درخواست فریدون عموزادهخلیلی از وزیر تعاون؛ کار و رفاه اجتماعی:
برای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان مجوز صنفی صادر شود
انجمن نویسندگان کودک برای مداخله در حل مسائل حقوقی نویسندگان با ناشران و دولت و احیای حقوق آنها در دیگر نهادها باید از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مجوز داشته باشد اما هنوز نتوانسته این مجوز را بگیرد.
رییس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان خواستار ورود دولت به بحثانجمن نویسندگان کودک و نوجوان و صدور مجوز فعالیت صنفی برای این انجمن شد.
فریدون عموزاده خلیلی در رابطه با مشکلات نویسندگان کودک و نوجوان به خبرنگار ایلنا گفت: مسائل نویسندگان کودک و نوجوان به چند دسته صنفی، حرفهای و فرهنگی، ادبی تقسیم میشود. مسائل صنفی همان مسائلی است که همیشه مشکل نویسندگان بودهاند؛ فعالیت و تولید فکری و فرهنگی نویسندگان به عنوان تولید حرفهای و رسمی شناخته نشده است، در جامعه برای نویسندگان هویت صنفی قائل نیستند.
وی ادامه داد: مولفههایی که هویت صنفی به افراد میدهد، مثل هویت شغلی، حرفهای، امید به آینده و… برای نویسندگان وجود ندارد.
این نویسنده کودک و نوجوان افزود: سرمایهی اصلی نویسندگان خلاقیت و دانش ادبیشان است و آنها نمیتوانند این پتانسیل را جای خاصی در اختیار بگذارند تا از آن دفاع شود. همهی این مسائل بهرغم نگاه مثبتی که دولتهایی مثل اصلاحات و دولت فعلی داشتهاند، همچنان حل نشده باقی مانده است.
عموزاده ادامه داد: بهتر است دولت امکانی را فراهم کند که انجمن نویسندگان کودک و نوجوان اهرمی باشد تا نیازها و حقوق صنفی نویسندگان از طریق این نهاد پیگیری شود، البته دولت حق دارد که مشخصههای این نهادها را تعیین کند.
رییس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان اضافه کرد: درحالیکه صدها نویسنده وجود دارند که از طریق نویسندگی و تولید فرهنگی زندگی میکنند، نمیتوانیم پیگیری این مسئله را به تنهایی به عهده نویسندگان بگذاریم.
عموزادهخلیلی خاطرنشان کرد: مسئله دیگر فرهنگی است. خلاقیت نویسندگان رشد فرهنگی جامعه را فراهم میکند، همانطور که از دیگر زمینههای رشد فرهنگی، تعاملهایی است که بین نویسندگان داخلی و خارجی از طریق نشستهای ملی و بینالمللی صورت میگیرد.
وی عنوان کرد: ما از حکومت و دولت انتظارات مشخصی داریم اما نویسندگان نیز باید در زمینهی شکوفایی خلاقیتشان تلاش کنند. البته نویسندگان ما خلاقیتها و پتانسیلهای بالایی دارند و هر زمان که فرصتی بوده در جشنوارههای بینالمللی دیده شده و درخشیدهاند، اگر نویسندگان بخواهند که بیشتر دیده و پذیرفته شوند، باید خلاقیتهایشان را به روز و نو کنند.
عموزاده در پاسخ به این سوال که تلاش انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در زمینهی حقوق صنفی نویسندگان چه بوده است، گفت: این نهاد در این مدت ۱۷ سال فعالیت تلاش کرده تا بتواند به عنوان نهادی فعال از طرف دولت شناخته شود اما هنوز به نتیجهای نرسیدهاست و میگویند برخی موانع قانونی وجود دارد. دولت باید کمک کند که این موانع برداشته شود.
عموزاده در ادامه گفت: بسیاری مواقع مسائلی که میان نویسندگان و ناشران و یا نویسندگان و دولت بوده از طریق این انجمن حل شده است که مسئولیت آن به عهدهی خودمان است و به دلیل اینکه مجوز انجمن نویسندگان کودک و نوجوان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، در حوزهی صنفی امکان فعالیت نداریم.
رییس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان ادامه داد: انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برای مداخله در حل مسائل حقوقی نویسندگان با ناشران و دولت و احیای حقوق آنها در دیگر نهادها باید از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مجوز داشته باشد اما برخلاف تلاشهایی که تا به حال انجام داده، نتوانسته است این مجوز را بگیرد.
عموزادهخلیلی عنوان کرد: در حال حاضر دغدغهی نویسندگان ایران هویت و حقوق صنفی آنهاست و ما از این طریق میخواهیم بحثبیمهی نویسندگان و حقوق کاری آنها را مانند تمام اقشار جامعه پیگیری کنیم.