خبرگزاری کار ایران

«اویل پرایس» گزارش داد:

آیا «پلن بی» ترامپ در برابر ایران شکست خورده است؟

آیا «پلن بی» ترامپ در برابر ایران شکست خورده است؟
کد خبر : ۷۹۰۶۴۳

«عملیات سنتینل» که به گفته آمریکا برای تامین امنیت خلیج فارس خواهد بود تا کنون به دلیل واکنش سرد متحدان ایالات متحده، شکل نگرفته است.

به گزارش ایلنا به نقل از اویل پرایس، برنامه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا برای ایجاد یک ائتلاف نظامی به منظور تامین امنیت تنگه هرمز تاکنون موفقیتی به دنبال نداشته است.

پس از عقب‌نشینی ترامپ از اقدام نظامی علیه ایران، آمریکا به دنبال «پلن بی» برای مقابله با ایران بود تا بتواند با تشکیل ائتلاف نظامی بین‌المللی نفتکش ‌ای عبوری از تنگه هرمز را اسکورت کند.

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که اولویت کاری او ایجاد یک هسته نظامی تحت عنوان «عملیات سنتینل» با ادعای حراست از آب‌های خلیج‌فارس خواهد بود.

به نظر می‌رسد لفاظی‌های مقام‌های آمریکا توسط افرادی همچون «جان بولتون» مشاور امنیت ملی این کشور نیز رویکرد متفاوتی گرفته است. به این معنی که اخیرا مقامات آمریکا اعلام کرده‌اند به دنبال تغییر نظام در ایران نیستند. این درحالی است که به مناسب پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بولتون در اظهاراتی گفته بود: «گمان نمی‌کنم که جشن‌های بیشتری داشته باشید»؛ اظهارنظری که بیانگر تهدید به تغییر نظام در ایران است.

این در حالی است که جان بولتون اخیرا سکوت پیشه کرده است و ظاهرا افرادی همچون اسپر که معتقدند به افزایش تنش‌ها علاقه‌ای ندارند، حرف‌های بیشتری در دولت آمریکا دارند.

در حالی که آمریکا تلاش می‌کند برای عملیات سنتینل یارگیری کند، مشاهده می‌شود که همسایه‌های جنوبی خلیج فارس نیز تمایل چندانی به خواسته آمریکا نشان نمی‌دهند.

«جاناتان آلترمن» مدیر موسسه مطالعات خاورمیانه در گفت‌وگو با بلومبرگ گفت: «می‌بینیم که اروپا با وجود هدف تامین منافع خود در خلیج فارس می‌خواهد از اقدامات نظامی‌ آمریکا دوری کند.»

این در حالی است که «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه معتقد است که باید گفت‌وگوهای منطقه‌ای برای بالا رفتن امنیت عبور و مرور در خاورمیانه شکل بگیرد که در واقع خلاف سیاست «فشار حداکثری» آمریکا است.

آنچه که مشخص است بریتانیا نیز به دلیل انتخاب نخست‌وزیر جدید و کابینه تازه در راس قرار گرفته خود، تمایل ندارد هزینه زیادی را برای ورود به چالش خاورمیانه صرف کند و این مساله احتمالا فرصت خوبی برای تغییر موضع بریتانیا نسبت به آزاد کردن کشتی ایرانی توقیف شده در جبل‌الطارق باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز