خبرگزاری کار ایران

رئیس مرکز عربی مطالعات ایران در گفت‌وگو با ایلنا:

ترامپ برای پیروزی در انتخابات به هر اقدامی در منطقه دست می‌زند/ پایگاه‌های اصلی در عراق تخلیه نمی‌شوند/ فشار واشنگتن برای تایید «الزرفی» بیشتر می‌شود

ترامپ برای پیروزی در انتخابات به هر اقدامی در منطقه دست می‌زند/ پایگاه‌های اصلی در عراق تخلیه نمی‌شوند/ فشار واشنگتن برای تایید «الزرفی» بیشتر می‌شود
کد خبر : ۸۹۳۷۲۸

رئیس مرکز عربی مطالعات ایران گفت: افزایش جنگ روانی میان سی.ان.ان و فاکس نیوز نشان می‌دهد اوضاع رئیس‌جمهوری آمریکا در داخل خوب نیست.

«محمدصالح صدقیان» رئیس مرکز عربی مطالعات ایران در تشریح دلایل و روند تخلیه پایگاه‌‌های آمریکا در عراق در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: موضوع تخلیه پایگاه‌های آمریکا در عراق، مساله‌ای است که بیش از حد در مورد آن بزرگ‌نمایی شده و البته این بزرگ‌نمایی به غلط انجام شده است. باید توجه داشته باشید که پایگاه‌هایی مانند القیاره در موصل، پایگاه التاجی در شمال بغداد یا پایگاهی مانند کی-۱ (K۱) در کرکوک اساساً متعلق به ارتش عراق است و نیروهای آمریکاییِ حاضر در آن فقط به عنوان مشاور و مستشار در آنجا حضور داشته‌اند. اما پایگاه‌هایی مانند عین‌الاسد (واقع در استان الانبار) یا پایگاه الحریر (واقع در اربیل) تماماً در دست آمریکایی‌ها است که اخیراً هم شاهد انتشار اخباری در مورد استقرار سامانه‌های پدافندی پاتریوت در این دو پایگاه بودیم که  به نظرم نشان می‌دهد پایگاه‌های اصلی تخلیه نمی‌شوند یا حداقل امکانش بسیار کم است. این مسائل را به این جهت عرض کردم که مخاطبان بدانند خروج یا تخلیه نیروهای نظامی آمریکا از برخی پایگاه‌های عراق یک ترفند نظامی – رسانه‌ای به حساب می‌آید.

پایگاه‌های تخلیه شده، با ارتش عراق مشترک بود

 وی ادامه داد: آمریکایی‌ها فقط از پایگاه‌هایی خارج شدند که به عنوان مستشار یا مربی نظامی در آن حضور داشتند ولی پایگاه‌های اصلی آنها همچنان برقرار است. باید توجه داشته باشید که حضور نظامیان ایالات متحده در پایگاه‌های ارتش عراق و ارائه مشاوره به نظامیان این کشور از سال ۲۰۰۳ میلادی شروع شده و تاکنون هم ادامه دارد که البته فراز و نشیب‌های بسیاری را در بطن خود دارد. در معاهده امنیتی بغداد – واشنگتن که در سال ۲۰۱۱ میلادی به امضاء دو طرف رسید، آمده است که مشاوران آمریکا باید در این پایگاه‌ها به عنوان مشاور حضور داشته باشند و این موضوع تا به امروز هم ادامه دارد، اما مهمتر از این مسائل توئیتی است که دونالد ترامپ در مورد وضعیت فعلی عراق منتشر کرده است. به نظرم توئیت او یکی از وقایع مهم طی ۷۲ ساعت گذشته بوده است؛ چراکه او با لحن تهدیدآمیز علیه تهران موضع‌گیری کرد و در مقابل، مقام‌های سیاسی و امنیتی کشورمان هم جواب او را دادند ولی به هر حال این زد و خوردهای سیاسی و رد و بدل شدن پاسخ‌های میان تهران و واشنگتن می‌تواند اوضاع را خطرناک‌تر از گذشته کند. این در حالیست که در داخل ایالات متحده اوضاع به دلایل اجتماعی – سیاسی و خصوصاً شیوع کرونا، اصلاً به نفع ترامپ نیست. این همان چیزی است که نشان می‌دهد ترامپ به دنبال راهی برای خروج از بحران داخلی‌ است.

ترامپ به دنبال هدایت افکار عمومی به سمت عراق است

این تحلیلگر ارشد مسائل عراق با اشاره به سناریوی احتمالی ترامپ و مشاوران او، گفت: اخبار و آمار به خوبی نشان می‌دهد که کرونا در ایالات متحده باعث شده تا ترامپ با یک بحران بسیار جدی روبه‌رو شود؛ تا جایی که منابع خبری آمریکا اعلام کرده‌اند که شهر نیویورک در آستانه وقوع یک تراژدی خطرناک و غم‌اگیز قرار دارد. از سمت دیگر مبتلا شدن خدمه و فرماندهان ارشد ناوهواپیمابر روزولت که هم اکنون بر روی آب است، این فشار را بر ترامپ و پنتاگون دو چندان کرده است و تمام این مولفه‌ها موجب شده تا ترامپ به سمت خلق یک سناریوی جدید در خارج از خاک آمریکا متمایل شود. اساساً ترامپ و تیم او (خصوصاً وزیر خارجه آمریکا) به دنبال آن است تا بتواند سناریوی جنگ را در منطقه (عراق یا ایران) به راه بیاندازد و توجه افکار عمومی را به خارج از آمریکا سوق دهد؛ در حالی که بر اساس داده‌های موجود، سازمان سیا و پنتاگون مخالف این موضوع هستند.

