خبرگزاری کار ایران

سخنگوی انصار الله:

انگلیس را به عنوان میانجی نمی‌پذیریم

انگلیس را به عنوان میانجی نمی‌پذیریم
کد خبر : ۷۳۵۸۹۲

سخنگوی جنبش انصار الله یمن و رئیس هیأت مذاکره کننده امروز- دوشنبه- تأکید کرد که این جنبش انگلیس را در شمار کشورهای متجاوز قرار می­‌دهد و میانجی‌گری این کشور را نمی­‌پذیرد.

به گزارش ایلنا به نقل از القدس العربی، «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصار الله یمن و رئیس هیأت مذاکره‌کننده با انتشار بیانیه­‌ای در صفحه شخصی خود در فیسبوک،‌ نسبت به اظهارات وزارت خارجه انگلیس مبنی بر عقب‌نشینی انصارالله از بندر الحدیده و تحویل آن به یک گروه بی‌طرف واکنش نشان داد.

عبدالسلام توضیح داد که توافق استکهلم که در ماه دسامبر ۲۰۱۸ امضا شد، ‌به هیچ وجه  به وجود گروه­‌های بی‌طرف در بندر الحدیده و مناطق دیگر اشاره­‌ای ندارد.

وی افزود:‌ «هر کس که با ساختار و محتوای توافق استکهلم مخالف است، جزء کشورهای متجاوزی است که انگلیس یکی از عناصر اصلی آن است».  

سخنگوی جنبش انصار الله تأکید کرد که مشکل اصلی در رؤسای کمیته­‌های هماهنگی ناظر بر اجرای توافق الحدیده نیست بلکه آنها نیز از کشورهای متجاوز دستور می­‌گیرند.

وی در ادامه گفت:‌ «ما اظهارات انگلیس را غافلگیر کننده یا عجیب نمی­دانیم چرا که لندن جزئی از ائتلاف متجاوز است و خود بارها به این موضوع اذعان کرده است».

عیدالسلام در ادامه افزود: «بنابراین ما ملزم به تبیین این بعد نیستیم و با انگلیس به عنوان یک کشور میانجی تعامل نداریم اما نکته قابل توجه در این موضوع اینکه «مارتین گریفیتس»‌ فرستاده ویژه سازمان ملل در یمن چنانچه به نظر می‌­رسد، به ویژه پس از توضیح وزارت خارجه انگلیس درباره اهداف و مواضع این کشور، نماینده سازمان ملل نیست بلکه فرستاده و نماینده انگلیس است».

وی تأکید کرد که این توافق به اقدام‌های لازم همه طرف­‌ها به ویژه در زمینه تجدید آرایش نیروها در منطقه الحدیده تصریح دارد.

سخنگوی جنبش انصارالله در ادامه افزود: «ما بارها تأکید کردیم که آماده انجام اولین گام در راستای اجرای توافق الحدیده در زمینه بازپخش نیروها حتی به صورت یک طرفه هستیم اما آنها با اجرای این گام مخالفت کرده‌­اند زیرا نمی­‌خواهند طرف دیگر که دولت مستعفی است، ‌در تنگنا قرار گیرد و همچنین بهانه­‌های واهی ائتلاف متجاوز در استمرار حمله به ساحل غربی سلب نشود».

عبدالسلام در پایان گفت: «طرف مقابل تلاش می­‌کند با توسل به بهانه­­‌هایی چون لزوم توافق با نیروهای محلی، در روند حل مسالمت‌آمیز این موضوع مانع‌تراشی کند».

اجرای توافق الحدیده به ویژه پس از سه بار تعویق در توافق خروج جزئی از مناطق درگیری در الحدیده و بنادر اصلی و اتهام‌زنی طرف­‌های درگیر به یکدیگر درباره تعطیلی توافق، بسیار سخت به نظر می­‌رسد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز