خبرگزاری کار ایران

داوری در گفت‌و‌گو با ایلنا:

محافظه‌کاران در انتخاباتی آتی انگلیس شانس بیشتری دارند

محافظه‌کاران در انتخاباتی آتی انگلیس شانس بیشتری دارند
کد خبر : ۲۶۳۶۴۶

یک کارشناس مسائل اروپا در ارتباط با انتخابات پیش روی انگلیس گفت که محافظه‌کاران نسبت به احزاب دیگر مانند حزب استقلال انگلستان، حزب کارگر و حزب ملی اسکاتلند وضعیت بهتری دارند.البته محافظه‌کاران راه زیادی را در پیش دارند تا بتوانند به موفقیت دست پیدا کنند.

«علیرضا داوری» در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به افزایش نسبی میزان مقبولیت محافظه‌کاران در انگلیس تاکید کرد: در‌نظر سنجی‌ها میزان حمایت از محافظه‌کاران دو تا سه درصد افزایش پیدا کرده است. یعنی از ۳۲ درصد به ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: دیوید کامرون نسبت به رهبران احزاب دیگر وضعیت مناسب‌تری دارد. «اد میلیبند» رهبر حزب کارگر انگلستان تلاش کرده که خود را تثبیت کند اما با این تفاسیر بازهم محافظه‌کاران وضعیت بهتری دارند.

این تحلیلگر مسائل حوزه اروپا با اشاره به وضعیت حزب استقلال انگلستان عنوان کرد: با توجه به نظر سنجی‌ها به نظر می‌رسد که حزب استقلال انگلیس ( UKIP ) در جلب حمایت مردمی روندی کاهشی را تجربه کرده است.لذا احزابی که بخواهند از حاشیه به سطوح بالایی بیایند، کارشان قدری دشوار خواهد بود.

وی در توصیف فضای انتخاباتی در انگلیس خاطر نشان کرد: در این کشور مردم در یک چارچوب خاص رای می‌دهند. چراکه مردم این کشور مانند مردم کشور ما سیاسی نیستند. در نتیجه به نظر می‌رسد حزب محافظه‌کار با تغییرات اساسی بتواند برنده این دوره شود به شرطی که دیوید کامرون بتواند خود را به عنوان رئیس حزب نشان دهد.

داوری با تاثیرگذار خواندن مساله اسکاتلند در انتخابات انگلیس تاکید کرد: موضوع دیگری که باید به آن توجه داشت، مساله اسکاتلند در این بین است. در این مبحث، بحث رفراندوم و انتخابات باید مد نظر قرار گیرد که البته این مساله دست مردم را در این موضوع باز گذاشت به گونه‌ای که اگر این موضوع در کشور دیگری اتفاق می‌افتاد، حتماَ رضایت خود را برای اینکه زیر نظر بریتانیا بماند، اعلام می‌کردند. چراکه اگر از زیر نظر انگلستان بیرون می‌آمدند، مشکلاتی در حوزه اقتصادی و سیاسی برای آنها اتفاق می‌افتاد.

وی افزود: با توجه به داده‌های کنونی، می‌توان گفت که حزب محافظه‌کار در شرایط فعلی پیروز انتخابات است اما باید منتظر باشیم.

این استاد دانشگاه در ارزیابی سیاست خارجی انگلیس گفت: سیاست خارجی کامرون مدلی بوده است که نسبت به زمان تونی بلر و حتی پیش از نخست‌وزیری وی، طبق سنجشی که صورت گرفته است، در بین مردم و مجلس عوام وضعیت ایده‌آل‌تری را داشته و این موضوع حسن خیلی بزرگی محسوب می‌شود.

وی در پایان بیان کرد: کامرون در افکار عمومی انگلیس شخص اول سیاسیون محسوب می‌شود. بنابراین محافظه‌کاران وضعیت بهتری را دارا هستند اما رقابت بسیار شدید است و نمی‌توان پیروزی این حزب را قطعی دانست. لذا باید منتظر نوسانات احتمالی در این بین باشیم.    

ارسال نظر
پیشنهاد امروز