رئیس جمهور آمریکا از شکست در انتخابات ۲۰۲۰ ترس دارد

صدقیان افزود: تمام اتفاق‌هایی که امروز در عراق شاهد هستیم به صورت مستقیم با انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در ارتباط مستقیم است اما من معتقدم که اگر ترامپ بخواهد یا بتواند یک سناریوی جدید را در منطقه کلید بزند، بدون تردید با مشکلاتی روبرو می‌شود که ادامه آن به نفع منافعش نخواهد بود. ما تا به حال این سطح از تهدید ایران (به صورت مستقیم یا غیرمستقیم) را از سوی هیچکدام از روسای جمهور آمریکا ندیده بودیم. خصوصاً حالا که ترامپ در آستانه انتخابات قرار دارد، دست زدن به چنین سناریوی خطرناکی می‌تواند آینده او را بسیار بد رقم بزند. عموماً روسای جمهور آمریکا یا نامزدهای ریاست جمهوری این کشور، زمانی که چند ماه به انتخابات وقت باقی است، دست به چنین ریسکی با تبعات بالا نمی‌زنند ولی ترامپ به دنبال شکست این تابو است و حس می‌کند حیات سیاسی‌اش در خطر است.

جنگ آمریکا در بغداد صرفاً نظامی نخواهد بود

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: همه می‌گویند که ترامپ دست به چنین اقدامی، آن هم در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ نمی‌زند ولی من معتقدم که هیچ چیز از او بعید نیست و اگر کاخ‌سفید و رئیس جمهوری ایالات متحده حس کند که این اقدام می‌تواند او را از بحران نجات دهد، بدون تردید دست به چنین کاری خواهد زد و یک اقدام نابخردانه را شروع می‌کند. در این میان توجه کنید که در داخلِ عراق هم اوضاع به نحوی دیگر در حال طی شدن است. با توجه  به اینکه مقاومتِ عراق اعلام کرده که با نخست‌وزیر جدید این کشور مشکل دارد اما آمریکا همچنان از «عدنان الزُرفی» حمایت می‌کند و این حمایت به معنی تهدید غیرمستقیم ایران و حشدالشعبی است. حتی اگر ایالات متحده دست به حمله نظامی نزند و هیچگونه درگیری در عراق یا منطقه دیگر رخ ندهد، شک نکنید که فشارهای خود را برای دادن رای اعتماد پارلمان به الزُرفی دوچندان خواهد کرد؛ به عبارتی دیگر این وضعیت یک موضوع صرفاً نظامی نیست بلکه مباحث سیاسی هم در آن نهفته شده است. از سوی دیگر ثبات نسبی در عراق، به نفع ترامپ در انتخابات  ۲۰۲۰ خواهد بود.

شیوع کرونا جو داخلی را علیه ترامپ مهندسی کرد

وی در پایان خاطرنشان کرد: من معتقدم که دو سناریو در پسِ اقدامات آمریکا نهفته است. نخست اینکه آنها بدون هماهنگی با هیچ کشور یا دولتی دست به اقدام نظامی می‌زنند که البته این سناریو به نفع ترامپ و واشنگتن نیست. سناریوی دوم این است که ایالات متحده با هماهنگی سایر کشورها دست به یک اقدام نظامی می‌زند که اگر این سناریو اتفاق بیافتد بدون تردید یک بازی جدید در منطقه شروع می‌شود؛ چراکه پای شرکای ایالات متحده به این بازی کشیده شده و آنها هم به دنبال منافع خود هستند. در این میان نباید از جنگ روانی غافل شد. در داخل عراق بر خلاف ایران، هر جناح منفور یا مثبتی که فکرش را بکنید دست به خبرپراکنی می‌زند و طی روزهای اخیر اخبار بسیار ضد و نقیضی از عراق منتشر شده که حتی حساب کاربری افراد منتسب به بعث و تکفیری‌ها هم در میان آنها وجود دارد. اما قطب دیگرِ جنگ روانی، در آمریکا میان سی.ان.ان و فاکس نیوز در حال رخ دادن است. این دو رسانه یک جنگ تمام عیار را علیه یکدیگر رقم زده‌اند؛ به گونه‌ای که سی.ان.ان در حال حمله به ترامپ و برجسته کردن ناکارآمدی دولت برای مقابله با کرونا است و فاکس‌نیوز هم در حال دفاع از جمهوری خواهان و ترامپ است. این حد از درگیری میان دو  رسانه جریان اصلی در آمریکا نشان می‌دهد که همه چیز در فدا شدن برای انتخابات ۲۰۲۰ است و من فکر می‌کنم اگر ترامپ بخواهد خودکشی کند، دست به حمله علیه عراق یا ایران خواهد زد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز