گمانهزنیها درباره متن نامه احتمالی آیت الله سیستانی به رؤسای سهگانه در بغداد!
دیدارهای غیر منتظره فرماندهان عراقی با فرد نزدیک به مرجع عالی قدر این کشور در هفته گذشته بسیاری از گمانه زنیها را به ویژه پس از سلسله دیدارهای او با نخست وزیر، رئیس جمهوری و رئیس پارلمان عراق به همراه داشته است.
به گزارش ایلنا به نقل از العربی الجدید، منابع سیاسی بلند پایه در بغداد تأکید کردند: «حکیم نامه بسیار مهمی را از جانب مرجعیت عالی قدر دینی در نجف به رؤسای سه گانه در بغداد منتقل کرده که مهمترین آنها برای عبدالمهدی بوده است».
به گفته یکی از رهبران ائتلاف «اصلاح»، حکیم در دیدار نخستش با عبدالمهدی پیامی را از آیت الله سیستانی به عبدالمهدی منتقل کرده که در آن خواستار قاطعیت و اراده بیشتر در تصمیم گیریها و عدم عقب نشینی در مقابل فشار احزاب و منافع آنان شده است.
این رهبر ائتلاف اصلاح مدعی شد حکیم پیامی را درباره بحران فعلی تهران و واشنگتن به عبدالمهدی ابلاغ کرده است و این پیام بر لزوم اجتناب عراق از آتش درگیریهای آمریکا و ایران تأکید کرده است!
وی مدعی شد: «گروههای مسلح عراقی مرتبط با ایران نیز موضع سیستانی را دریافت کردهاند اما اطمینانی وجود ندارد که به آن پایبند باشند»!
این رهبر ائتلاف گفت: «دیدارهای مذکور موضوع اعمال فشارهای رهبران سیاسی بر مرجعیت دینی را با هدف جایگزینی عبدالمهدی بررسی کردهاند»
وی تأکید کرد که دولت عبدالمهدی از سوی مرجعیت دینی در نجف حمایت مضاعف می شود و بر همین اساس مرجعیت به اطلاع وی رسانده که از عملکردش در برخی پروندهها به ویژه امور خدماتی راضی نیست.
بیانیههای رؤسای سه گانه پس از انجام دیدارها با حکیم تقریبا به یک صورت آمده است. در بیانیه عبدالمهدی آمده است: «در این دیدار امور مختلف داخلی از جمله پروندههای خدماتی و برنامههای دولت در موضوعاتی چون سیل، کشاورزی، مبارزه با فساد و نیز روابط خارجی و توافقها و دو سفر اخیر عبدالمهدی به فرانسه و آلمان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دفتر رسانهای پارلمان عراق نیز با بیان دلایل دیدار حکیم با حلبوسی رئیس پارلمان نیز اعلام کرد: «این دیدار تحولات سیاسی عراق و تلاش پارلمان در حمایت از دولت برای اجرای برنامههایش به منظور ارائه بهترین خدمات به شهروندان و بهبود وضعیت خدماتی و اجتماعی آنان را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
دفتر رسانهای برهم صالح، رئیس جمهوری عراق نیز تأکید کرد: «در دیدار صالح با حکیم اوضاع داخلی سیاسی در حیطه وظایف دولت، پارلمان و قدرتهای سیاسی و جامعه مدنی و احزاب و نهادها مورد بررسی قرار گرفت، همچنین درباره موضوع هماهنگی گسترده بین رؤسا و تشدید تنش در منطقه و نقش اساسی عراق در حل امور پیچیده بحث و تبادل نظر شد.
«جاسم الجباتی» نماینده جریان «حکمت ملی» گفت: «نامههای مرجعیت دینی به رؤسای سه گانه از طریق حکیم به منظور آگاه کردن مقامات عراقی در دو بخش اجرائی و قانونی نسبت به ناراحتی مرجعیت از تشویش حاکم بر دولت به دلیل تأخیر در روند تکمیل کابینه و ریاستهای فراکسیونها و عدم توجه به قوانینی که دولت را تقویت میکند، بوده است».