آرسنی یاتسنیوک:
روسیه به دنبال نابودی تمامیت ارضی اوکراین است
هدف رئیسجمهوری روسیه نابودی اوکراین به عنوان یک کشور مستقل و احیای اتحاد جماهیر شوروی است.
«آرسنی یاتسنیوک» نخستوزیر اوکراین امروز - شنبه - طی سخنانی گفت که روسیه به دنبال نابودی تمامیت ارضی اوکراین است.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، آرسنی یاتسنیوک اعلام کرد که هدف «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه نابودی اوکراین به عنوان یک کشور مستقل و احیای اتحاد جماهیر شوروی است.
وی افزود: «ما همچنان در وضعیت جنگ هستیم و متجاوز اصلی، روسیه است.»
یاتسنیوک که در کنفرانسی در کیف با حضور قانونگذاران و تجار اروپایی و اوکراینی صحبت میکرد، از اعمال دور جدید تحریمهای اقتصادی اتحادیه اروپا و آمریکا علیه روسیه استقبال کرد.
تحریمهای آمریکا تنها چند ساعت بعد از آغاز اجرایی شدن تحریمهای اقتصادی جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه اعمال شد.
در شرایط کنونی، شهروندان و نهادهای مالی آمریکایی از دادن وامهایی با سررسید طولانیتر از ۳۰ روز به اسبربانک، بزرگترین بانک روسیه، منع شدهاند.
این تحریمها بر فعالیتهای روستک، شرکت فعال در بخش فناوری و امور دفاعی، و نیز تامین فناوریهای مورد نیاز صنعت نفت روسیه تاثیر خواهد گذاشت.
محدودیتهای بیشتر اقتصادی علیه روسیه در شرایطی اعمال میشود که آتشبس در اوکراین برای نزدیک به یک هفته برقرار بوده است، هرچند مواردی از تیراندازی و درگیری پراکنده در شرق اوکراین گزارش شده است.
مقامهای آمریکا و اتحادیه اروپا اعلام کردهاند که اگر در راستای برقراری صلح و آرامش در منطقه پیشرفتهایی حاصل شود، از شدت تحریمهای روسیه کاسته خواهد شد و حتی ممکن است تمامی تحریمها لغو شوند.
ناتو اعلام کرده است که همچنان حدود هزار نفر از نیروهای نظامی روسیه در شرق اوکراین حضور دارند و حدود ۲۰ هزار نفر از آنها هم در نزدیکی مرز دو کشور هستند.
روسیه اعزام نیروی نظامی به شرق اوکراین و برای کمک به مخالفان جداییطلب را رد میکند. مقامهای این کشور گفتهاند که همه نیروهای روس در منطقه به طور داوطلبانه به آنجا رفتهاند.
اتحادیه اروپا و آمریکا بیش از ۱۰۰ نفر از مقامهای ارشد روسیه و رهبران جداییطلبان اوکراین را مشمول ممنوعیت دریافت ویزا و سفر کردهاند و گفتهاند که داراییهای این افراد را هم مسدود میکنند.
بخشی از فعالیتهای شرکتهای روسی گازپروم، لوکاویل، روسنفت، سورگوتنفتهگس و ترنسنفت، پنج شرکت بزرگ فعال در بخش انرژی هم شامل تحریمهای آمریکا شده است و براساس آنها، حمایت یا تامین مالی فعالیتهای این شرکتها برای اکتشاف در قطب شمال و آبهای ساحلی ممنوع شده است.
در چارچوب تحریمهای اتحادیه اروپا نیز صادرات خدمات در بخش نفت و انتقال فناوریهای مربوط به فعالیت نفتی در آبهای عمیق به روسیه منع شده است.