خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری هفته کتاب مطرح شد:

فعالیت‌ نهادهای مختلف در هفته کتاب ارزیابی می‌شود

فعالیت‌ نهادهای مختلف در هفته کتاب ارزیابی می‌شود
کد خبر : ۱۲۰۰۱۹

سازمان‌ها و نهادهایی که در هفته کتاب فعالیت می‌کنند میزان فعالیت خود را تاکنون به صورت خوداظهاری اعلام می‌کردند و نهاد مستقلی که این فعالیت‌ها را ارزیابی کند وجود نداشته است. امسال قرار است مرکز پژوهش‌های ارشاد این فعالیت‌ها را بررسی کند و میزان اثرگذاری آن‌ها را بسنجد.

ایلنا: محمد الهیاری(دبیر هفته کتاب) معتقد است که بیست و یکمین دوره هفته کتاب امسال درحالی برگزار می‌شود که در سالهای گذشته کار پژوهشی درباره تأثیرگذاری این هفته بر کتابخوانی انجام نگرفته بوده و سازمان‌های شرکت‌کننده نیز خودشان میزان فعالیت در هفته کتاب را اعلام می‌کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، الهیاری در نشست خبری با اشاره به برنامه‌های هفته کتاب گفت: از مهرماه امسال تا به امروز جلساتی با بیش از ۶۰ الی ۷۰ نهادی که در هفته کتاب حضور دارند؛ برگزار شد و بیش از هزار نفر ساعت کار کار‌شناسی درباره برگزاری این هفته انجام شده است.

وی با اشاره به شعار هفته کتاب امسال گفت: از بین شعارهای مطرح شده شعار کتاب: آیینه فرهنگ و فرزانگی به عنوان شعار هفته بیست و یکم انتخاب شده است و برنامه‌ها نیز براساس این شعار اجرا می‌شود. همچنین اسامی هفته کتاب که از بیست و پنج آبان الی دوم آذر برگزار می‌شود به شرح زیر تعیین شد: ۲۵ آبان روز تکریم از پدیدآورندگان کتاب و خادمان نشر. ۲۶ آبان روز کتاب و فرهنگ عاشورایی. ۲۷ آبان روز کتاب بنیان تعلیم و تولید دانش. ۲۸ آبان روز کتاب و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت. ۲۹ آبان روز نقش رسانه‌ها در تبلیغ کتاب و ترویج کتابخوانی. ۳۰ آبان روز کتاب کانون تحکیم خانواده و تربیت نسل فردا. ۱ آذر روز کتاب حماسه‌ساز فرهنگی روزگاران عزت و تدبیر. ۲ آذر کتاب خوب بهترین هدیه زندگی.

الهیاری ادامه داد: امسال متناسب با نامگذاری هر روز فعالیت‌هایی برای آن روز در نظر گرفته شده است ضمن آنکه ستاد فعالیت استانی شکل گرفته و با استانداران هر استان برای فعالیت‌ها مکاتبه شده و قرار است بیش از ۹۶۹ عنوان برنامه تحت عناوینی همچون مراسم اهدای کتاب برگزاری نمایشگاه، نشست‌های نقد و بررسی، تجهیز کتابخانه‌ها، افتتاح مراکز فرهنگی برگزار شود.

وی ادامه داد: استان‌های خراسان رضوی، زنجان، خراسان شمالی، کرمانشاه، قزوین، کهکیلویه و بویراحمد، فارس بیشترین فعالیت‌ها را در هفته کتاب خواهند داشت همچنین در طول اجرای این برنامه‌ها جلساتی نیز با حضور کار‌شناسان و مدیران فرهنگی که از تهران اعزام می‌شوند در استان‌ها برگزار می‌شوند.

وی از همکاری صدا و سیما با برنامه‌های هفته کتاب خبر داد و افزود: جلسه شورای کتاب در صدا و سیما تشکیل شده و قرار شد شبکه چهارم سیما برنامه‌های هفته کتاب را پوشش دهد. همچنین رادیو و رادیو کتاب هم به صورت ویژه برنامه‌های هفته کتاب را پوشش دهد.

الهیاری با اشاره به برنامه‌های هفته کتاب در تهران گفت: بیش از ۳۵۰ عنوان برنامه همچون برنامه‌هایی همچون تقدیر از خادمان فنی و علمی نشر کشور، نشست عاشورا در آیین شعر و نشر ایران، نمایشگاه و نشست اقلیت‌های دینی، برگزاری بیستمین دوره کتاب سال دانشجویی، نشست تشکل‌های نشر، تقدیر از کتابداران بر‌تر، برگزاری کتاب و جشنواره رسانه ملی، برگزاری جشنواره کتاب و رسانه بر‌تر، برگزاری جشنواره جلال آل احمد، برگزاری ۵۰ نمایشگاه در ۵۰ هزار مدرسه و همچنین برگزاری ۲۰ نمایشگاه در ۲۰ کارخانه برای کارگران سراسر کشور از جمله برنامه‌های هفته کتاب است.

وی ادامه داد: نشست خبری معاون امور فرهنگی ۲۷ آبان با حضور نمایندگان رسانه‌ها برگزار می‌شود. همچنین ناشران و نویسندگان و مدیران فرهنگ ارشاد ۲۶ آبان با حضور در حرم حضرت امام با آرمان‌های ایشان تجدید میثاق می‌کنند.

الهیاری از حضور ۳۵۰ هزار ناشر در این نمایشگاه‌ها خبر داد و افزود: امسال قرار است برنامه‌های هفته کتاب در تاجیکستان و افغانستان نیز برگزار شود و مراحل برگزاری آن در کابل تاکنون قطعی شده است. همچنین در نشستی با مدیران یونسکو فعالیت‌های فرهنگی ایران در حوزه کتاب اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین به مدت سه روز در سرای اهل قلم نشست‌هایی با ۱۲ موضوع اصلی پیرامون نشر ازجمله موضوعات حقوقی غیر حقوقی نقد، ترویج کتابخوانی برگزار می‌شود.

الهیاری با اشاره به اینکه قصد داریم تا آیین‌نامه را اصلاح کنیم و باید بگونه‌ای باشد که برنامه‌ریزی هفته کتاب در طول سال صورت بگیرد؛ گفت: سازمان‌ها و نهادهایی که در هفته کتاب فعالیت می‌کنند میزان فعالیت خود را تاکنون به صورت خوداظهاری اعلام می‌کردند و یک نهاد مستقلی که این فعالیت‌ها را ارزیابی کند وجود نداشته است. اما امسال قرار است که مرکز پژوهش‌های ارشاد این فعالیت‌ها را بررسی کند و میزان اثرگذاری آن‌ها را بسنجد.

جعفری(دبیر جشنواره کتاب و رسانه بر‌تر) نیز با اشاره به برگزاری این جشنواره در تاریخ ۲۹ آبان گفت: تاکنون ۸۳۲ اثر به جشنواره رسیده که بعد از دو مرحله داوری ۹۶ اثر به مرحله داوری رسیده است. قصد داریم در مراسم اهدای هدایا از خبرنگاران فعال در حوزه‌های مکتوب خبرگزاری‌ها، صدا و سیما تقدیر کنیم و خبرنگار پیشکسوت نیز معرفی شود. همچنین در حوزه‌های خبر گزارش، یادداشت و گفتگو برگزیدگان معرفی می‌شوند و در هر بخش سه برگزیده معرفی می‌شود.

بیست و یکمین هفته کتاب از ۲۵ آبان الی ۲ آذر برگزار می‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز