه دوم را در گروه فولاد مبارکه کسب کرد.
تحقق اهداف و استراتژیها
دومین معیار بررسیشده، تحقق اهداف و استراتژیها است. در این حوزه نقاط قوت فولاد هرمزگان آگاهی و تسلط مدیران واحدهای مختلف نسبت به شاخصها و اقدامات مربوطه و دلایل انحراف، ارائه گزارشهای مناسب در مورد اهداف و میزان پیشرفت آنها، پیگیریهای انجامشده توسط مهندسی صنایع و رفع بسیاری از نقاط قابلبهبود دوره قبل ازجمله آماده بودن گزارشهای مربوط به اهداف و ارائه توسط مدیران مربوطه بوده است. همچنین نقاط قابلبهبود نیز مطرح شده که ازجمله آنها میتوان به لزوم تجدیدنظر در محاسبه شاخص آمادهبهکاری تجهیزات و OEE اشاره کرد. در همین حال با توجه به اینکه فاصله زیادی بین مقدار برنامه واقعی و برخی شاخصها وجود دارد، به نظر میرسد نیاز است در هدفگذاری شاخصها تجدیدنظر شود که این بازنگری تا حدی برای اهداف سال 1401 مانند حد پایداری انجامشده است.
اجرای سیاستهای ابلاغی
معیار دیگر موردبررسی، اجرای سیاستهای ابلاغی است که برخی سیاستهای ابلاغشده شامل سرمایهگذاری و امور شرکتها، خرید، تضمین کیفیت، مهندسی کارخانه، حراست، آزمایشگاهها، کنترل کیفی، HSE، سیستمها و فناوری اطلاعات و منابع انسانی میشود که مورد آخر مواردی مانند سازماندهی و طبقهبندی مشاغل، امور اداری، آموزش و توسعه منابع انسانی، خدمات عمومی و امور رفاهی و مدیریت شهری را دربر میگیرد.
سیاستهای سرمایهگذاری و امور شرکتها یکی از نقاط قوت فولاد هرمزگان
یکی از زیرمجموعههای اجرای سیاستهای ابلاغی، سیاستهای سرمایهگذاری و امور شرکتها است. در این خصوص نیز فولاد هرمزگان از نقاط قوت متعددی برخوردار است. بهطور مثال پروندههای عملکرد مالیاتی تا پایان سال 1399 تسویه و مفاصا حساب دریافت شده است و با استفاده از بندهای قانونی، فولاد هرمزگان موفق به دریافت معافیت مالیاتی مناسب شده است. همچنین فولاد هرمزگان با همکاری شرکت فولاد مبارکه در خصوص رفع بند مربوط به بیمه مسئولیت کارفرما و بیمه اموال و موجودی کالا بهطور کامل اقدام و رفع بند حسابرس کرده است. این شرکت همچنین به کسب و کارهای جدید و سرمایهگذاری در شرکتها وارد شده است. البته برای فولاد هرمزگان نقاط قابلبهبود در زمینه اجرای سیاستهای ابلاغی ذکر شده است.
سیاستهای خرید
سیاستهای خرید نیز دیگر زیرمجموعه اجرای سیاستهای ابلاغی است که فولاد هرمزگان در این حوزه نقاط قوتی همچون ایجاد بستر ارسال اطلاعات در IS Suite جهت بررسیهای موارد فنی و انواع جایگزین برای کمک به چابکسازی فرایند خرید، مذاکره با اداره صمت و تسهیل در انجام ثبت سفارش از طریق مدیریت منطقه آزاد و بازنگری آییننامه کمیسیون معاملات است.
