خبرگزاری کار ایران

ساداتیان در گفت‌وگو با ایلنا تشریح کرد:

۳ دلیل حملات آمریکا به عراق و سوریه/ پشت‌پرده مشارکت بریتانیا در حمله واشنگتن به یمن

۳ دلیل حملات آمریکا به عراق و سوریه/ پشت‌پرده مشارکت بریتانیا در حمله واشنگتن به یمن
کد خبر : ۱۴۴۵۱۷۱

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: رئیس‌جمهوری آمریکا یک دکترین چند وجهی را در دستور کار قرار داده که بخشی از آن شامل حرکات نظامی محدود و بخشی دیگر به عدم درگیری با ایران مرتبط می‌شود.

سیدجلال ساداتیان، کارشناس مسائل بین‌الملل در تشریح دلایل حملات آمریکا به عراق و سوریه و همراهی بریتانیا در حملات علیه یمن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: قبل از هر چیز باید بگویم که مسأله انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا برای جو بایدن بسیار حیاتی است؛ چراکه دونالد ترامپ و طرفداران او به دنبال آن هستند که به نوعی رقبای خود را هم در حزب جمهوری‌خواهان و هم در اردوگاه مقابل یعنی حزب دموکرات کنار بگذارند که جو بایدن هم در جرگه این افراد دسته‌بندی‌بندی می‌شود. بایدن همین حالا زیر فشارهای متعدد داخلی و خارجی قرار دارد و کسانی مانند ترامپ در حال سمپاشی علیه وی هستند تا بگویند رئیس جمهوری آمریکا به نوعی این کشور را در منطقه و به خصوص پس از اتفاقات اخیر مورد تمسخر قرار داده است. از منظر دیگر لابی یهود و به خصوص آیپک در حال اعمال فشار علیه بایدن در بالاترین حد خود هستند.

وی ادامه داد: در این بین باید توجه شود که بایدن با نتانیاهو هم روابط خوبی ندارد و تمام این‌ مؤلفه‌ها موجب شده تا اوضاع برای او کمی دشوار شود. در بیانیه صادر شده از سوی کاخ سفید با محوریت حملات اخیر ایالات متحده به عراق و سوریه به وضوح می‌بینیم بایدن اعلام می‌کند که با دستور «من» این حملات انجام شده تا از این طریق بگوید که او نفوذ خود را در ساختار سیاسی و امنیتی ایالات متحده و حتی تحولات منطقه دارا است و یک مانور قدرت را علنی کند. توجه داشته باشید که بریتانیا هم در این راستا کنار ایالات متحده قرار گرفته و حتی لندن هم تا جایی دوست دارد که ایالات متحده تضعیف شود اما از نظر آنها این میزان نباید بیش از حد عمیق باشد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تشریح کرد: بریتانیا در آبراه‌های بین‌المللی به دلیل افزایش هزینه کشتیرانی و طولانی شدن مدت به مقصد رسیدن کشتی‌ها در کنار آمریکا قرار گرفته و از طریق حملات خود به یمن گوشزد می‌کند که صنعاء امنیت بین‌الملل و امنیت کشتیرانی را بر هم زده است. به عبارت دیگر لندن و واشنگتن به نوعی در حال برجسته‌سازی مؤلفه‌های ضد امنیت و اقتصاد بین‌الملل با محوریت یمن هستند. بایدن نمی‌خواهد در زمین اسرائیل بازی کند؛ به گونه‌ای که تل‌آویو به دنبال آن است که ایالات متحده را مقابل تهران قرار دهد و به همین دلیل است که آمریکا از رویارویی با ایران خودداری می‌کند. این روند به گونه‌ای است که روسیه هم از اقدامات مذکور و وضعیت کنونی سود و بهره می‌برد. لذا بایدن با حملات مذکور در حال مخابره این پیام است که بگوید که ۱-توان مدیریت صحنه را دارد ۲- امنیت آبراه‌های بین‌المللی را برقرار می‌کند و ۳- بازوهای تهران را مورد هدف قرار می‌دهد.

وی افزود: در این راستا رئیس‌جمهوری ایالات متحده خشونت شهرک‌نشینان صهیونیست را به صورت کلی محکوم و حتی بحث تحریم علیه آنها را مطرح کرده و این در حالیست که در دوران ریاست جمهوری ترامپ او به صورت کامل از تل‌آویو حمایت کرده بود. واقعیت این است که نتانیاهو و کابینه افراطی اسرائیل با تحریک شهرک‌نشینان اوضاع را به سمتی سوق دادند که بحران کنونی پدیدار شد. حالا بایدن به صورت علنی می‌خواهد بگوید که با این اقدام و پس از صدور رأی دیوان دادگستری بین المللی به دنبال حفظ و حمایت از حقوق بشر در غزه است. واقعیت این است که رأی مذکور در حقیقت به اعتراضات علیه اسرائیل در سراسر جهان مشروعیت کامل داد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بایدن یک دکترین چند وجهی را در دستور کار قرار داده که بخشی از آن شامل حرکات نظامی محدود و بخشی دیگر به عدم درگیری با ایران و مخابره پیام حمایت به برخی از کشورهای عربی می‌شود. به موازات این روند، مذاکره برای آتش‌بس در غزه هم مطرح است که حماس و اسرائیل هر کدام شروط خود را اعلام کردند اما باز هم هیچ خروجی خاصی برای نتانیاهو نداشته است. به همین دلیل اسرائیل دست به تحریک آمریکا در منطقه زده و باید دید که آیا شرایط با تحریکات پشت پرده اسرائیل به سمت تنش بیشتر خواهد رفت یا خیر.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز