خبرگزاری کار ایران

امیر موسوی در گفت‌وگو با ایلنا:

امارات از تبعیضِ تسلیحاتی آمریکا ناراحت است/ ابوظبی از تأثیر پرونده یمن بر اقتصاد خود هراس دارد/ اماراتی‌ها در حال مدیریت تضادها هستند

امارات از تبعیضِ تسلیحاتی آمریکا ناراحت است/ ابوظبی از تأثیر پرونده یمن بر اقتصاد خود هراس دارد/ اماراتی‌ها در حال مدیریت تضادها هستند
کد خبر : ۱۱۷۰۴۷۰

تحلیلگر مسائل کشورهای عربی گفت: امارات به این جمع‌بندی رسیده است که تسلیحاتی مانند جنگنده‌های اف-۳۵ که قرار است به آنها تحویل داده شود بسیار ضعیف‌تر از تسلیحات تحویل داده شده به اسرائیل است.

«امیر موسوی» تحلیلگر مسائل کشورهای عربی در تشریح دلایل عقب‌نشینی امارات از خرید تسلیحات آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: پس از سفر اخیر نخست‌وزیر اسراییل به امارات شاهد آن بودیم که مقام‌های ابوظبی اعلام کردند از خرید تسلیحاتی خود از آمریکا عقب‌نشینی کرده‌اند که این موضوع بازخورد منفی زیادی در امارات و همچنین ایالات متحده داشت. قبل از آنکه به این مسأله بپردازیم، باید بگویم که در سفر نفتالی بنت به ابوظبی عموماً همکاری‌های اقتصادی میان دو طرف مطرح شده اما مباحثی هم در مورد ایران در پشت پرده مطرح شده است. آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها به خوبی فهمیده‌اند که امارات از ناحیه یمن در موضع ضعف امنیتی قرار دارد و همین مساله مقام‌های ابوظبی را به شدت نگران کرده است. از سویی دیگر سفر اخیر مقام امنیتی امارات به تهران هم باعث شده تا نگرانی‌هایی برای آمریکا و اسراییل به وجود بیاید اما واقعیت این است که ابوظبی به تهران اطمینان داده که هیچ تهدیدی متوجه ایران از ناحیه امارات نخواهد بود.

وی ادامه داد: در مورد مسأله عقب نشینی از خرید تسلیحاتی امارات یک نکته بسیار مهم باید مورد نظر قرار بگیرد. واقعیت این است که جنگنده‌های اف- ۳۵ که قرار است به امارات تحویل داده شود از منظر فنی با جنگنده‌هایی که به اسراییل تحویل داده شده کاملا متفاوت است. بر اساس ارزیابی‌ها و مشخصاتی که از سوی منابع نظامی و خبری امارات و آمریکا منتشر شده به این جمع‌بندی می‌رسیم که جنگنده‌های فروخته شده به امارات نسبت به جنگنده‌هایی که به رژیم صهیونیستی تحویل داده شده ضعیف‌تر است. این دقیقاً به معنای آن است که آمریکایی‌ها معتقدند نیروی هوایی اسراییل باید دست برتر در منطقه را داشته باشند؛ به عنوان مثال در مساله بُرد رادارهای این جنگنده‌ها و همچنین تسلیحاتی که روی این جنگنده‌ها نصب شده است به وضوح می‌بینیم که مدل‌های تحویل داده شده به اسراییل قدرتمندتر و پیشرفته‌تر از مدل‌های فروخته شده به امارات هستند.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: ابوظبی به این جمع‌بندی رسیده که آنها مبالغ هنگفتی را بابت خرید جنگنده‌های اف-۳۵ پرداخت کرده‌اند اما خدمات به شدت کمتری از آن اسرائیل دریافت می‌کنند. در این میان توجه داشته باشید که جنگنده‌های اف-۳۵ که قرار است به امارات تحویل داده شود یک تهدید به شدت مهم برای تهران به حساب می‌آید و تمامی این مسائل نشان می‌دهد ایالات متحده با سناریوی خاص خود این قراردادها را به نفع رژیم صهیونیستی تنظیم کرده است. در این میان امارات همچنان از ناحیه یمن و انصارالله احساس ترس می‌کند. آنها می‌دانند که یمنی‌ها هنوز علیه امارات دست به سلاح نشده‌اند و به همین دلیل معتقدند که اگر آنها بخواهند اقدام خاصی را صورت دهند، هزینه‌های هنگفتی برای امارات به بار می‌آید. ایران معتقد است که اماراتی‌ها باید در مورد سازش با اسراییل تجدید نظر کنند و در بحث دوم معتقدند که باید پرونده یمن از سوی امارات کاملاً بسته شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این مسائل نشان می‌دهد که ابوظبی به شدت از ضربه‌پذیر بودن اقتصاد خود در مجادله‌های مذکور ترسیده‌اند و دست به هر کاری می‌زنند تا اوضاع و احوال در درون کشورشان به هم نریزد و اقتصادشان مورد هجمه قرار نگیرد. تمامی این مؤلفه‌ها نشان می‌دهد که اماراتی‌ها در حال مدیریت تضادهای فعلی در مورد خود هستند؛ تا جایی که ما می‌بینیم نفتالی بنت در سفر خود به امارات هیچ نامی از ایران نبرده است و به نظرم امارات در حال مدیریت تضاد خود با اسراییل و آمریکا است. موضوع دیگر اینکه تل‌آویو و واشنگتن دائم به امارات فشار می‌آورند که باید در جبهه شکل گرفته علیه تهران با آنها همکاری کند اما واقعیت این است که اماراتی‌ها به دقت اوضاع را مدیریت می‌کنند و بر همین اساس یک معادله چهار ضعلی به وجود آمده و متشکل از ابوظبی، واشنگتن، اسراییل و تهران می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز