شاهنامه فردوسی با نگارههای محمد باقر آقامیری رونمایی شد
کتاب شاهنامه فردوسی با نگارههای استاد «محمد باقر آقامیری» در خانه هنرمندان ایران رونمایی شد.
ایلنا: مراسم رونمایی از کتاب شاهنامه فردوسی با نگارههای «محمد باقر آقا میری» به کوشش خانه فرهنگ و هنر گویا و با همکاری خانه هنرمندان ایران، عصر روز پنج شنبه ۲۲ اسفند در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش ایلنا؛ در ابتدای این مراسم؛ سهیل محمودی؛ «محمد باقر آقامیری» را یکی از بزرگان عرصه نگارگری و صورتگری دانست و گفت: استادان بزرگی تاکنون در عرصه نگارگری و صورتگری به خلق آثار ارزشمندی پرداختنه اند، یکی از این استادان معاصر استاد «محمد باقر آقامیری» است که بیش از ۵۰ سال از عمر خود را در راه نگارگری و صورتگری گذرانده است، «محمد باقر آقامیری» تاکنون نگارههای ارزشمندی بر پایه دیوان حافظ و خیام، گلستان و بوستان سعدی و شاهنامه فردوسی خلق کردهاند، آثاری که قطعاً در زنده نگاه داشتن زبان و ادب پارسی برای همگان به ویژه برای نسلهای بعدی موثر خواهد بود.
در ادامه این مراسم «رفعت موسوی» با اشاره به اهمیت شاهنامه فردوسی در میان ایرانیان از گذشته تا به امروز گفت: شاهنامه پس از هزار سال، در هر دوره تاریخی، زنده کننده زبان فارسی، کارنامه ادب پارسی و مظهر ایران زمین بوده است. از دیرباز تاکنون مردم ایران در همه جا از مکتب و کلاس تا قهوهخانههای شهر و روستا به شاهنامه خوانی میپرداختند، در جشنهای مختلف ایرانیان شاهنامه و شاهنامه خوانی از جایگاه والایی برخوردار بوده است، شاهنامه به دل مینشیند و جان انسان آزاده را آرام میکند، دلبستگی ما به شاهنامه همیشه وجود داشته است و امروز نیز وجود دارد، چراکه شاهنامه هویت ملی تک تک ایرانیان است.
در بخش دیگری از این مراسم استاد «عباس جمال پور» هنر را ظهور جمال الهی دانست و گفت: از زمانی که انسان پا در این گیتی گذاشت، هنر نیز متولد شد چراکه عشق در میان انسانها به وجود آمد و عشق یعنی ظهور هنر. هنر را نمیتوان آموزش داد و یا یاد گرفت، هنر جمال الهی است که به یکباره ظهور پیدا میکند و در انسان میدمد، تا زمانی که عشق در انسان متولد میشود، هنر نیز ظهور پیدا میکند.
وی در ادامه صحبتهای خود به معرفی استاد «محمد باقر آقامیری» پرداخت و گفت: محمدباقر آقامیری در ۱۳۲۹ در حسن آباد در خانوادهای هنرمند به دنیا آمد. محمد آقامیری پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه در تهران و اخذ لیسانس نقاشی از دانشکده هنرهای تزیینی به انگلستان رفت تا در رشته هنر به تحصیلات خود ادامه دهد، اما کمتر از یک سال به وطن بازگشت و با پی گرفتن تحصیلات خود سرانجام فوق لیسانس ارتباط تصویری(گرافیک) را از دانشکده هنرهای زیبا دریافت کرد. آقامیری از سوی شورای عالی فرهنگ و هنر، عنوان دکترای درجه یک هنر در نقاشی و هنرهای اسلامی را دریافت کرده است. محمد آقامیری در کار مینیاتور، خود را از شیفتگان و شاگردان استاد محمود فرشچیان می داند. محمد آقامیری سالها در دانشگاهها و هنرستانهای معتبر کشور ازجمله هنرستان هنرهای تجسمی پسران به تدریس پرداخته و تدریس دروسی چون طراحی قالی، کاشی، تذهیب و مینیاتور را عهدهدار بوده است. آقامیری تاکنون تصویرسازی و تذهیب نقاشی بیش از ۴۰ عنوان از کتابهای تاریخی و ادبی و مذهبی را به عهده داشته است و بیش از ۳۰ جلد قرآن را تذهیب و تصحیح کرده است.
در بخش دیگری از این مراسم «علی خدایی» همراه با «وحید عزیزی» تار و «کامران یعقوبی» تنبک، به اجرای قطعاتی برای حاضران پرداختند.
در ادامه این مراسم نیز استاد «رامبد صدیف» عشق را تصویر هنر دانست و گفت: عشق نقطه آغاز هستی است که هر روز خود را به گونهای نو به زندگی نشان میدهد، روزی خود را با هنر نقاشی به تصویر میکشد، روزی دیگر خود را با آوای موسیقی، هر روز خود را به گونهای نو به تصویر میکشد، امروز نیز خود را با نگارگری «محمد باقر آقامیری» به تصویر کشیده است. بیشک تصویرسازی و تذهیب نقاشی «محمد باقر آقامیری» عشقی است که خود را با هنر والا بیان کرده است.
در بخش دیگری از این مراسم مرشد «صادقی» با اجرایی تک نفره به شاهنامه خوانی برای حاضران پرداخت.
در پایان این مراسم نیز کتاب شاهنامه فردوسی با نگارگری استاد «محمد باقر آقا میری» رونمایی شد.