بهروز بودن تجهیزات آزمایشگاه و بومیسازی دستگاهها
دیگر زیرمجموعه اجرای سیاستهای ابلاغی، سیاستهای آزمایشگاهها است. در این حوزه نقاط قوت فولاد هرمزگان دریافت گواهینامه بینالمللی ISO 17025، بهروز بودن تجهیزات آزمایشگاه، بومیسازی دستگاه XRF برای آنالیز سرباره و پایش اتوماتیک جهت آمادهسازی نمونه بهجای سرباره جهت XRF و ساخت نمونهگیر دستی برای نمونهبرداری از روی گندله و آهن اسفنجی از روی نوار ذکر شده است.
سیاستهای تضمین کیفیت
سیاستهای تضمین کیفیت بهعنوان دیگر زیرمجموعه اجرای سیاستهای ابلاغی در فولاد هرمزگان نقاط قوتی همچون پیادهسازی سیستمهای مدیریتی شامل هفت استاندارد در سازمان، پیادهسازی کامل مدل تعالی سازمانی و نظام مدیریت استراتژیک دارد.
بازنگری فرایندهای مهندسی کارخانه
در این زمینه فولاد هرمزگان نقاط قوتی مانند عدم وجود گرههای بوروکراتیک در ساختار تصویب و ارجاعات پروژهها، اشتیاق و تسلط کارکنان مهندسی کارخانه در تسریع انجام پروژهها، همدلی و همراهی تیم مهندسی و کارکنان و اشراف کامل مدیر مهندسی کارخانه بر ریز فعالیتها و پیشرفت پروژههای مهندسی، پیگیری مستمر امور، انتخاب مشاور صحیح در بازنگری فرایندهای مهندسی کارخانه و بهکارگیری آخرین روشهای انجام کارهای طراحی و مهندسی و درنهایت مدیریت کامل پروژههای مهندسی و ثبت و ضبط کلیه تاخیرات و علل آن در واحد مهندسی کارخانه داشته است.
کسب نشان سلامتمحور طی دو سال پیاپی
در سیاستهای بهداشت حرفهای، ایمنی و محیطزیست بهعنوان یکی از زیرمجموعههای اجرای سیاستهای ابلاغی، فولاد هرمزگان قوی عمل کرده است و نقاط قوت متعددی دارد. ازجمله آنها میتوان به همکاری و هماهنگی لازم جهت انجام ارزیابی و شفافیت در فعالیتها و عملکرد پرسنل، دریافت گواهینامه ISO 45001 وISO 14001، مدیریت اپیدمی کرونا ویروس با توجه به حجم فعالیتها و تردد پیمانکاران جدید در سایت همزمان با انجام تعمیرات سالانه، کسب نشان سلامتمحور طی دو سال پیاپی و پیادهسازی واحد سلامتمحور، دریافت نشان درجه 1 ایمنی در جنوب شرق کشور، همکاری با سازمان محیطزیست و انتقال پسماندهای روغنی و…، مدیریت رویدادها در تعمیرات با توجه به محدودیت برق و منابع انرژی، تعریف پروژههای HSE جهت بهبود شرایط محیط کار، تهیه 30 گردش کار ایمنی و ابلاغ به پرسنل مطابق با آییننامههای حفاظت فنی و بهداشت کار و درنهایت شناسایی جنبههای زیستمحیطی و عوامل زیانآور محیط کار و اندازهگیری و ارزشیابی عوامل زیانآور محیط کار اشاره کرد.
فولاد هرمزگان یکی از شرکتهای مطرح در حوزه سیستمها و فناوری اطلاعات
شرکت فولاد هرمزگان یکی از شرکتهای مطرح در حوزه سیستمها و فناوری اطلاعات بهعنوان دیگر زیرمجموعه اجرای سیاستهای ابلاغی به شمار میرود و نقاط قوت متعددی در این زمینه برای آن ذکر شده است. در فولاد هرمزگان شواهد مناسبی مبنی بر جاریسازی بخش عمدهای از سیاستهای حوزه فناوری اطلاعات بهویژه در زمینه مدیریت خدمات فناوری اطلاعات، انتخاب تکنولوژی، استانداردهای زیرساخت فیزیکی، سایت پشتیبان، مدیریت پایگاه داده، استانداردهای نامگذاری داراییها، مدیریت ارتباطات شبکه راه دور و دسترسی به اینترنت بهعنوان نقطه قوت دیده میشود. همچنین سیاستهای حوزه طراحی و نگهداشت اتاق مرکز داده بهخوبی پیادهسازی شده و سیاست امنیت نقاط پایانی در شرکت بهصورت مدون و کامل به اجرا درآمده است. در این زمینه راهکار شرکت میتواند بهعنوان یک الگو برای سایر شرکتهای گروه مورداستفاده قرار گیرد.
حوزه سیاستهای منابع انسانی (سازماندهی و طبقهبندی مشاغل) از زیرمجموعههای اجرای سیاستهای ابلاغی به شمار میآید و بهعنوان نقطه قوت در فولاد هرمزگان مطرح میشود. در این حوزه، ساختار سازمانی مصوب در زمان شروع طرح، با همکاری مدیر سازماندهی و طبقهبندی مشاغل و مشاور فولاد مبارکه طراحی شده است.
وجود گردش کار مدون در رابطه با فعالیتهای مرتبط با سیاستها
سیاستهای منابع انسانی نیز از دیگر زیرمجموعههای اجرای سیاستهای ابلاغی به شمار میرود که در این حوزه نیز استفاده از سامانه اطلاعات پرسنلی، برگزاری نظرسنجی سالانه در سال 1400 برای نخستین بار بهصورت الکترونیکی، برگزاری جلسات نیازسنجی با واحدهای مرتبط و متقاضی، شروع برگزاری تحلیل نتایج نظرسنجی با واحدهای دیگر سازمانی، وجود گردش کار مدون در رابطه با فعالیتهای مرتبط با سیاستها، آمادگی همکاران در راستای ارائه مستندات و مدارک، وجود دفتر برنامهریزی برای هماهنگی مابین اجزای واحد خدمات عمومی و امور رفاهی، ارتباط بسیار خوب واحد پسماند با واحد تحقیق و توسعه(R&D) در جهت پروژههای مطالعاتی در خصوص بازیافت، بازاستفاده و کاهش تولید پسماند و همچنین ارتباط با دیگر واحدها، مثل دفتر فنی تولید نواحی، تعمیرات مرکزی و فروش اقلام مازاد در جهت مدیریت بهینه پسماند، شناخت خوب سرپرست امور پسماند از فرایند تولید و استفاده از آن در مدیریت هر چه بهتر پسماند و دغدغهمند بودن در خصوص مسائل زیستمحیطی و درنهایت تفکیک بیش از 90 درصد پسماند در مبدأ بهعنوان نقاط قوت فولاد هرمزگان ذکر شده است.
پیشرفت پروژههای توسعه
یکی دیگر از معیارهای موردبررسی، پیشرفت پروژههای توسعه بوده است. در این حوزه مجموعه طرح و توسعه در معاونت تکنولوژی دارای ساختار مناسبی است و سعی در انجام درست فرایندها و توجه و علاقه و مهارت نسبی پرسنل مشهود است. همچنین پروژهها علیرغم مشکلات اجرایی از پیشرفت موزون برخوردار است.
تعامل با شرکت مادر
پنج معیار در تعاملات با شرکت مادر بهعنوان دیگر معیار موردبررسی ذکر شده که ازجمله آنها میتوان به حضور افراد ذیربط در جریان ارزیابی با نمره 10 از 10، همکاری لازم در ارائه مستندات و شواهد پشتیبان با نمره 10 از 10، زمان پاسخگویی شرکتهای فرعی به مکاتبات و درخواستهای واحد معاونت با نمره 8.7 از 10، کیفیت گزارشات ارسالی شرکت فرعی به واحد معاونت با نمره 7.7 از 10 و درنهایت انجام هماهنگی در رابطه با موضوعات مرتبط با نمره 8.3 از 10 اشاره کرد.